האשר-הדרך אליו ? -שאלה ליוגי

שובטמה

New member
האשר-הדרך אליו ? -שאלה ליוגי

האשר-איפה הוא ? במה הוא תלוי ? מי אחראי לו ? מה עושה את האדם למאושר יותר ? לפי מה יכול האדם להגיד לעצמו שהוא מאושר ?

yogaoflove

New member
האושר הוא טבענו ובתוכנו

אין צורך לחפש את האושר רחוק, הוא בתוכנו, הוא טבענו האמיתי. כדי לחוות זאת יש להשתחרר מהאשליה הגורמת לנו לפעול, לחשוב ולהרגיש בניגוד לטבענו. אדם מאושר באמת לא חושב אם הוא מאושר יותר או פחות. כול עוד שהאדם מרוכז באושרו, משמע שהוא חסר אושר. הגדרת האושר החומרית הוא שאושר בא כתוצאה ממילוי חסרים. חסרים קיימים תמיד במישור החומרי, כך שהגדרת אושר כזאת לעולם לא תספק. רק אדם שאושרו לא תלוי בחסרים החומריים (ובחסכים הרגשיים החומריים) יכול להיות מאושר. אדם שרגשותיו וצרכיו הרוחניים באים ליד סיפוקם, אושרו הפנימי לא תלוי יותר בסיפוק צרכיו החומריים. רק אדם כזה הינו מאושר באמת בעולם. הצרכים הרוחניים של האדם מתמלאים לחלוטין ביחסי אהבתו עם האל.

שובטמה

New member
תשובה ל-yogaoflove

גולש יקר שלי האשר ברגע רגע זה באמת להגיע אליו בשביעות רצון בכאן ואכשיו. איך אתה יכול לדעת שאתה מרגיש בניגוד לטבעך ? איך אתה יכול לדעת מהו טבעך האמיתי ? מה מראה לך בכאן ואכשיו שאתה פועל מתוך טבעך האמיתי ? מה מראה לך בכאן ואכשיו שזה לא טבעך האמיתי ?

yogaoflove

New member
ידיעת האמת

את האמת אתה לא יכול לדעת לבדך, ממש כמו שאדם שכפוּת בידיו ורגליו לא יכול לשחרר עצמו בכוחו בלבד. אתה יכול לדעת שאתה מרוחק מהאמת מעצם היותך סובל. סבל חומרי אינו טבעי לנשמה (מלבד סבל רוחני, שהוא סיפור שונה לחלוטין). רק אדם שמנותק מטבעו הרוחני נתון לסבל כזה. בבהגוד גיתא (4.34) נאמר שהדרך לאמת כרוכה בנכונות שלך להיפתח לאמת, אך המגע עם האמת מתבצע באמצעות מי שחווה באמת. אדם שחי את האמת יכול לחבר אותך לאמת. האמת כתובה בכתבי היוגה, כמו הבהגווד-גיתא, אך לא ניתן להבינה אלא באמצעות מי שחווה באמת. ומי חווה באמת? מי שכול אושרו הוא לשרת באהבה את האל. הוא היוגי העליון (ראה בהגוד-גיתא 6.47 ו-12.2). יוגי כזה הינו מלא חמלה ואהבה לסובלים. הוא מקדיש חייו לאהבת האל ובו זמנית עוזר לסובלים לראות את האמת. באמצעות מגע עם יוגי כזה ניתן לדעת את האמת ולחבור מחדש לטבע האושר שלנו. בהצלחה.

שובטמה

New member
ידיעת האמת-תשובה

את האמת אתה יכול לדעת אך ורק אתה בלי עזרה מצד אף אחד אחר . אף אחד לא יכול להראות לך את הדרך לאמת אלא רק אתה בלבד. כי רק אתה בלבד יכול לחוות את התחושה שאתה לא באמת שלך ורק אתה בלבד תצטרך לעשות את הדרך לבדך, ולכל אחד יש את המסע שלו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים

yogaoflove

New member
הדרך לחופש ולאמת

כיום אנו כבולים על-ידי זהות כוזבת ונתונים לאשליה של "אני ושלי". אשליה זו הינה כפוייה עלינו. אין אנו רוצים את האשליה אך היא נכפית עלינו, ממש כמו שאדם לא שמח לשבת בבית הסוהר והיה רוצה לצאת ממנה, אך זאת לא ניתן לעשות בכוחותיו בלבד. הוא יושב בבית הסוהר משום שהוא מתעלם מהסמכויות ולוקח את החוק לידיו. האסיר יכול לצאת מבית הספר רק אם ישנה את המנטאליות הפושעת שלו ויזכה בחסדו של הנשיא או אהוביו. באופן דומה, כול עוד אנו שואפים להיות כאלוהים או אלוהים (אני עליון וגורלי נתון רק בידי - זה אחד הביטויים של הרצון להיות כאלוהים), האנרגיה החומרית של האל (מיה שקטי) תשמור אותנו כבולה לחומר. אך כאשר נלמד להיות ענווים ונמצא מקלט בקדושים שפיתחו אהבה לאלוהים. אז נזכה בחסד האל ובמהרה נשתחרר מהסבל. ברשותנו הבחירה אם לשנות את המנטאליות שלנו. ולאור שינוי המנטאליות שלנו (מהרצון להיות אדונים לנכונות להיות משרתים של האל), יבוא חסד השחרור. הדרך לאמת היא שלך, ממש כמו טייס שממריא לטיסת סולו. אם הטייס לא למד את שיעורו כראוי ממוריו, ולא נעזר כראוי בציוותי הקרקע, נסיקתו למרום תהיה גם הסיבה להתרסקותו. נסיעה טובה והרבה אושר!

שובטמה

New member
הדרך לחפש-תשובה

שום דבר לא כפוי עליך , אשליה זו התניה שאנו כילדים או מגלגולים קודמים, לקחנו על כתפינו ואנו מאמינים שזה חלק מהאני הזמני שלנו איך אתה יכול לדעת שאתה חי אכשיו באשליה ? דרך אגב אתה יכול לתת לי דוגמא :מה זו אשליה בשבילך ? אחרי שתיתן את התשובה לעצמך אז תתחיל לחפש באמת שלך איך להשתחרר מאותה אשליה ושיהיה לך בהצלחה . מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים יותר

yogaoflove

New member
חיים ללא כפיה?

לידה, מחלות, זקנה ומוות כפויים עליך. סבל כפוי עליך. אף אחד לא רוצה לסבול מרצונו. תחילת הדיון בינינו היה החיפוש אחר אושר, לא? מי שמחפש אחר אושר משולל אושר. הסבל כפוי עלינו ממש כמו שאדם שעובר על החוק הישיבה בבית הסוהר (או תשלום הקנס) כפויה עליו. גם ההתניות כפויות עליך. אתה מנסה להשתחרר מהן, אך לו הן היו אך פועל יוצא של רצונך, לא היית נתון להן והיה לך קל להשתחרר (מה עוד שאם נניח שאנו ברהמן טהור, מלא ידע ואושר, למה שניפול למצב של סבל והתניות מלכתחילה?). עצם מצב הכפייה והסבל מורים על קיום מערכת כופה (חוקי הקרמה), ואלו מורים על קיומו של אלוהים. בלי לתת דין וחשבון למערכת יחסיך עם אלוהים, לא ניתן לצאת מעולם הסבל. זה מוסבר בבהגוד-גיתא 18.66. אשליה משמע לראות חבל ולחשוב שזה נחש. יש חבל, יש נחש. אך בגלל הבנה-ראייה-תפיסה לא נכונים אנו מחליפים בתודעתנו את החבל בנחש. כול טוב

שובטמה

New member
תשובה -לחיים ללא כפיה

כדי להשתחרר מהתניות אתה אמור להיות מודע לקיומן. כאשר תתבונן פנימה תתחיל להיות מודע להתניות שהן הסבל היום יומי שלנו , גלגל הלידה והמות זה גלגל קיומי בהתאם לחוקי הטבע, זה לא תהליך כפוי זה התהליך, שאלת את עצמך כמה בחירות אנו בוחרים בחיים בגלל הפחד מהמוות ? כמה בחירות אנו בוחרים בגלל הפחד מהלבד ? דרך הגב יצא לך להיות בבחירה במצב שאתה לבד ? ואני לא מתכוון לזה שאתה עושה טיול או לבד עם עצמך בתדר? אלא לבחור בלבד בגישה לחיים ולראות מה זה מוציא ממך ?

yogaoflove

New member
אין כפייה בעולם?

המוות לא כפוי עליך? והאם זו אך בחירה שלך להיות ביחד או לבד? האם אתה יכול להשתחרר מכבלי העולם ברגע שאתה רוצה? בבהגוד גיתא ארג'ונה שואל את קרישנה מה הוא אותו דבר שכופה על האדם לחטוא בניגוד לרצונו. זו התאווה. האם אתה חופשי מכוחה של התאווה?

שובטמה

New member
תשובה לאין כפיה

המוות לא כפוי עליך , זה ענין של גישה , להיות כל דבר זה אך ורק בחירה שלך, וזה לקבל את המציאות כפי שהיא, להשתחרר מכבלי העולם, זה קודם כל להיות מודע שיש כבלים ואחר כך למצוא את הדרך שלך להתירם. כדי להיות חפשי ממשהו יש קודם כל להיות במשהו הזה אחרת איך תדע שאתה חפשי ממנו. הייתי מעדיף שכל אחד ידבר מנסיונו האישי ולא מציטוטים כי זה לא מקדם לשום מקום

יוגי בר

New member
חקירה עצמית

היי שובטמה תגדיר: אושר ואחר כך תסתכל לעצמך ישר בעיניים ותשאל את עצמך: מזה זה בכלל- ההגדרה הזאת? מי צריך אותה בכלל? במה הוא תלויה? ומי בכלל צריך להיות אחראי לה? בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
תשובה ליוגי בר-חקירה

יוגי בר יקר שלי. אושר זה לא הגדרה אושר זה תחושה. אם אתה רוצה להיכנס טיפה יותר עמוק , אזי לא מסתכלים לעיניים אלא יותר עמוק. ולא מסתכלים אלא חשים וחווים, מי שצריך להיות אחראי לה זה האדם עצמו מאיך שהוא חווה את המציאות. לא ביקשתי שיצטטו לי בספר זה או אחר , האשר הוא חוויתי כי כל חוויה שהאדם עובר בחיים מתלווה אליה תחושה. נכנסתי טיפה עמוק יותר, - בהצלחה לך

יוגי בר

New member
מי זה?

מי זה האני הזה? שכל הזמן שואל שאלות? שכל הזמן מעיר ומאיר? באמת מי זה? בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
תשובה למי זה

יוגי בר יקר שלי אדם שרוצה להראות לאנשים את הדרך אל האשר , אדם שמגיע מאהבה, אדם שרוצה לגרות את החשיבה של האנשים באשר לחויה של המציאות כפי שהיא, תאמין לי שמנסיון אישי כל מי שישאל את עצמו ויסתכל על עצמו ולא בדמות ממשתקפת במראה אזי הרווח כולו שלו. ואני מקווה שהספקת לדעת שזו האמת ורק האמת. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים

יוגי בר

New member
אכן כי כן....

סאדהו סאדהו סאדהו כמה שיותר מהר בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
תשובה לאכן כי...

זה מגיע בקצב שזה מגיע , אך העבודה חיבת להעשות במסירות ובשקדנות , להמשיך להאיר את הדרך.

למעלה