האתגר היומי, יום ו' 29/5 – חג שבועות

האתגר היומי, יום ו' 29/5 – חג שבועות

חג שמח וסופ"ש נהדר

שבועות

התכנסנו אחרי שההגבלות הוסרו וכ"א נדרש להביא משהו. עלי הטילו את הגבינות והלחמים. אז הבאת קצת ברי (צרפתי) וקצת רוקפורט (דןבלו) וגאודה ומאסדם. בגט ולחם כפרי גם. הנכד (בן 4.5) אוהב מאוד גבינות. אז לפני שכולם הגיעו הוא כבר ביקש מהרוקפורט ושאל מה זה, וכמובן מהברי וההולנדיות, עד שאמו קלטה ובקשה שיחכה...אז הוא לקח טבעת בגט וביקש קינוח. זה לא מנע ממנו לשוב עם כולם ולהמשיך בגבינות עם בגט ולחם. ואני שואל, אם ילד נועד להיות ילד ולחיות את הילדות, למה להפריע לו? ושלא תבינו לא נכון, הילד בריא, לא שמן, ספורטיבי ורואים לו את הריבועים בבטן...

enigo

New member
לא יודע איך להגיד לך את זה אבל... איפה האוכל?

נקודה מענינת

אצלנו אוכלים כמו אצל הבריטים. אין כלים עם אוכל על השולחן וכל אחד לוקח לעצמו, אני מגישה על צלחת לכולם. ולפני שאתם שואלים, כן, אין תוספות. אני יודעת כמה כל אחד אוכל ומבשלת לפי זה, אין תוספות סתם כי טעים ואוכלים סתם, ואין לי שאריות שנזרקות. אצלי בעצם אין אוכל שנזרק בגלל השיטה הזאת, ואם כן יצא והכנתי יותר מידי, אני יכין עם זה משהוא אחר למחרת. אני יודעת שזה די שוק לישראלים, וגם לי לקח זמן להבין את היתרונות, אבל ככה זה אצלנו
כמובן שכשיש אורחים אני מגישה כמו בארץ, וכל אחד לוקח לעצמו, כי אין לי מושג מי אוהב מה וכמה

dudi4321

Active member

אני למדתי מהבית מהילדות שלא זורקים אוכל. אז עצמות מכרסם, שאריות קליפות הולך לקומפוסטר בחצר, כנ"ל קליפות ביצים. לחם ישן ובכלל פחמימות נשלח לאווז שבחצר, כמו לחם, פיתות ומצות וגם פתי בר. כשהיה לי חתול היה אוכל רק שאריות והרבה, של בשר ועוף. אבל יש בשפע אוכל, מקרר דחוס לעייפה מכל טוב ותבלינים ורטבים אין ספור. מהחלבון יש כל הזמן הספקה טרייה מקצב חלילי ברמלה או מקצבים יוסוף עירקי מטירה ודגים מחנות Rodina בראשון לציון. זהו המומלצים להיום
&nbsp

enigo

New member
אני לא יודע כמה אני אוכל - אז איך אפשר לדעת כמה יאכלו אחרים?

ההוא היום קצת עייף, ההיא התבעסה שהג'ינס לא עולה עליה והשלישי החליט שמהיום הוא לא אוכל דברים עגולים, או כאלו שבשם שלהם מופיעה האות מ'. ולמה להכין משאריות משהו אחר? מה רע בפשוט לחמם אותן ולאכול למחרת?

steiff

New member
מזכיר לי סיפור על קצין בריטי...

קצין בצבא הוד מלכותו שביקר בעיר האורות פאריס. באחד הערבים הגיע לבורדל. עשה מה שעשה, רכס את כפתורי מכנסיו ופנה ללכת. ״אדוני, מה עם הכסף?״ קוראת אחריו ה״מאדאם״. ״קצין בריטי לא לוקח כסף!״ הוא עונה לה, ומוסיף: ״אבל כוס תה? אני מוכן!״

raya

Well-known member
שבועות לא חגגנו, אז שולחן ל-2 בערב פסח במקום....

steiff

New member
אבל התמונה באתגר (שהיא בכלל ״סוב יודיצה״) היא מחג אחר

חג העומר נחוג למחרת ליל הסדר. ראשית הקציר.

עדין מתאים לדעתי

בילדותי חגגו את שני החגים בשדה. אחרי כן העבירו את שבועות ל"דשא הגדול" לפיקניק סלים, אבל החרמשים תמיד מזכירים לי את שני החגים האלה - העומר ושבועות

למעלה