האתגר השבועי - בחירה

dudi4321

Active member
האתגר השבועי - בחירה

נושא: בחירה - (לא בחירות גם לא ברמז, בבקשה).

השופט יורם שניר

בהצלחה

dudi4321

Active member
בחירה, נושא רחב

עם הבחירה
בחיר או בחירת ליבי
ילד בחנות צעצועים
fight or run

וַיֹּאמֶר אַבְרָם אֶל-לוֹט, אַל-נָא תְהִי מְרִיבָה בֵּינִי וּבֵינֶךָ, וּבֵין רֹעַי, וּבֵין רֹעֶיךָ: כִּי-אֲנָשִׁים אַחִים, אֲנָחְנוּ. הֲלֹא כָל-הָאָרֶץ לְפָנֶיךָ, הִפָּרֶד נָא מֵעָלָי: אִם-הַשְּׂמֹאל וְאֵימִנָה, וְאִם-הַיָּמִין וְאַשְׂמְאִילָה.

steiff

New member
הערה מנהלתית

גם אם מדובר בבחירה ואפילו בארץ הבחירה - מדובר בקולאז׳ של יותר מתמונה אחת, שאסור לפי כללי האתגר.

steiff

New member
התנדבות ליחידת חי׳ר גם היא בחירה

תום מסע מסכם ביחידה קשה לפיצוח.

steiff

New member
אבן, נייר ומספריים, מי המנצח בין השניים?

המצולמים התגייסו כבר לצה׳ל. תמונת ארכיון...

steiff

New member
בסופו של דבר סוף השבוע הניב מספר תמונות לאתגר

אבל מאחר וכבר הכרזתי על הארכתו בשבוע - כך יהיה.

הנושא נשאר בעינו והשיפוט יבוצע ביום א׳ שבוע מהיום.

דליה קו

New member
בחרו זו את זה או זאת את זה.

האחינית שלי ובעלה לפני 10 שנים. היום בזכות בחירתם יש להם 2 ילדים בן ובת.
ונקווה שימשיכו לחיות באושר.

הסתיימה ספירת הקולות (כולל הימאים), והתוצאות ...

.
אני מי שאמור לשפוט, ולזכרוני (החלש) קראתי שהשיפוט צריך להיעשות ביום ראשון.
(האמת, התכוונתי להעביר את המטלה לבא אחרי, אח"כ הסכמתי להקדיש הזמן הדרוש).

הנושא: בחירה.

כבר כתבתי, שאני חושב שזה נושא קשה יחסית - ולא רק לתחרות הקטנטונת הזאת, אלא גם בתחרויות הרבה יותר גדולות, ובאיכויות הרבה יותר גבוהות.
אני מבקש להרחיב, ולומר שלדעתי חלק מהקושי - ואולי הגדול יותר - אינו צילומי (במובן של ללכוד את הבחירה בצילום), אלא מחשבתי (שִכלי):
א. לפרש נכון את הנושא, ו...
ב1. לבחור צילומים בהתאם (כשמדובר בצילומים קיימים),
ב2. להבין כי מדובר בבחירה (כשמדובר בהזדמנות שנקרית),
ו-ב3. להגות סיטואציות טובות של בחירה (במקרה של צילומים יזומים ... לדעתי הסוג הקשה ביותר מהבחינה המחשבתית).

* * *

התשובה שלי ל-"א. לפרש נכון את הנושא".

אני רואה שתי פרשנויות עקרוניות שונות לנושא הזה:

1.
הפרשנות שלדעתי היא הפרשנות הנכונה (ולפחות - המאתגרת באמת) היא:
הצילום צריך להַראות את תהליך-הבחירה (או את "רגע" הבחירה).
הבחירה - היא זו שצריכה להופיע בצילום.
2.
הפרשנות השניה: להביא צילומים עם נשואי הבחירה (אם כפוטנציאל לבחירה, ואם כתוצאה של בחירה).
בעיני זו פרשנות זולה (או: "זולה"):
* ראשית: מהבחינה העקרונית ... כי לא מדובר בפרשנות ה-"ישירה" של הנושא (פרשנות מספר 1).
* שנית: כי אז כמעט "כל"-דבר יכול להיחשב לגיטימי - מה שמשאיר אותנו עם אתגר קטן מצד אחד, ומהצד השני לא מאפשר להצביע על צילומים שמתאימים יותר לנושא מאחרים (ובמלים אחרות: מבחינת הנושא - להבדיל מהבחינה הצילומית פרופר - לא מאפשר לדרג).
2א.
תת-פרשנות מספר 2: דילמה.
אמנם הצגת דילמה גם היא "להביא צילומים עם נשואי הבחירה" - אבל כאשר מדובר בהצגת דילמה "אמיתית" [להבדיל מדוכן בשוק, שאז יש "מועמדים" רבים מאד (וכולם "שווים")], ניתן לראות זאת כהצגת תהליך בחירה ("משמעותית"), שבו הבוחר הוא הצופה בצילום.

* * *

ברוח הדעות הנ"ל עשיתי את הבחירה.

* * *

רק בשני צילומים מצאתי בחירה (ולא נשואי בחירה) - והם מוקמו במקום הראשון והשני. בצילום שלישי מצאתי דילמה (לכאורה!!), ומיקמתי אותו במקום השלישי.

.

מקום מספר 3. דילמה (לכאורה!!) ...

.

יש חידה ידועה, על אדם בחדר, לו שני פתחים, שתי דלתות - כאשר אחת מוליכה למוות, והשנייה לחופש. ניתנת לאדם אפשרות לשאול שאלה אחת בלבד ... (ראו, למשל: https://www.fxp.co.il/showthread.php?t=8976588 ).
מה שאני רוצה לומר, שבחירה בין שתי דלתות - יכולה להיות חשובה (יכולות להיות לה תוצאות ...),
לפיכך, אני רואה בצילום המצורף דילמה "אמיתית".
[אבל רק לכאורה - אם אני מבין נכון את המצב, בצילום כלל אין דילמה: אין אפשרות בחירה בין הדלתות, כי מוכרחים לעבור באחת כדי להגיע לשניה. דרך-אגב: אם בצילום הייתה מוצגת דילמה אמיתית בין שתי דלתות - סיכוי לא קטן שהצילום היה נבחר במקום גבוה יותר (כי אני חושב שזו בחירה יפה מהפן המחשבתי), ואם הבחירה הייתה מוצגת באופן מוצלח מהבחינה הצילומית - במקום הראשון].

.

מקום מספר 2. בחירה ...

.
מבין שני הצילומים בהם מוצג תהליך-רגע הבחירה - הצילום המצורף, מהבחינה הצילומית, חלש - ולפיכך הושאר במקום השני.

.

מקום מספר 1. בחירה ...

.

הצלם ממש תפס את רגע-הבחירה. הבחירה מוצגת יפה מאד ("את זה").
[ובכלל, הצילום הוא לא רע (במושגי הפורום) - כשתוספת יחסית גדולה לערכו היא הבעת האישה (לא מי-יודע-מה, ובכ"ז ...)].

.

למעלה