קיריגאמי (כולל הוראות להכנת נרקיס)
אם אתה מחפש הוראות לקיריגאמי "קלאסי" יש לפחות בשני ספרים שאני יכול לחשוב עליהם מהראש הוראות לדגמים עם גזירה. האחר הוא הספר המצוין Complete Origami של אריק קנאווי המנוח. יש שם מאמר על קיריגאמי והוראות לקיפול של צבי. בספר Essential Origami של סטיב ומגומי בידל יש הוראות לסרטן עם חתכים (אני חושב) ולזוג ציפורים מחוברות בכנף (ועוד כמה ואריאציות על הנושא) לגבי קיפול הנייר ועל ידי חתך אחד ליצור צורה כרצונך - אני לא מכיר הוראות ל"דגמים" כאלה. נדמה לי שהמאמר של דמיין התחיל בכך שהארי הודיני (אני חושב - יתכן ואני מתבלבל בקוסם) המציא את השיטה לקפל נייר ולחתוך ממנו כוכב או מחומש (לא זוכר איזה מהם, אני מאמין שכוכב) בחתך אחד. על ידי קיפול אקראי הצלחתי לקפל ולחתוך כוכב בזמנו (אם כי לא סימטרי במיוחד). בכל אופן - כולנו מכירים הוראות לחיתוך מחומש משוכלל (מקורב) ומשושה משוכלל בחתך אחד. ומי שלא מכיר, אז חבל כי יש דגם מצוין של נרקיס מנייר משושה... (ואפילו הדגם נמצא באינטרנט, בקישור המצורף) הדגם הוא של טד נורמינטון. במקור הוא מתוך ספר נהדר של פול ג'קסון, Classic Origami. את הספר לא ניתן יותר לקנות, לצער כולכם. ההוראות באתר מפורסמות באישור הוצאת הספרים.