האתגר מהודעתי על פרויבל

bshuval

New member
האתגר מהודעתי על פרויבל

בהודעה שכתבתי על פרויבל, נתתי לכם אתגר - לקחת נייר כלשהו ולחתוך אותו לריבוע באמצעות שלושה קיפולים ושלושה חתכים בלבד. האם מישהו ניסה? האם מישהו מעוניין בפתרון?

bshuval

New member
האם עוד אנשים פתרו?

קודם כל, יפה מאד! אתה מוזמן, אם אתה רוצה, לשלוח לי את הפתרון בהודעה אישית. בכל אופן - אם אנשים אחרים נואשו מלפתור, אפרסם את הפתרון.

giladznaor

New member
קיריגאמי

אגב אורחא, אם בחיתוכים עסקינן, האם מישהו התנסה ביצירת צורות ע"י קיפול, חיתוך קו אחד בלבד, ופתיחה? בחור בשם דמיין כבר הוכיח שניתן ליצור כל צורה סגורה בדך זו. לדעתי הוא היה בסביבות 16 כשהוא הוכיח את זה. אני בטוח שבועז יודע יותר... בכל אופן, אני אף פעם לא ניסיתי...

bshuval

New member
מה זה? אתגר ידע?

מרטין דמיין הוא גאון. אחרי שקראתי תקציר של המאמר שלו, ניסיתי לקפל נייר ולחתוך ממנו כוכב בחתך אחד, ואפילו הצלחתי (בטעות, כמובן).

giladznaor

New member
לא, זאת

פשוט שאלה אם מישהו כאן אי פעם ממש התעסק בזה. אני אישית לא מכיר "הוראות" לשום "דגם" כזה...

bshuval

New member
קיריגאמי (כולל הוראות להכנת נרקיס)

אם אתה מחפש הוראות לקיריגאמי "קלאסי" יש לפחות בשני ספרים שאני יכול לחשוב עליהם מהראש הוראות לדגמים עם גזירה. האחר הוא הספר המצוין Complete Origami של אריק קנאווי המנוח. יש שם מאמר על קיריגאמי והוראות לקיפול של צבי. בספר Essential Origami של סטיב ומגומי בידל יש הוראות לסרטן עם חתכים (אני חושב) ולזוג ציפורים מחוברות בכנף (ועוד כמה ואריאציות על הנושא) לגבי קיפול הנייר ועל ידי חתך אחד ליצור צורה כרצונך - אני לא מכיר הוראות ל"דגמים" כאלה. נדמה לי שהמאמר של דמיין התחיל בכך שהארי הודיני (אני חושב - יתכן ואני מתבלבל בקוסם) המציא את השיטה לקפל נייר ולחתוך ממנו כוכב או מחומש (לא זוכר איזה מהם, אני מאמין שכוכב) בחתך אחד. על ידי קיפול אקראי הצלחתי לקפל ולחתוך כוכב בזמנו (אם כי לא סימטרי במיוחד). בכל אופן - כולנו מכירים הוראות לחיתוך מחומש משוכלל (מקורב) ומשושה משוכלל בחתך אחד. ומי שלא מכיר, אז חבל כי יש דגם מצוין של נרקיס מנייר משושה... (ואפילו הדגם נמצא באינטרנט, בקישור המצורף) הדגם הוא של טד נורמינטון. במקור הוא מתוך ספר נהדר של פול ג'קסון, Classic Origami. את הספר לא ניתן יותר לקנות, לצער כולכם. ההוראות באתר מפורסמות באישור הוצאת הספרים.

למעלה