האתלט הטוב בעולם?

האתלט הטוב בעולם?

כותרת וכתבה קצת מפתיעה בוואלה, האם מייקל פלפס (שחיין אמריקאי) הוא האתלט הגדול בעולם? למי שלא מעודכן,פלפס ינסה להשוות השנה באתונה את שיאו של מארק ספיץ (7 מדליות זהב באולימפיאדה אחת), הישג מדהים לכל הדעות (לי יש הרגשה שאיאן תורפ יהרוס לו את זה). אבל האם הוא הכי טוב בעולם? מה יותר קשה להשיג ומה יותר יוקרתי, ניצחון שישי בטור או 7 מדליות זהב? ובקיצור סקר חדש מיהו האתלט הכי טוב בעולם כיום? ארמסטרונג פלפס איאן תורפ אל גרוז' בקלה גבריסאלסי זידאן קובי ברייאנט פדרר מיכאל שומאכר ולנטינו רוסי טייגר וודס (למרות העונה הגרוע שלו) ואפשר להוסיף גם שמות של אתלטים אחרים. הבחירה שלי ברורה: ארמסטרונג, הוא אמנם לא הרוכב הגדול בכל הזמנים, אבל הוא הספורטאי הגדול בכל הזמנים.

ועכשיו מי הספורטאי העשיר בעולם...

כלומר הרוויח הכי הרבה כסף השנה. לא כל כך מפתיע אבל טייגר ושומאכר מובילים את הטבלה, עם יותר מ-80 מיליון בשנה (בספרות:80000000). לאנס ארמסטרונג נמצא במקום ה-24 עם 19.2 מיליון דולר השנה. סתם כדי שתדעו איזה ספורטאים מהוללים הרוויחו השנה יותר, מהרוכב הטוב בעולם: מייקל ג'ורדן האגדי הרוויח 35 מיליון אנדרה אגסי הרוויח 28.2 מיליון דייויד בקהאם 28 מיליון קובי ברייאנט 26.1 (מעניין אם זה יספיק לו לסיגריות בכלא?) בארי בונדס 22.7 מיליון לברון ג'יימס, ילד בן 18, עונה ראשונה ב-NBA. אפילו לא הצליח להגיע לפלייאוף, הרוויח יותר מהרוכב שזכה 5 פעמים בטור דה פראנס אחרי שהוא התאושש מסרטן. 21.1 מיליון בשנה. מי הרוויח פחות מלאנס: טרייסי מקגריידי 19 מיליון רונאלדו 18.5 סמי סוסה 17 מיליון גרג נורמן (שחקן גולף אוסטרלי אגדי) 16.2 זינאדין זידאן 15.8 פני הרדאווי 15.1

מה שלמדנו מזה...

זה שכדי להיות עשיר צריך לדעת לבחור את הספורט הנכון. וכנראה גם את המין הנכון, כי אין אף ספורטאית (איפה האחיות וויליאמס) ברשימה הזו.

ido mazor

New member
צריך לעסוק בספורט "אמריקאי"

כדי להיות עשיר באמת בספורט צריך לעסוק בספורט הפופולארי בארה"ב, שם הכסף הגדול. מבין 50 המרוויחנים הגדולים בספורט (והחישוב כולל משכורות, בונוסים,פרסים וחסויות), 35 עוסקים בענפי ספורט אמריקאים לגמרי - NBA, בייסבול ופוטבול. גם גולף (5 ספורטאים ברשימה) פופולארי מאד בארה"ב בשנים האחרונות. כדורגל פופולארי מאד בעולם כולו אך לא ממש בארה"ב ולכן רק 3 "מותגים" בינלאומיים נכנסו לרשימה (בקהאם, רונאלדו וזידאן). בענפים אינדיבידואלים וקטנים צריכים להיות ספורטאי מיוחד, ורצוי אמריקאי, כדי להיכנס לרשימה - כמו לאנס, אגאסי והמתאגרף דה לה הויה. הרשימה רק מראה את הייחוד והגדולה של לאנס, שהפך למותג, גם בזכות הישגיו וגם בגלל סיפור החיים שלו, למרות הפופולאריות הנמוכה יחסית של אופניים כספורט תחרותי-הישגי בארה"ב.

ido mazor

New member
אל תיעלב, אבל זה הגיוני

עם כל הכבוד, פוטנציאל המכירות של מוצרי להברון ג'יימס (בעיקר נעליים ובגדים שעולה לנייקי גרוש לייצר), בתור אחד מכוכבי ה- NBA בעתיד (וגם בהווה הוא מוכר הרבה), גדול יותר מהפוטנצאל של לאנס. רוב האמריקאים אוהבים NBA, רק מעטים יחסית אוהבים מירוצי אופניים. מדובר בשיקול כלכלי פשוט, לפי ענפי הספורט הפופולאריים בארה"ב והשוק הצרכני שהם מייצרים. לא מדובר ברשימה המודדת גדולתו של ספורטאי. קנניסה בקלה, שיאן עולם טרי וכפול (5000 ו- 10000) לא יהיה ברשימה בשנה הבאה כמו שגברסילסי לא היה בה, והם ספורטאי ענק בכל קנה מידה ספורטיבי.

להעלב?

ממה יש לי להעלב, המשכורות של ג'יימס, וודס, ארמסטרונג ושאר הספורטאים, לא כל כך משפיעים על התלוש משכורת שלי. הבעיה היחידה שלי היא האיבוד פרופורציות, לוקחים ילד בן 18 שלא עשה כלום בחיים שלו ונותנים לו סכומים עצומים כאלו. עזוב כרגע את הנושא מי מוכר יותר, הרי ברור שיש לו פוטנציאל מסחרי גדול משל ארמסטרונג. אבל ראבק הורסים את הילד, ילדים בגיל הזה לא אמורים להתעסק עם כסף בסכומים כאלו. אחרי זה אנשים מופתעים, שהילדים האלו עושים שטויות ומסתבכים (משפט האונס של ברייאנט יתחיל בקרוב)-חבל שמשחיתים ספורטאים כל כך צעירים.

למעלה