האתר של "סיליקון גרפיקס"

אייק

New member
האתר של "סיליקון גרפיקס"

אתר משובח מציג מערכות מעוצבות להפליא

eldarinn

New member
ואם כבר התחלת....../images/Emo45.gif

...במקביל לחומרה - התכנה! אתר חברת ALIAS WAVEFRONT (שייכת ל SGI) יצרנית STUDIO TOOLS, PAINT FOR SGI, MAYA ועוד.

dana_s

New member
ימבה של כסף

מי יכול להרשות לעצמו סכומים כאלו לתוכנה ולחומרה בתנאי השוק בישראל? האם זה בכלל רלונטי למעצבים בארץ ? מישהו יודע להשתמש בזה ? שמעתי שבבצלאל לימדו או מלמדים את זה אבל האם מישהו שם יודע להשתמש בזה?

eldarinn

New member
אני עובד עם STUDIO TOOLS

בסיליקון גרפיקס וNT . זה שזה שימושי אין בכלל ספק ואין מה להשוות לשום דבר אחר - באחריות. נכון שזה עולה הרבה. סטודיואים שיש להם מספיק עבודה יכולים לקנות 2-3 עמדות. אני עבדתי על זה באיטליה שנתיים.

dana_s

New member
על מה אתה מדבר ?

STUDIOTOOLS עולה 25 אלף דולר !!! וזה רק תוכנה ! מי בישראל יכול להרשות לו הוצאה כזו ועוד 2-3 עמדות? חוץ ממשרדי העיצוב האמריקאים שכאן מי עוד יכול להרשות לו וזו חבילה שעוסקת רק בעיצוב ואיננה סוליד אלה משטחים? אני טועה? יש כזה פרוספריטי בשוק ויש כאלו מעצבים שאיכויות גבוהות מטרידות אותם ? ודרך אגב, אני לא מדברת על תוכנות פירטיות שאני רואה ושומעת שיש בשפע במשרדי העיצוב אלה על משרדים שממש רכשו זאת !

dog

New member
למה 25 אלף???

לי היא עלתה 3$ בארץ מיזרחית כלשהיא(מתחיל ב-ת ניגמר ב-ד)

dana_s

New member
ציינתי כבר שאני מתייחסת למחיר מקורי

שהוא 25 אלף לגרסת הסטודיו ולא לגרסה הבסיסית שאני מבינה שהיא די מוגבלת. אם רוצים אפשר גם להשיג בהרבה פחות אבל אני לא אתייחס לזה. אם מעצב רוצה לקנות הוא צריך לשלם לתוכנה זו את שציינתי וזה לדעתי לא הגיוני כלל בתנאי ישראל.

eldarinn

New member
כן את טועה ...

קודם כל אין דבר כזה גרסא בסיסית, יש גרסא אחת. אין לי את התכנה בבית כי גם לי לא כתוב רוטשילד עך התחת
דבר שני אין לי מושג מה המצב פה בארץ ואם את רוצה להגיד לי שאין פה אף סטודיו שיכול להרשות לעצמו עמדה אז המצב כנראה גרוע מאד. דרך אגב זה גם סוליד. נראה לך שלא ב-25 אלף דולר??

dana_s

New member
סליחה. לא נראה לי שאנחנו ../images/Emo31.gif

מדברים על אותה תוכנה. עשיתי שיעורי בית א. אם אנחנו מדברים על חברת alias wavefront ותוכנת studio tools הרי שזו תוכנת משטחים ולא סוליד . נכון, זה תלת-ממד אבל לא סוליד. אינני מבינה אלדר מדוע אתה אומר שזה סוליד ואתה טוען שאתה עובד עליה. בכל מקום בה כתוב על התוכנה כולל באתר החברה כתוב שזה משטחים ! ב. באתר החברה ובהרבה פרסומים אחרים מציעים מספר חבילות החל מ- 7.5 אלף דולאר. להלן ציטטה לדוגמא: Availability, Price, Platforms StudioTools 9.7 software is scheduled to ship in June 2001. Products in the StudioTools family are DesignStudioTM, StudioTM, AutoStudioTM and SurfaceStudioTM, with prices starting at $7,500 USD. The software runs on Windows NT®, Windows® 2000, SGITM Irix®, SunTM SolarisTM and Hewlett-Packard® HP-UX®. ג. מבדיקה שעשיתי בפורומים בחו"ל מתברר שחבילת הבסיס ה"זולה" לא ממש שווה משהו והיא מיועדת לגירוי בלבד בדומה למה שעושות מרבית מהחברות להן יש תוכנות כבדות ורציניות כשהן רוצות להעלות אותך ברשת. החבילה הבאה בתור עולה 25 אלף דולאר ! צר לי, או שאינכם מבינים על מה אני מדברת או שאתם עוסקים בגונבות ולא בתוכנות אבל לא נראה לי שאתם ממש מדברים על אותו הדבר ??????????ואם כן לא ממש ברור לי מה מידת הבנתכם את התוכנה וסליחה על ההערה הזו שממש מתבקשת מהתשובות שקיבלתי. לסיום, גם לא ממש קיבלתי התייחסות רצינית לשאלה מי מסוגל בכלל לרכוש תוכנה כזו ומה המשמעות של זה בשוק הישראלי.

eldarinn

New member
אאאמ...

התייחסות רצינית או יותר נכון לא רצינית (מבלי כוונה לפגוע כמובן) דוקא נתת לנו את, כשאמרת בעצמך שככל הנראה אף אחד לא יכול ואני מקבל את זה בהבנה כי ברור לי פחות או יותר עכשיו מה המצב בארץ והוא לא כ"כ טוב
. לגבי התכנה אכן חשבתי על שני מושגים שונים (עבדתי על התכנה שלש שנים בא-י-ט-ל-ק-י-ת) ואת אכן צודקת ואני מתנצל על אי ההבנה - היא לא מה שנקרא "SOLID" אלא "משטחים" (באיטלקית זה מוגדר אחרת ומבלבל). לגבי מחיר התכנה, מדובר בתוספית שונים אך החבילה הבסיסית היא אותה התכנה. הכוונה היא שקיימים כלים שונים המתאימים לבעלי מקצוע שונים כגון: מעצבי מכוניות שעובדים עם AUTOSTUDIO או מעצבים שעובדים עם STUDIO הרגיל. הבסיס הוא אותה התכנה, ב AUTOSTUDIO למשל יש מערכות PARTICLES לאנימציות מה שאין בעיצוב מוצר. יש פלאג אין של POWERTRACER שהוא רנדר מפצל למעבדים וגם הוא עולה כסף. כל דבר הוא בעצם תוספת אבל הפואנטה היא שאפשר לעבוד נהדר רק עם ה"בסיס" הכולל את כל כלי העבודה ואני לא נתקלתי במצבים משך שלוש שנים שלא היה לי כלים להתמודד איתם. לסיכום, אני מבין על מה את מדברת, אולי אפילו יותר ממך לגופו של עניין כי אני עבדתי על התכנה ואת לא. אולי את לא מבינה באיזה כלי מטורף מדובר פה שפשוט משאיר את כל המתחרים הרבה מאחורה, מה שמסביר כמובן איך הם מרשים לעצמם לגבות כאלה סכומים ולהשאר בשוק. לגבי הויכוח על SOLID או משטחים - אולי תחדשי לי מה היכולות של תוכנות במודלציית SOLID שאני לא מסוגל לפתור בSTUDIO או יותר נכון איזה תכנה לעיצוב מוצר מסוגלת לתת כלים לעבודה ברמה של STUDIO TOOLS. והכל כמובן ברוח טובה ואני מוכרח לציין שאת אשת שיחה מעניינת

dana_s

New member
אנסה לחדש לך

למשל.... חתכים, לא ניתן לעשות, עובי דופן לא ניתן לעשות, הרכבות וכד... ועוד ועוד אבל זו תוכנת עיצוב ולא תוכנת תיב"מ כך שאני לא מצפה שתעשה דברים כאלו. מעיון בפורומים בחו"ל אני מקבלת הרושם שיש הרבה כלים שאינם בחבילה הבסיסית (שלא כמו שאתה טוען)והם מאוד נחוצים לעבודה, למשל כלי בניה מסויימים וכלי אנליזה מסויימים. הגרסה הבסיסית מוגדרת כ- An entry level ואני חושבת שזה אומר הכל, כך שלטעון שזה זול= 7.5 אלף דולאר וזה עושה הכל, אני מרשה לעצמי להטיל ספק גדול בדבריך. עבדתי בעבר במשרדים עם תוכנות בהגדרה דומה וזה היה ממש שיטה של החברות לדחוף לך את המוצר דרך התמכרות למוצר מאוד נחות אבל עם מחיר מפתה. דרך אגב אלדר, אתה בישראל או במקום אחר כי נראה לי שאתה לגמרי מנותק ממה שקורה כאן ואתה יודע, מה שמצטייר באינטרנט הוא לא ממש מה שקורה ברחוב. לבסוף,תודה על המחמאה, אני מנסה להיות מקצועית ולחקור ברצינות לפני שאני נופלת בפח.

eldarinn

New member
היי דנה

כל הפעולות שציינת בתחילת ההודעה ניתנים לביצוע. לגופו של עניין זו דוקא כן תכנת תיב"מ עם אוריינטציה אסתטית יותר (לא במובן הרחב של המילה כי תבניות למשל קשה לעשות ב ALIAS למרות שאפשר). אני עדיין עומד על כך שניתן לעשות בה הכל, גם ב-7000 דולר. את מוזמנת להיכנס לאתר של ALIAS WAVEFRONT וישלחו לך בדואר גרסת הדגמה. אין ספק שהתחרות בשוק תכנות התלת מימד גדולה מאד וטבעי שכל אחד ינסה לדחוף את עצמו לסטודיו שלך ממש כמו עיתון יומי. באשר למיקומי, אני כרגע בארץ אבל באמת חזרתי לא מזמן משהות ממושכת של כמה שנים בחו"ל ובקרוב אני עף שוב. יכול להיות שבגלל זה את צודקת ואני מנותק מהמציאות העגומה בארץ למרות שאני מתחיל להבין על מה את מדברת. את מוזמנת ליצור איתי קשר באימייל אם את מעוניינת לדבר על הנושא.

LeonardoDV

New member
דנה, מה ההתלהבות הגדולה מסוליד?

דווקא עבודה במשטחים נותנת למעצב מוצר חופש בנייה גדול פי כמה מעבודה בסוליד. כיוון שאליאס היא תוכנה שנועדה לעיצוב באופן טבעי היא שמה את הדגש על משטחים ופחות על סוליד, זה ייתרון ולא חיסרון! יש הבדל בין תוכנות CAD לבין תוכנות CAID ואלה אם כן את חובשת שני כובעים, מעצב/מתכנן את תעדיפי את השני. גם אני עובד עם תוכנת עיצוב אם כי לא עם אליאס מהסיבות שציינת, יש תוכנות אחרות שעולות הרבה פחות כמו: Rhino, FormZ, SolidThinking ועוד נוספות שנכון שהן מסוגלות ל 60%-80% ממה שאליאס מסוגלת אבל ב15% מהמחיר זה דיל די טוב במציאות הישראלית, מה גם שמחלקות עיצוב גדולות לדוגמה זו של פיליפס משתמשות בתוכנות אלו אז אם זה טוב להן זה בטח טוב גם לנו...

eldarinn

New member
אהלן לאונרדו

SOLID THINKING - תכנה איטלקית מעולה, דומה באינטרפייס לALIAS וביצועים מעולים. FORM Z - עולם שלישי - אפילו לא מרחיב דיבור. RHINO מעולה במידול אבל מוגבלת מאד בתוצאות ויזואליות. לגבי מחלקת העיצוב של פיליפס - הם עובדים חזק מאד עם ALIAS, ממקור ראשון.

dana_s

New member
תודה לאונרדו ואלדר

שאלתי בגדול התייחסה בעיקר לנושא היכולת לממן וההצדקה בלהחזיק תוכנה כמו אליאס בישראל יחסית לשוק כאן. ברור לי ממה שבדקתי שאליאס זה המרצדס בתחום. מה שלא ברור לי האם החבר´ה הבודדים שיש להם אליאס בישראל אכן מחזירים את השקעתם או שזה בזבוז משאבים לחינם. ממה שגם ראיתי ואני מסוגלת לנתח מעבודות מעצבים ישראלים שמוצגות באינטרנט רק אחד או שניים מנצלים את הכלי וממש עושים איתו עיצוב תעשייתי לעומק כולל זויות חליצה למשל, קוי הפרדה וכד´, ממש ניצול הכלי לניתוח מעמיק של חלקיו וכד., השאר נראה לי שרק עושים בכלי שימוש של סקיצות ואז ממש לא ברור לי למה להשתמש בכלי כזה למטרה זו. לגבי סוליד או משטחים, אני חושבת ששניהם חשובים וזה מאוד אישי במה להשתמש ומאוד תלוי בסוג המוצרים איתם מתעסקים. ברור לי שהחופש במשטחים לגבי עיצוב הוא גדול יותר וכבר ראיתי מעצבים שנאבקים לשוא לבצע עיצוב מטורף במערכות סוליד. זה ממש מצחיק, אבל לפעמים ניתן לנחש באיזו מערכת מוצר עוצב לפי התוצאה. אלדר, איפה אפשר לראות עבודות שלך באליאס ? באתר שלך יש מעט חומר. לאונרדו מה איתך? יש מקום שאפשר לראות עבדות שלך על רינו? אינני משתכנעת מדמו של כל הסוחרים שמוכרים תוכנות וחשוב לראות ולהבין מה אחרים עושים בכלים אלו.

LeonardoDV

New member
לגבי Form-Z

אני מציע לכולם לבדוק את הגרסה האחרונה 3.8 ואלדררין אתה מאוד טועה לגבי התוכנה נכון שפעם הייתי מסכים איתך אבל לא לגבי הגרסה האחרונה של התוכנה. אני כרגע משתמש בעיקר איתה ועם Rhino ולגבי תוצאות ניתן לראות באתר הזה: www.dse.co.il

אייק

New member
דנה, התרשמתי מהידע הנירחב..

תוכלי לפרט קצת מהיכן הרקע והידע ובאילו תחומים\מוצרים את עוסקת?

Avi_Schneor

New member
השאלות לגבי התוכנה באות בעקבות

התעניינות לגבי אפשרות רכישתה. אני מעצבת מוצר , סיימתי לפני די הרבה זמן ועבדתי גם בעיצוב וגם בתכנון שם רכשתי נסיון לא קטן בנושאי סוליד. אני רוצה לחזור להתעסק יותר בעיצוב מאשר בתכנון וברור לי שכלי הסוליד אינם מספקים לצורכי עיצוב לא במוצרים מתקדמים עם צורות אמורפיות כפי שנהוג כיום. חברת אליאס פועלת בישראל בצורה ממש שלומפרית ואולי זו גם הסיבה לכל כך מעט מערכות בישראל לפחות לפי המידע שאני מצליחה לדוג באינטרנט. אני מחפשת פתרון שיאפשר עיצוב אבל ברמה די טכנית גם כן, כלומר שאפשר יהיה לעשות שימוש בחומר העיצובי לצורכי הנדסה ולא רק להשתמש בתוכנה לצורכי סקיצות. אחד התסכולים הגדולים זה לראות את המהנדסים מתפתלים ונאנקים כשהם צריכים להבין ולשחזר את רצונותיו של המעצב שהכין עיצוב עם צורות מאוד תלת-ממדית כמו למשל בתעשיית הרכב. אינני רוצה שמישהו אחר ינסה לייצר על בערך את מה שאני עיצבתי אני רוצה שזה יהיה בדיוק מה שעשיתי.

למעלה