שלום, שיהיה בשעה טובה
אני לא חושבת שהטבעת החליקה.
כמו קובי אני חושבת שלא כדאי לעשות שיקוף (שזו קרינה), כי אין חשש סביר שהטבעת צריכה תיקון.
שינויים ברוחב המעבר קורים מאליהם מסיבות רבות ומגוונות, וכנראה זה מה שקרה לך.
בהריון לא סוגרים את הטבעת, אף רופא גם לא יסכים לכך.
חובה לדאוג שההריון יתנהל בצורה תקינה. את לא רוצה ילד שנפגע בהתפתחותו בהיותו עובר קטן עקב תזונה לא תקינה - לא כן?
לכן מאוד תקין שאת יכולה לאכול לחם או חביתה, למרות שכנראה חל שינוי ברוחב המעבר, כי לפני כן לא יכולת לאכול דברים אלה.
בהריון תקין ובריא עולים בין 6 ל-12 קילו, ואין סיבה שלא תעלי במשקל ברמה כזו.
אם התכוונת שאת לא רוצה להשמין 30 קילו בהריון, אני מסכימה מאוד עם זה, ומציעה לך לתכנן את התזונה ולהיות במעקב עם כל עזרה שאת יכולה להשיג.
* לשתות כ-2 ליטר שתיה ללא סוכר (אפשר ממתיק מלאכותי) כל יום.
* לצרוך ירקות חיים ומבושלים בכל ארוחה.
* לאכול ארוחות קטנות כל 2-3 שעות.
* להוציא אויבים מהבית ולהחזיק רק אוכל בריא.
* לדאוג למאכלים בריאים ודלי קלוריות, דגנים מלאים וחלבונים בריאים (מוצרי חלב, ביצים, דגים, בשר).
חשוב מאוד לאורך החודשים הבאים - לשים לב אם יכולת האכילה פוחתת, ולפתוח את הטבעת בשלבים קטנים כל פעם שיכולת האכילה פוחתת. שלבים קטנים זה 1/4-1/2CC כל פעם, בהתאם להפחתת יכולת האכילה. כמובן שאם הפתיחה לא מספיקה, חובה לפתוח עוד, כדי להיות מסוגלת לאכול כמות סבירה ובריאה.
את יכולה להתקשר אלי ולהתייעץ מדי פעם, בנוגע לפתיחה הרצויה, בנוגע לתזונה שלך, בנוגע לקשיים שיש לך בשליטה על תזונה בריאה או תכנון תזונה או משמעת עצמית, וננסה להשיג ממך מכסימום מוטיבציה להצליח לשמור על בריאותך בכל המובנים.
אגב, בלי קשר להריון - לאחר שנתיים מהניתוח, חובה לרכוש הרגלי אכילה בריאים שיעזרו לנו להחזיק טבעת משוחררת יותר, כי לאורך שנים מערכת העיכול לא יכולה לעמוד בטבעת הדוקה ומזה נגרמות כל הצרות עם הטבעת, שגורמות לסבל רב ולאובדן הטבעת (והשמנה חוזרת של כל עשרות הק"ג או צורך בניתוח חלופי מסוכן מאוד). לכן במשך הזמן משחררים קצת את הטבעת, כדי לא להתיש את הוושט לאורך שנים ולמנוע את כל הצרות עם הטבעת.
חייבים לשמור על המשקל לכל החיים, כי הניתוח לא מיועד לפתור את בעיות ההתנהגות שלנו ולמנוע מאיתנו להשמין. הוא מיועד לעזור לנו לרדת את עשרות הק"ג הראשונים ולעזור לנו לשמור לכל החיים.