הבאג'ורים והקארדסיים

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
הבאג'ורים והקארדסיים

חלל עמוק תשע היא סדרה שיושבת על הגזעים הללו, ואני מכיר את ההצגה שלהם משם, אבל מה שמעניין אותי, זה איך התייחסו אליהם ב"דור הבא"? אני זוכר שההתייחסות לפרנגים הייתה שלילית, ואז הגיעה DS9 עם קווארק, רום, הנגוס ומוגי והפרנגים הפכו לגזע כמו כולם ולא מטרד גנב מרושע. אני זוכר פרק בTNG בשם THE CHAIN OF COMMAND בו פיקארד מעונה על ידי קארדסי. מתי הופיעו לראשונה הבאג'ורים והקארדסים בTNG? איך הציגו אותם? מה ידענו עליהם לפני DS9? אני שואל, בגלל שכרגע אין לי דרך להשיג את הפרקים של TNG, אז אני לא יכול לראות בעצמי.

oblique

New member
יש לך פרוט די מפורט באתר הרשמי

באתר הרשמי של מסע בין כוכבים הםעשו מעין ממוראביליה כזו "שואת הבאג'ורים" כדאי לך לחפש שם... בגדול אם אני זוכר נכון ההתייחסות הראשונה לבאג'ורים הייתה בעונה השלישית או הרביעית של מסע בין כוכבים (סג"ם רו לארן) כמעט במקביל להופעה של חלל עמוק 9 הבאג'ורים הוצגו כמדוכאים והקרדאסים כרעים. אבל... עקב שיקולים פוליטיים הקרדאסיים מעולם לא הוענשו על מעשיהם הרעים (לפחות לא על ידי הפדרציה- לא נערכו משפטים המוניים על רצח עם וכאלה, מה שנעשה בבאג'ור באופן פרטני לא גונה כמובן על ידי הפדרציה אבל הפדרציה לא נטתה לעזור לבאג'ורים להביא פושעים שכאלה לדין) אובראיין הוזכר כמי שנלחם בקארדאסים לפני הופעתו על האנטרפרייז.(כלומר שהייתה מלחמה בין הפדרציה לקארדאסים אניפה שהוא בתחילת המאה ה24) זהו זה בערך. ממה שאני זוכר.. ומומלץ בחום ללכת לאתר הרשמני של מסע בין כוכבים

Bajoran Priest

New member
בקשר למלחמת פדרציה-קרדסים

מן הסתם היא הייתה כבר לקראת אמצע המאה ה- 2, כי אחרת אובראיין עוד לא היה נולד כשהיא הייתה מתרחשת (הוא לא כזה מבוגר).

oblique

New member
סבבה

באמצע המאה ה2 אפילו ג'ין רודנברי לא נולד בכל מקרה אמצע המאה ה23 אין בעיה סבבה... ראה את המלצתי ללכת לאתר הרשמי רק ציינתי כמה אזכורים לקארדאסים עוד לפני ח"ע9

למעלה