הבאתי מאוזבקיסטן פס בד לתליה על קיר

רוני ר

New member
הבאתי מאוזבקיסטן פס בד לתליה על קיר

אני רוצה ל"חסוך" בחורים בבד ולכן אני מעדיפה לא לתלות את הבד בעזרת מסמרים. ניסיתי בעזרת דבק דו צדדי, אבל הבד נפל ..יש למישהו רעיון איך לתלות את הבד, שישאר במקומו ובכל זאת לא לחורר אותו ? תודה

ישנם כמה אופנים לתלית בד

היי רוני לא אמרת מה גודל הבד או כובדו, אז אני מקווה שלפחות חלק מן האפשרויות שאעלה תהיינה מעשיות. 1. תפירה של סרט בד - ברוחב של 3 ס"מ בצד האחורי של הבד (זה שרוצים שיהיה צמוד לקיר. כדאי להשתמש במכונת תפירה. תופרים את הקצה של הבד עם הסרט ואז עוד תפר בתחתית הסרט וזה יצא 3 ס"מ מקצה הבד העליון. התקבל מין צינור כזה, שפתוח בקצותיו. קונים לייסט עץ שטוח של 2 ס"מ ושיהיה יותר ארוך מהבד ב10 ס"מ. משחילים ב"צינור" שנוצר לנו בין הבד לסרט. דופקים שני מסמרים ותולים עליהם את הלייסט, עליו תלוי הבד. 2. תפירת "אוזניים" מסרטי בד - בצבע תואם, בעובי של 5 ס"מ, למשל. ובמרחקים דומים. בהם משחילים ליסט במבוק, או עץ שטוח או עגול ותולים. אפשר להוסיף מסמרים ברווחים בין ה"אוזניים" אם הבד כבד. (כמו וילונות אופנתיים שקיימים כיום) 3. תליה עם קליפסים - יש קליפסים ממתכת שעשויים בצורת טבעת 8 קטנה אשר בעיגול הגדול משחילים מוט דק ולעיגול הקטן יש קליפסים "תנינים" . וכמובן מסמרים על הקיר ועליהם תולים את המוט הבעיה למצוא מוט שיהיה חזק מספיק בעובי כה דק. יש כאלו ב"איקאה" במח´ וילונות (בזהב, כסוף, ושחור) מן הסתם אפשר יהיה למצוא שם גם מוט תואם. אפשר גם לנסות בחנויות וילונות . בכל המקרים שציינתי, אפשר במקום מסמרים לקיר למצוא במחלקות הוילונות מוטות וחיבורים לקיר יותר יפים. אבל אולי לא ממש צמודים לקיר. תנסו ותראו. בהצלחה

רוני ר

New member
המון תודה על התשובה המפורטת סיגל

אבל כנראה לא הסברתי כל כך טוב, זה לא בד שאמור להוות וילון אלא קישוט לקיר. הבד הוא מין רקמה אוזבקית מקומית , ארוך מאוד (בערך 5 מטרים) וצר, ולא כל כך כבד. לא הייתי רוצה לתלות אותו על מוט כל שהוא , אלא יותר למצוא איזו שהיא שיטה להדבקה דו צדדית , חזקה מספיק שאינה פוגמת בבד וברקמה. ושוב, תודה על ההתיחסות והרעיונות שהצעת ...

עכשיו מגיע הפתרון האוטימטיבי !../images/Emo62.gif

היי רוני אם הייתי יודעת קודם את הפרטים של הבד, אז היתה לי תשובה יותר מהירה. בצחוק!!!!!!!! קודם כל אין כזה דבר דבק שמדביק בד לקיר. ואם יהיה הבד יהרס. אפשרות אחת היא מה שהצעתי עם תפירת "צינור" בד מאחור כמו מכפלת רחבה, אבל ללכת לאיש אלומיניום ולקחת לייסט מתאים כדאי קודם למצוא לייסט כזה ואז לתפור שרוול שיתאים. את הלייסט לא יראו. האלומניום דק מאוד וחזק לאורך כזה גדול. לא יראו אותו כמעט ואפשר עם שני ברגים בצד לקבע לקיר. האפשרות השניה היא לקנות לוח שעם במידת הבד (או יותר, אם מתחשק מסגרת מסביב לבד)לקבע בברגים או מסמרים גדולים לקיר. את הבד אפשר לחבר לשעם עם סיכות תפירה כך שבקושי יראו אותן. יש כאלו קצרות עם ראש פלסיק בצורת כדורון קטן. לא יזיקו לבד ותוכל לשים הרבה מהן בחלק העליון כדי לא להעמיס את משקל הבד ולעוותו. (בכל זאת 5 מטר זה לא צחוק אני בכיוון?

מצאתי!!! באמת אולטימטיבי!!!!!

אאוריקה!!! הפתרון הוא סקוץ´!!!!!!!!!!! קונים סרט סקוץ´ וחותכם לחתיכות של 1 ס"מ. את הצד הדוקרני מחברים לבד בתפירה ידנית ברווחים מתאימים. את החלק ה"פרוותי" דופקים לקיר עם מסמר. הבד נצמד ותלוי כאילו הדבקת אותו. תודה שזה גאוני!!!!!! מה שצריך לשים לב זה על רווחים שווים בבד ועל הקיר. אופן הביצוע: קודם תופרים את החצי הדוקרני לבד. אחרי כל תפירה מצמידים לו את החצי הפרוותי שלו. אחר כך נעזרים במישהו ומניחים את הבד על הקיר איפה שרוצים (כאן אפשר לשים נייר דבק לכמה דקות.) ואז מפרידים את החלק הפרוותי , שצמוד לקיר ודופקים מסמר במרכזו. ככה את כל חצאי הזוגות, תוך הקפדה שהבד מונח כפי רצונכם, מפולס ומתוח לפי מה שמתאים. אה, מה יש לך להגיד על זה????????????

למעלה