הבאת הורים לקנדה

roz האחת

New member
הבאת הורים לקנדה

שאלה , במידה ואחרי שנהגר להביא הורים ,וכמובן שאני יודעת שזה תהליך שלם....... אז הורינו לא יוכלו לקבל פנסיה בקנדה וגם לא יוכלו לקבל פנסיה מישראל , נכון ? כי הבנתי שמי שלא גר חצי שנה בארץ אינו זכאי לקבל קצבה מביטוח לאומי , נכון ? אז תכלס הם צריכים לדאוג לעצמם , נכון ?

Astroo

New member
מי שהתחיל לקבל קצבת זיקנה בישראל

ימשיך לקבל אותה בקנדה (בתנאי שלא מדובר ב"קצבת זקנה מיוחדת" שמקבלים עולים חדשים). אם יהגרו לפני גיל הפנסיה, לא יקבלו כלום.

Astroo

New member
הבהרה

התכוונתי שהוא ימשיך לקבל את הזקנה לחשבונו בישראל.

shipy1234

New member
לא יקבלו מביטוח לאומי שזה גרושים ממילא

את הביטוח הפנסיוני הפרטי (בשאיפה שיש להם) הם יקבלו והוא הרבה יותר מהותי.

roz האחת

New member
אתה בטוח ??

כי אני יודעת שמי שלא נמצא בישראל חצי שנה לפחות לא זכאי לזה . איך אפשר לבדוק את זה בוודאות........ כי בעלי בן יחיד , ויהיה לנו קשה להשאיר פה הורים , ורציתי לבדוק נושא זה בוודאות ..לפני שמהגרים

Astroo

New member
היה פה אחד בפורום שבירר את הנושא מול בט"ל

ואמרו לו שאביו ימשיך לקבל קצבת זקנה בקנדה. וגם ממקורות אחרים שמעתי את זה. מה שאת יודעת קשור לקצבת זקנה מיוחדת שמקבלים עולים קשישים שלא שילמו בט"ל בישראל במשך 10 שנים. מי שמקבל קצבת זקנה רגילה ושילם בט"ל 10 שנים ומעלה, ימשיך לקבל אותה.

מנסיון אישי... את יכולה להיות בטוחה

סבתא שלי הגיע לקנדה דרך ספונסרשיפ והמשיכה לקבל את קיצבת הזיקנה הרגילה במלואה לחשבון בארץ

את התהליך עשה דוד שלי עוד בימי מלחמת המפרץ...

כך שאני לא ממש זוכרת...אנסה לבדוק מולו בימים הקרובים אם זה עדיין יעניין אותך מקריאה על התהליך כעת (גם אני אצטרך לבקש בשביל אמא שלי) הבנתי כי נושא ההתחייבות על הספונסרשיפ יכול להיות בין 3-10 שנים, כלומר, אתם צריכים להתחייב לכלכל את ההורים לתקופת זמן שיחליטו. מה שכן, הבנתי כי ההחלטה על מס' השנים נובעת ממס' קריטריונים...ביניהם גיל,המצב הכלכלי שלכם וגם שלהם וכד' מבחינת תהליך הבקשה עצמה- הבנתי גם שזה לוקח כשנה +. כנראה תלוי בקצב העבודה של הפקידים והגשת מסמכים וכד' מכם... כל מה שכתבתי זה מידע שקראתי ומדברים ששמעתי... כך שאם למישהו יש מידע יותר עדכני ועבר את התהליך לאחרונה- אנא שתפו אותנו...

shipy1234

New member
הסתגלות של הורים מבוגרים לקנדה?

פרט להיבטים הכספיים, אותי מעניין לדעת איך הורים מבוגרים בני 70-60 מתרגלים לחיים בארץ זרה עם מנהגים ושפות שונים לחלוטין? מה עם כל החברים שלהם והדברים אליהם הם רגילים? בד"כ למבוגרים קשה יותר להסתגל למקומות חדשים.

janbas

New member
אני

שלום אני זה שביררתי את הנושא מול ביטוח לאומי, ואכן, כמו ש-Astroo אמר, קיבלנו מכתב רשמי מהמוסד בו נאמר שמכיוון שאבי כבר התחיל לקבל את קיצבת הזיקנה שלו בארץ, הוא ימשיך לקבל אותה גם כאשר יהגר לקנדה. מדובר על קיצבת זיקנה רגילה, ולגבי קיצבת זיקנה מיוחדת לעולים אני לא יודע...

shipy1234

New member
אתם בכל מקרה תשאירו את ההורים לכמה שנים

הרי יקח כמה שנים להשיג להם PR לא?

roz האחת

New member
השאלה היא כמה שנים זה לוקח..

יש פה חילוקי דעות. שנה שנתיים או שש עד עשר ? לא ברור..

למעלה