הבאת הורים לקנדה

roz האחת

New member
הבאת הורים לקנדה

כמה זמן לוקח להביא הורים לקנדה ? הכונה לתהליך עצמו ? ובמה זה כרוך ?

vic14

New member
לא עברתי בעצמי, אבל

יש לי חברה שלקחה את ההורים יחד איתה , ממש לפני שבוע ימים , מגישים משם, ובינתיים עושים להורים ביטוח רפואי על חשבונם , שעולה לטענתם 150 דולר.

sarma

New member
הורים מבוגרים

אשמח מאוד לקבל פרטים על איך אנשים פותרים את הבעיה הקשה של השארת הורים מבוגרים בארץ. אולי, באמת, יש אופציה לקחת את ההורה איתנו, להתחיל את תהליך הספונסורשיפ ובנתיים לעשות לו ביטוח רפואי פרטי? אני מבינה, שבתקופת ההמתנה הורה יהיה על ויזת תייר, האם לא תהיה בעיה להאריך אותה או שהוא יצתרך כל פעם לצאת מגבולות המדינה? האם קנדים עושים בעיות בהארכת ויזת תייר לאנשים מבוגרים שילדיהם הגישו בקשה לספונסורשיפ? לכמה זמן מקסימום ניתן להאריך ויזת תייר? כמה יכול לעלות ביטוח רפואי פרטי ומה הוא מכסה? האם רעיון בכלל נשמע לכם ריאלי? האם קנדים יותר "ליבראליים" במידה ומדובר על הורה אחד? כל תשובה/רעיון יתקבל בברכה. המחשבה שאצתרך להשאיר בארץ את אימי הבודדה לתקופה בלתי מוגבלת, מכניסה אותי לדיכאון ומעמידה את כל הרעיון של הגירה בסימן שאלה.

Astroo

New member
השיטה נראית לי מסוכנת

ניתן לעשות ספונסורשיפ רק לאחר הוכחת הכנסה שנתית מסויימת (ז"א מינימום אחרי שנה לשהיה בקנדה). התהליך לוקח נכון להיום מעל 3 שנים. ההורים יצטרכו לגור בקנדה לפחות 4 שנים על ויזת תייר, כשכל חצי שנה יש חשש שלא יחדשו להם את הויזה.

sarma

New member
האם באמת צריך לחכות שנה

עד להגשת בקשה לספונסור? האם יקבלו בקשה לספונסורשיפ על סמך חוזה עבודה? היתי שמחה לשמוע תגובות מאנשים שעשו את ה"טריק" של הבאת הורים ושהותם על ויזת תייר. ומה קורה אם לא מאריכים ויזת תייר, אי אפשר לצאת מגבולות קנדה ולחזור?

sarma

New member
ועוד שאלה

במידה ומדובר רק על הורה אחד, האם אפשרי שתהליך יקח פחות זמן?

כן. רק שיש בעיה עם ביטוחי הבריאות

הזמניים הם לא מושלמים, ולפעמים מחריגים מחלות כרוניות מה שהופך אותם ללא רלבנטיים בשביל חלק מהקשישים.

Sundancer

New member
ויזת לימודים וזאת לא בדיחה

היו לי זוג חברים שעברו לקנדה לפני איזה 20 שנה וכדי שהוריו יוכלו להצטרף, אביו נרשם לדוקטורט בקנדה בגיל חמישים ומשהו וסיים תואר בגיל שישים. כמובן שזה לא מתאים לכל אחד.

למעלה