הבאת ידיים לפה

מזי39

New member
הבאת ידיים לפה

שלום, בני בן 3 חודשים בדיוק. בשבוע האחרון התחיל לנסות לתפוס חפצים בשכיבה עך הבטן ועל הגב. זה נראה יותר כמו נענועי ידיים אבל הוא מתעקש ובסוף מצליח. הוא תופס ביד אחת ואז מנענע את החפץ ועוקב במבט אחריו. ואז שומט. מה שמטריד אותי זה שהוא מנסה להביא את החפץ לפה ולא מצליח (בשכיבה על הגב). אגרופים הוא מוצץ מזמן אבל אם מצליח להכניס את היד לפה, היא עפה די מהר החוצה. הוא כן מוצץ כשמטה את הראש לאחד הכיוונים ולפעמים בערסול. העניין הוא שהוא שונא ערסול וכששוכב על הבטן עובר הרבה לאווירון. אני מנסה להנחית אותו וזה פחת לאחרונה אך כשהוא מץלהב מהצעצועים זה מה שעושה. ובכלל יש לו נטייה להקשית את הגב כשעצבני וכשמרימים אותו. אולי בגלל זה הוא לא מצליחח לקרב ידיים לפה על הגב? כי זה אומר שהוא לא מגיע לקו האמצע, נכון?
אגב, בחודש וחצי הראשונים כמעט שלא השכבתי אותו על הבטן. אולי חודשחים אפילו, כי לא הבנתי כמה זה חשוב. אשמח לתגובה, תודה.

מזי39

New member
מחדדת

ייתכן שיש לו מתח בחגורת הכתפיים או בגב ולכן לא מגיע אל הפה כשהוא על הגב? האם זה נחשב איחור התפתחותי?

הי מזי

ממש לא איחור התפתחותי
בגיל 3 חודשים תינוקות מתחילים להושיט ידיים ואכן ההושטה לא מדוייקת ונראית בדיוק כמו נענועי הידיים שתיארת
זה בסדר גמור ותואם את הגיל
&nbsp
&nbsp
לגבי המתח שתיארת בשכמות וההתנגדות לערסול הנה קישור שעשוי לעזור לך
http://www.anatsimon.com/about-16.html
&nbsp
כל טוב
ענת

מזי39

New member
תודה ועוד שאלה

אני פשוט רואה המון תינוקות בערך בגילו מכניסים ידיים לפה ללא קושי בשכיבה על הגב והוא מאוד מתקשה. לגבי צעצועים אני מבינה שזה מוקדם, אבל מה לגבי ידיים?

מזי39

New member
על הבטן כן, הוא מוריד ראש ומוצץ את האגרופים

וגם כשהוא בכל מיני תנוחות שבהן קל יותר לקרב את הידיים לפה. אבל על הגב הוא לא מצליח. הוא מנסה אך קשה לו. לא מצליח להביא ידיים לקו האמצע. ועל הבטן הוא עושה המון אוירון. רואים שהוא משתמש בצוואר הרבה. אני שמה לו את הידיים כך שיישען עליהן, והוא נשאר בתנוחה הזאת לפעמים הרבה זמן אבל אז מתחיל להתלהב ועובר לאווירון. ולפעמים מיד בורחות לו הידיים החוצה. זו בעיה שעדיין לא מגיע לקו האמצע?

רב התינוקות מכניסים אגרופים לפה כשהראש מוטה

הצידה.
לרב בשכיבה על הבטן
כך שזה נשמע נורמלי
&nbsp
לגבי אוירון וקירוב ידיים לקו האמצע וערסול . הדברים שהיצעתי קודם רלוונטים.
כדי לסייע לקרב ידיים כדאי מאד לשחרר מתח מהגב העליון
&nbsp
גם תרגילים של פתיחה וסגירה של הזרועות מצויינים.
זה בסדר גמור אם הוא כרגע לא עושה זאת בעצמו אבל נותן לך להוביל את התנועה עבורו .
&nbsp
&nbsp
כל טוב
ענת

למעלה