שיכורי הבשר מ-ynet
אני מזמין אתכם לקרוא את התגובות לכתבה הזאת ב-ynet, אך מזהיר אתכם מפני הדרדרות למיזנתרופיה אנושה. קוטלי הקנים בכל מה שקשור לערכים וסביבה, מזדהים מיד עם תגובה בנוסח: "אבל זה טעים!", ומה פתאום שילקח מהם דבר טעים? אחרים שמגדירים את עצמם כטבחים, משוכנעים שכל אדם שיטעם ביס אחד, ישנה את דעתו לאלתר. יש את אלו ההמומים לחלוטין מהמעמד שבו הם חוזים! כיצד ייתכן שבג"ץ עוסק בעניין זה? האם בית המשפט המכובד התחיל להתעסק פתאום בנושאים של יפי נפש מרמת אביב?! לא חבל על הזמן? הרי ישנם צרות רבות כל כך, מדוע להתעסק בנושא שולי וטיפשי כגון זה? הם נדהמים בכנות לשמוע על כך. חלקם בטוחים שזו תחילתה של מהפכה דיקטטורית חדשה בשם "עליונות מוסרית", שמאיימת על אושיות החופש, ושמנהיגיה מטורפים צמחונים שונאי אדם. הם מעלים פחד אמיתי מפני מה שעלול לקרות אילו בג"ץ יקבע לטובת המגנים על בעלי החיים. מה יהיה הצעד הבא, הם שואלים, לא יהיה ניתן לאכול כאן בשר בקר?! הם רואים בעצמם כאדם שהגיע לדרגה הגבוהה ביותר של הבנת החיים והמוסר, ומכאן יכולים לדרדר אותם רק אנשים בעלי דעה שונה. הם נסחפים בטיעוניהם, בעלי סתירות פנימיות מביכות. אחרים שמים את כוח שכלם הרב על הפרק, ומנמקים מדוע יש צורך בפיטום אווזים. אין זה סבל של בני אדם, הם אומרים, אלא כמו סבל של בני אדם תחת הרדמה. כמו סבל של חיידק או וירוס. הם ממשיכים וקובעים משפטים תיאורטיים מדהימים, שכנראה מוכיחים שהם נסעו לכאן מן העתיד הרחוק, ובכל מקרה משליכים לפח אלפי שנים של תרבות פילוסופית, כמו למשל הקשר בין תחכום מחשבתי לתודעה. אותם שכלתנים מופלאים מסכמים שכל העניין המיותר והמזיק הזה של מתן זכויות לבעלי חיים נובע מרגש ולא מהגיון. אני יודע, אתם ודאי בטוחים שאני ציני יתר על המידה, אבל פשוט סיכמתי את התגובות.