הבג"ץ היום - עידכון

Neta558

New member
הבג"ץ היום - עידכון

בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירה למניעת פיטום אווזים בג"ץ הוציא הבוקר צו על תנאי המורה למדינה לנמק בתוך 45 יום מדוע לא תכריז על פיטום אווזים כעבירה על חוק צער בעלי חיים. עורך הדין אהוד פלג, שמייצג את העותרים מארגון נח, בירך על החלטת בג"ץ. (מתוך ynet)

K A R I N

New member
תחזיקו אצבעות ../images/Emo124.gif

איזה נימוק כבר יכול להיות להם שזה לא עבירה על חוק צער בעלי חיים (המעוות- בנושא ניסויים)
נקווה לטוב, הרי אין אדם הגיוני שיחשוב שהפיטום אינו התעללות! קארין

Nightwish-boy

New member
הבעייה היא...

שאם האנשים במדינה שלנו היו הגיוניים, לא היינו נראים ככה... ציניות בצד, אני מחזיק אצבעות ומקווה שהטענות המגוחכות כאילו זהו "סבל סביר" לא באמת ישכנעו מישהו, טיפש ובור ככל שיהיה. בהצלחה וישר כוח לאנשים שאכפת להם! שלכם
דור

Coma White1

New member
יש לי שאלה.

זכור לי מכתב שהתפרסם בעיתון תל אביבי אחד, בעד הפיטום. אמנם רוב המכתב היה אוסף של שטויות, אך נאמר שם משהו אחד שנראה לי הגיוני - ללא הפיטום, יותר אווזים יירצחו. האם זה נכון ? לי זה נראה הגיוני ביותר, אשמח אם תגיבו...

Coma White1

New member
../images/Emo81.gifמקפיצה.../images/Emo81.gif

חשוב לי שתענו על השאלה. אין תגובות ? זה מאוד חשוב.

Nightwish-boy

New member
נכון והגיוני, א-ב-ל.

אני חושב שכבר עדיף לרצוח אווזים על להתעלל בהם בצורה כזאת! לדעתי לא היה בנאדם שלא היה רוצה למות אם לא היו דוחפים לו צינור מתכת לגוף מדי יום ומפוצצים אותו באוכל וגורמים לו לגסוס... שלך
דור

hospital_food

New member
משהו יכול להסביר לי

איך בדיוק פיטום מצמצם את הרצח של האווזים? הרי בכל מקרה ירצחו אותם, בין אם הם יפוטומו או בין אם לא לא?

Coma White1

New member
מפני ש....

הכבד מנופח, ואם האווזים לא יפוטמו, יהיה צורך בעוד אווזים להריגה, כי יהיה צריך להגיע לאותו ההספק שהגיעו בזמן הפיטום... ערך החיים הוא עליון בקטע הזה. אעדיף שימותו מעט אווזים בסבל, מאשר הרבה אווזים בפחות סבל (זה נשמע מזעזע, אבל זה נכון). זו בהחלט דילמה אתית קשה.

פרשנות שלי של מה שאני חושב שיקרה...

המדינה לא יכולה למצוא סיבה מדוע העניין הוא לא עבירה על חוק צער בעלי חיים, אבל הטענה המרכזית תהיה כי אסירת פיטום אווזים תפגע באלפי עובדים, ולכן בג"ץ ימצא איזושהי פשרה (כמו למשל צימצום הייצור ושינוי חלק מתנאי המחייה). בכל מקרה, אני מקווה שהדבר ייאסר באופן מוחלט, אבל זוהי פרשנותי למה שיקרה.

למעלה