הבדלים בדיג?

kata

New member
הבדלים בדיג?

אני מודע לכך שהשאלה שלי עלולה להשמע קצת תמוה אבל האם יש הבדל משמעותי בין דיג מסירה ודיג מהחוף מבחינת כמות וגודל הדגים.הייתי רוצה לשמוע תשובה מבעל נסיון תודה.

אורניהו

New member
בהחלט מסירה..!בעכו זה פופולרי מאד..

היציאה לעת ערב ועד חצות בערך.משלמים לבעל הספינה ויוצאים..יש פתיונות והמון דגים,כי הסיראי מכיר את כל המקומות טוב.

joko7

New member
אכן אורניהו,פעם רציתי ליישם זאת אך

בעל הסירה דרש ממני סכום כבד למדי שלא כלל פתיונות ולא כלל כלום, הוא בקש 400 ש"ח וזה לא התאים לי, הוא לא היה דייג שיוצא לילה ויכול לצרף אותי בסכום סמלי,מה גם שהפתיונות עולים כסף, הוא הציע לי אז לארגן עוד 3-4 אנשים איתי כדי שהסכום לא יעיק בכיס אך נחלתי כשלון כשניסיתי ומאז זה נשאר אצלי בגדר חלום רדום שמחכה ליום המיוחל.

rondadon

New member
למה כל כך יקר?!?!?!

אם אני לא טועה...חבר שלי הלך עם אבא שלו והם שלמו משהו כמו 150 שקל ביחד כולל חצי קילו גמברי... הציוד שלהם...

joko7

New member
גם לי זה היה נשמע מוגזם,אז ויתרתי

למה הוא דרש סכום כזה אינני יודע, והאמת שגם לא הפכתי את כל נמל יפו בנסיון למצוא מישהו יותר זול,פשוט ויתרתי מבלי לשאול שאלות מיותרות,150 ש"ח אתה אומר לשני אנשים??? דהיינו 75 ש"ח לאדם????? הייתי קופץ על זה מבלי לחשוב פעמיים,אני מוכן לשלם גם 100 כולל פתיונות אצל מישהו מת"א אבל איך אמצא דבר כזה???

paluta

New member
בעכו גם ב 60 ש"ח

בנמל הדייג אם תתווכח על המחיר תשלם רק 60 ש"ח ללילה ואם ילך לך בדייג ותתן בסיום הדייג טיפ קטן לסיראי אז תמיד תוכל לשלם פחות בעתיד

אוריא

New member
כשנמצא..

כשנמצא דבר כזה במחירים האלה תספור אותי. אני מת לדוג מסירה כבר המון זמן.

paluta

New member
ובכן

עליך להופיע בנמל הדייג למשל בסוף שבוע בביקור למצוא סירות דייג שעושות שירות זה , לבחור את הסירה והסיראי שנראים לך ולקבוע איתם מראש (תוכל לקבל מס, טלפון לתאום) אל תגיע סתם ככה יום בהיר אחד כי לא תדע מראש אם מי אתה הולך לשוט כדאי לדעת מראש מה הולך להיות ועם מי. בהצלחה

אורניהו

New member
בעכו לוקחים סכומים ממש קטנים..30/40

שקלים בסך הכל..ותתפלא הסירה מלאה אנשים..ואיזה תענוג זה.משהו!ואיזה משיכות,ואיזה דגים יפים נתפסים,סרגוסים ואג´ג´ים נהדרים.וחוץ מזה בעל הסירה יודע את המקומות האלה נהדר ומכיר..ובחיפה לא רחוק מהקריות ישנו מקום הנקרא ´התורכית´ ובתקופות מסויימים ממש חגיגה שם לזרוק חוטים ולתפוס..

seafox

New member
המממ..באילת הפתרון מאוד פשוט האמת.

כאן פשוט הולכים עם מכר שיש לו סירה.ומשלמים קצת כסף על הדלק ועל המונית (אם אין לו אוטו). אבל גם כאן באילת יש הרבה הבדל מבחינת הדגים של החוף והדגים של לב ים אבל זה לא תמיד. אני מאוד נהנה לדוג מבתוך סירה בלב ים ולא דווקא רק בגלל הדגה. כשאתה בלב ים אז אתה משאיר גם את הצרות שלך על החוף... כשאתה דג מהחוף עדיין יש את האנשים הקרציות שלפעמים נדבקים אליך ושואלים את השאלה המטומטמת והנדושה:דייג אוהב דגים?וכל מה שאתה רוצה לענות זה:מטומטם אוהב לשאול שאלות מטומטמות?תמיד יהיו את אלה שיפריעו לך וינדנדו לך,"מה אתה דג?מה תפסת?עם מה אתה משמתמש? איזה קרס? אתה יודע אני במקום הזה אוהב לקחת........ תפסתי דגים מזה ענקיים..." ובסופו של דבר אתה מגלה שאתה יכול ספר על המחרטט המצוי. אני בהחלט יכול להגיד שהדיג בשבילי הוא יותר בשביל להשתחרר נפשית וקצת פיזית מכל השגרה היומיומית מאשר לתפוס דגים (מה שכן טוב שאימצתי את העיקרון הזה כי הרבה דגים כבר לא תופסים כאן).

למעלה