הבדלים בין אופני ספינינג לשטח

דרורגל

New member
הבדלים בין אופני ספינינג לשטח

כחלק מתהליך הקמת קבוצת רכיבה על אופני שטח במקום עבודתי יערך סינון של כמות הרוכבים ע"י מבחן על אופני ספינינג. המבחן יהיה גמיעת המרחק הרב ביותר בחצי שעה בעומס קבוע עבור כולם ללא הבדל דת, גזע ומין(ומשקל?). האם לדעתכם מבחן כזה הוא המבחן המתאים? יש עוד הצעות?

ilan1998

New member
לא

נסה למצוא מבחן יותר מתאים בפורום "אופניים" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/anashim.asp?forum=652&pass=1 המבחן שאתה מתאר שי מתאים למדידת יכולת לרכיבת כביש(די מתאים...) שטח קצת יותר שונה והמבחן הכי מתאים הוא מסלול שטח... זה מבחן שיכול אולי לנפות את מי שלא בכושר בכלל(יעבור מרחק די נמוך) בהצלחה בכל מקרה...אל תשכחו בשטח להשתמש במיגון נכון שלא תצטרכו חופשות מחלה.. תבלו

Tami661

New member
לפני שאתה צועק "אני פרחה"../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

אז... ספינינג ורכיבת שטח... שני דברים שונים לחלוטין! זה כמו לעשות מבחן בספרות למועמדים לפקולטה לפיזיקה גרעינית
כאחת שמוגדרת "חיה" בספינינג: סיבולת, מנחים, עומס... ה-כ-ל! נכנסתי לרכיבת השטח כולי אמביציה ומחשבה ש"אני הולכת לטחון/ קטן עליי..." ואמנם מצאתי פה ושם משהו ש"מזכיר" (בעיקר הג'אמפס כשאתה בירידה בשטח של סלעים ובורות
) - אבל מעבר למשהו הזה... הכל שונה לחלוטין. בכלל... בשטח אין משמעות לגמיעת מרחק בזמן נתון, המהירות דווקא מתאימה לרכיבת כביש. בשטח יש משמעות לעומס יותר מאשר למהירות, העליות בשטח הן משמעותיות יותר. מהירות? המממ... לא מומלצת בירידות (במיוחד לא בירידה מהר מסרק לכיסלון
ע"ע חתימתו של kimo... ספינדרים זו אני
) שלא לדבר על עניין השחרור מהקליטים ואם לא רוכבים עם קליטים... אז בכלל, יש שוני מהותי במנח כף הרגל ובאופן הדיווש. ובכלל... מה היא חצי שעה ספינינג? זה כמו אצל אצנים: יש את אלו שהם למרחקים ארוכים ויש מנגד את אלו של הספרינטים. רכיבת שטח מקבילה יותר להגדרה של "מרחקים ארוכים" - שם משחקת הסבלנות והטכניקה. בקיצור דרור, ממש לא מתאים מבחן שכזה. בוודאי שלא למטרה של "איתור" רוכבי שטח שעשויים להיות טובים יותר. ובכל מקרה, אם יש ביקוש כזה גדול... למה לא לתת צ'אנס לכולם? לפתוח שתי קבוצות (מתחילים ומתקדמים)... הלא מתאימים, תאמין לי, יסוננו מעצמם לאחר הרכיבה הראשונה ואם כולם מתאימים, אז יאללה... סבבה... יש מספיק שבתות ומספיק "שטח" לכולם
ואפילו?
... אולי עוד ניפגש שם

דרורגל

New member
המטרה: הישגיות בליגה למקומות עבודה

כשנאמר לנו שכנראה זה יהיה מבחן הניפוי היה מישהו שקם ואמר שזה ממש לא מבחן מתאים. אני רוכב כמעט שנתיים בשטח וכשעליתי לא מזמן על אופני ספינינג דיגיטליות עם כל הפירוטכניקה והשכלולים הרגשתי אחרת לגמרי. גם לדעתי מדובר בשני עולמות. תודה על תשובתכם

למעלה