הבדלים בין חגים פאגנים לוויקאנים

v e n u s 1

New member
הבדלים בין חגים פאגנים לוויקאנים

אז מה בעצם ההבדלים?? אם אני לא טועה שתיהם עושים טקסים במחזוריות עם הירח ועונות השנה... סלחו לי אם אני טועה אני פשוט לא מבינה בזה הרבה תודה לכל מי שעונה!

אולי קודם כדאי לחדד את ההבדל

שבין וויקה לפגניות - "דתות פגניות" (וכן "נאו-פגניות") - זהו כינוי כולל לדתות הפגניות באשר הן. וויקה - היא אחת הדתות הפגניות. חגים פגניים יש הרבה. לכל דת פגנית יש חגים משלה, אם כי להרבה דתות פגניות, ותיקות כמודרניות, משותפים החגים החוגגים את מחזוריות הטבע - וויקה היא לא יוצאת דופן. לפעמים החגים גם נקראים באותו השם - כך למשל, חג קלטי הנקרא לונאסה, הנחוג בקיץ, נקרא כך גם בוויקה, מכיוון שדת הוויקה אמצה מנהגים שונים של חג זה מתוך האמונות הקלטיות, אך הוויקנים יחגגו אותו עם פוקוס ומנהגים מעט שונים ממי שמאמין באמונות הקלטיות (כפי שהן מוכרות לנו היום).

תוספות...

מסורות וויקניות שונות נשענות על מסורות פגניות שונות. כך למשל, ישנן מסורות בוויקה אשר נשענות יותר על האמונות הקלטיות, ולכן יאמצו את האופן בו בעלי אמונות אלה חוגגים את חגיהם. וויקנים אשר מאמצים יותר אמונות יווניות, למשל, יחגגו את החגים עם מוטיבים יווניים וכן הלאה. בעיקרון, הוויקה המסורתית של גרדנר (המסורת המוכרת הראשונה) אימצה בעיקר את החגים הקלטיים - עם השינויים המתאימים לוויקה - כך שישנו דגש לא רק על חילופי העונות, אלא גם הקורות את האלה והאל במשך השנה (בשמונה ה"שבתות") וכן את חגי הירח המלא.

למעלה