הבדלים בין מסחר במט"ח למסחר במניות גדולות

הבדלים בין מסחר במט"ח למסחר במניות גדולות

אני סוחר במניות ת"א 25 , מבלי לימוד קודם אך ורק על סמך אינטואציה . בממוצע ני"ע שוכבים אצלי כ 3 חודשים בממוצע אני עושה 4% תשואה לשנה. חשבתי להתחיל ללמוד את העסק ביותר רצינות. ואני מתלבט אין ללמוד מסחר במניות / מט"ח. למה או למה לא , כדאי ללמוד את תחום המט"ח ? אני מבין שבמט"ח זה מסחר יומי ,וכל כמה שניות הן קריטיות בניגוד למסחר במניות ששינויים במניות הגדולות הן בטווח של פלוס/מינוס 5% בתוך יום המסחר, ולכן במט"ח בניגוד למניות נדרשת עבודה של לשבת מול המסך . אילו עוד דברים שונים בין 2 סוגי ההשקעות ? מהו מינימום המינוף שניתן לקבל במט"ח ומהו המקסימום ? האם אני יכול לקבוע את רמת המינוף לפי רצוני? תודה

תשובות מניסיוני

דבר ראשון אני ממליץ לך שאם אתה רווחי במניות אין מה לעבור למט"ח (אין כל כך הרבה צמדים גם לסחור עליהם לעומת המבחר הגדול של המניות הקיימות בשוק). מט"ח זה לא בהכרח מסחר יומי (פה נופלים הרבה סוחרים כי הם מנסים "לקרקף" את השוק), אני לא יושב הרבה מול המסך בכלל, זה הכל עניין של גישה. ההבדל המהותי בין התחומים הוא במערכת (מערכת מסחר במט"ח הרבה הרבה יותר מתקדמת מזו של סוחר במניות בארץ). לגבי המינוף, אתה קובע את המינוף לפי העדפותיך. מט"ח הרבה הרבה יותר תנודתי ממניות ולכן צריכים להיות יותר זריזים בהזזת סטופים או בלקיחת רווח. ברוב המטבעות (בעיקר האקזוטיים) אין מגמה ברורה ולכן פוטנציאל הרווח קטן (שוב, מי שיודע לסחור בדשדושים יעשה כסף). שוב, ההבדל הגדול הוא במערכות, רק אל תמנף את עצמך למוות

תודה סוחר

אני מסכים איתך שאם אני רווחי במניות אין טעם לעבור. ובכללי איני אוהב לעבוד עם מינופים. מצד שני , כשהבורסה הגיעה לשיא והיא במגמת ירידה אין ממש מה לקנות חוץ מלהמר על אופציות ואז שוב מדובר על מינופים הגבוהים לי מידי.

rafipips

New member
במטח התנועה היומית קטנה בהרבה ו..

מאד נדיר שתהיה תנועה יומית מעל 2% במטח , ו 5% זה רק פעם בכמה חודשים , ורק עקב משבר כלשהו וכדומה . ממוצע התנועה היומית במטח היא כאחוז עד אחוז וחצי ליום . אז לכאורה המסחר במטח יותר בטוח . אז שלא בדיוק ! במניות על פי רוב אינך יכול למנף ואם כן המינוף מאד קטן . במטח אתה יכול למנף , ונגיד אם אתה ממנף פי 5 הרווח או ההפסד היומי יהיה לך כמו במניות . ואם תמנף פי 20 שזה כבר מתחיל להיות מסוכן וגובל בהימור , אז או שהכפלת את הכסף בשבוע או ש .. לכפרות ! ובהחלט לא צריך לשבת מול המסך כל היום , ולרוב התנועות לא נמדדות בשניות , למעט זמנים שיש הודעות , ש"החכם בעת ההיא ידום" "לא סוחרים בהודעות" . לסיכום : מטח יכול להביא לך רווחים יפים יותר ממניות . אבל זה דורש ממך להתחיל מההתחלה . ובכלל זה שאתה בא ממניות זה פועל לטובתך כי התרגלת כבר לא למנף . שהמינוף הוא אבי מחיקת התיקים .

בכל חברות המטח אני קובע את רמת המינוף?

בכל חברת המט"ח אני קובע את רמת המינוף ? מהי רמת המינוף המינימלית ? ומהי רמת המינוף המקסימלית? (משום מה , חשבתי שאני לא יכול לקבוע - האם ובכמה למנף) תודה

ferrytale

New member
רמות מינוף אתה קובע..

מתחיל מ 0.01 ומסתיים בכמה שרק תבקש מהם יותר
(0.01 שווה 10 סנט לפיפס..)

rafipips

New member
כלום זה לא הלוואה

הם יוצאים מנקודת הנחה שהרוב מפסידים . המינוף שהחברות נותנות בממוצע 1/100 אבל יש חברות שנותנות 1/400 כמו כלל פורקס . זה אומר שאם יש לך 1000 דולר בחשבון תוכל לפתוח עסקה על 100.000 דולר זה מינוף 1/100 . ובמינוף כזה שינוי של אחוז אחד מחסל לך את התיק או מכפיל אותו לא מומלץ למנף יותר מ 1/5 .

אז ממה חברת הפורקס מרויחה ?

כמה היא עמלת קניה / מכירה בממוצע ? מאיפה הרווחים של חברת הפורקס ? תודה :)

rafipips

New member
מההפסד שלך תקרא ותבין

כשאתה פותח עסקה , העסקה נפתחת מול הברוקר , הברוקר בחלק נכבד מהמקרים לא מתכסה על העסקה שלך מול הבנקים , הסטטיסטיקה קובעת שהרוב מפסידים את כספם , אז הברוקר מעדיף לקבל את מה שאתה מפסיד , כל הברוקרים מעסיקים אנליסט מקצוען שהתפקיד שלו להחליט על מה להתכסות ועל מה לא . כמובן הם טוענים שהרווח שלהם הוא רק הספרד שלך . בקטע הזה הברוקר הכי אמין מהישראלים זה גו פורקס , והם מתכסים בוודאות על כל עסקה מעל 50.000 $ , עסקה מתחת לחמישים אלף הם יכולים להחליט לא להתכסות . זה שהם נותנים לך למנף ללא קבלת ריבית או עמלה כלשהיא , תבין לבד איפה העסקה נעצרת .

יש כמובן את עניין הריבית

תלוי בצמד ותלוי בכיוון הפוזיציה, לפעמים תצטרך לשלם ריבית. ככל שהמינוף גבוה יותר ככה תשלם סכום גבוה יותר על ההלוואה.

rafipips

New member
הם נותנים לך תאפשרות אתה לא חייב לקחת

ואת הגודל אתה קובע , החכמה להשתמש במינוף למקסם את הרווח , תוך כדי זה שאתה לא הופך עצמך למהמר .

amirvx

New member
יש המון שוני והמון דמיון

הדומה- בהנחה שאתה סוחר עפ"י ניתוח טכני, אז למעשה כמעט ואין הבדל. אני תמיד אומר שכשיש גרף, זה לא משנה אם רשום למעלה צמד מטבעות, שם של מניה, או סחורה. הניתוח הטכני זהה לחלוטין, וכך גם כללי הניהול הכספי מבחינת יחסי סיכון סיכוי. במטח נכנס העניין של הקואורלציות, ובמניות נכנס תזמון המסחר עם תנועת המדדים. לגבי טווחי מסחר- אתה יכול לעשות 5 דקות הן במט"ח והן במניות, ואתה יכול לסחור ביומי בשניהם. לא נכון לדעתי להגיד שבמטח זה בעיקר 5 דקות. מנסיוני הייתי אומר אפילו שהשעתי הוא הנפוץ ביותר. במסחר התוך יומי במניות, דווקא המסחר בבארים של 5 דקות נפוץ יותר, אך אין זה אומר שמשך הטרייד הינו 5 דקות. כח הקנייה- מינוף- שמוגדר בסטנדרט הישראלי הוא 100. אתה קובע כמה מתוכו תנצל. אם מדובר בברוקר שהוא עושה שוק, אז הוא מרוויח מהעמלות+ ההפסדים שלך (תלוי אם הוא מתכסה מולך או לא). ברוקר שהוא ECN , כלומר "מתווך" מרוויח לרוב רק מהעמלות. לגבי לימודים, אם אתה כבר החלטת שאתה הולך על התחום , אז יש המון ברוקרים שמציעים קורסים חינם לפותחי חשבונות. ההבדל ברמות לא כזה משנה וגם ככה קורס זה רק צעד ראשון בדרך לרווחיות. בהצלחה!

rafipips

New member
ב ECN התכסות אוטומטית מ 50.000 & ומעלה

עסקאות יותר קטנות עדיין תלויות בברוקר . אמר לי את זה מישהו מגו פורקס ולהם יש ECN . מישהו אמר לי שב REAL FOREX העסקאות כולם נפתחות מול הבנקים , צריך לבדוק אם זה נכון .

למעלה