הבדלים במאמנים

gallop28

New member
הבדלים במאמנים

האם יש הבדל בין מאמן שלמד לצורך אימון אנשים עם ADHD לבין מאמן עיסקי או ששניהם טובים לשני המקרים ?

נדמה לי שכנראה אין תשובה אחת..

חשוב מאוד בעיניי,כ-ADHD בעצמי- שהמתאמן יחוש שהמאמן מבין את הלך חשיבו, ובעיקר את משמעויות/התבטאויות ה-ADHD בחיי המתאמן. אני רואה חשיבות שמאמן המתחייב למתאמן ADHD -יבין ויהיה בקיא ב-ADHD על כל גווניו. לדעתי יש פחות חשיבות אם למד מראש לצורך ADHD בלבד, או לא.

לדעתי

תלוי:תלוי ברמת ה ADHDתלוי בתהליכים שהלקוח הפוטנציאלי בעל ADHD כבר עברתלוי במטרת האימוןתלוי בביטויים של ה"ליקוי"באופן כללי, אם אני שמה את עצמי בנעליה של לקוחה שמודעת לכך שהיא ADD הייתי מבקשת מאמן שמסוגל להבין ללבי, ויש לו הבנה ורקע, גם אם לא רשמיים.

שוב כי "ברחו" הרווחים בין השורות

תלוי: תלוי ברמת ה ADHD תלוי בתהליכים שהלקוח הפוטנציאלי בעל ADHD כבר עבר תלוי במטרת האימון תלוי בביטויים של ה"ליקוי" באופן כללי, אם אני שמה את עצמי בנעליה של לקוחה שמודעת לכך שהיא ADD הייתי מבקשת מאמן שמסוגל להבין ללבי, ויש לו הבנה ורקע, גם אם לא רשמיים.

tlingit

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo37.gif

אני יודעת לומר לך שאמר לי מאמן שמאמן גם ADHD וגם אימון לחיים ולעסקים שיש הבדל משמעותי מבחינתו בשיטת האימון אבל אני לא ממש יודעת לתאר במה ההבדל

יש הבדל בכמה מישורים. ראשית

כפי שאמרו לפני, יש חשיבות מירבית לכך שהמאמן יתמחה בתחום ה- ADD/ADHD על כל גווניו. שנית, יש לזכור שהאימון בתחום הפרעות הקשב והריכוז, תכליתו בניית ושיפור מיומנויות חסרות - במגוון תחומים. למשל, הסיסטמטיות וההתארגנות, קריאה נכונה של קודים חברתיים, בחינת הבסיס לדימוי העצמי, זכרון, איתור וסילוק הפרעות וכיוצב'. תכלית שונה זו, מחייבת שיטת עבודה אחרת, למרות שיש הרבה מן המשותף בין טכניקות האימון שהוזכרו. וכמובן, יש משמעות רבה למאפיינים האישיים של המאומן. השונות בין המאומנים בתחום הפרעות הקשב והריכוז וההיפראקטיביות הינה עצומה, ויש להתאים את השיטה הנכונה לכל מאומן, או אפילו לדאוג לטיפול מקביל בתחומים שונים, על מנת ליצור הפרדה בין מצבים ו'סילוק הרעש'.

gallop28

New member
יהה לא הייתי כמה זמן

תודה רבה על ההתיחסות והתשובות עזרתם/ן לי מאוד :)

קיטקוט

New member
מאמן הפרעת קשב

שלום לך לי בעצמי יש הפרעת קשב והיתי אצל פסיכולוג בהתחלה וזה לא עזר לי במיוחד. זה רק הלחיץ אותי יותר. אני בעצמי בהתלבטות לגבי מציעת מאמן עם רקע של הפרעת קשב. שני המאמנים שמצאתי בעלי הרקע הרחב ביותר הם ליסה גרוסמן וארז ברטל הבעיה שהם עובדים בשיטות שונות וכמו הרבה אנשים עם הפרעת קשב קשה לי להחליט. מה את בררת לגבי הנושא?

למעלה