הבדלים במחירים בין הימים

יעלי2

New member
הבדלים במחירים בין הימים ../images/Emo2.gif ../images/Emo53.gif

אנחנו מתלבטים אם לסגור את תאריך החתונה (בפברואר) בלילה של רביעי או חמישי. כרגע אנחנו יודעים בודאות שההבדל במקום בלבד עומד על כ 1500$ ניסינו לברר בקייטרינג שמצא חן בעינינו אם יש הבדל במחיר בין יום חמישי (שכמעט תמיד מקבל הזמנה לעבודה על בטוח), לבין ימי רביעי והבנו שאין. אם אתם מתמצאים, נשמח אם תאירו את עינינו בענין משמעותי זה. נ.ב. אם ההפרש רק במקום, אז אנחנו כן בעד ללכת על יום חמישי. לעומת זאת אם מכלל נותני השירותים יהיה גם הבדל בימים, אזי כדרי לקחת את רביעי כי זה יותר משתלם. מצפים לדעתכם או נסיונכם (במיוחד למי שיודע אם יש הבדל בימים בחורף).

sariteran

New member
לדעתי, לכו על יום רביעי

טוב, אני לא אובייקטיבית כי אנחנו כזכור מתחתנים ביום רביעי (הזה, ליתר דיוק...), אבל גם אנחנו התחבטנו באותה דילמה. סגרנו תאריך שנה מראש וכל התאריכים היו פנויים. ביררנו קצת וראינו שכל נותני השירותים לוקחים יותר ביום חמישי - אצל הדי ג´יי זה הגיע להפרש של 300 דולר לפני מע"מ. אצל הקייטרינג לא היה מדובר על יותר כסף ישירות, אבל המינימום של המנות המוזמנות היה גבוה יותר ביום חמישי, כך שזה בפועל אומר עוד כסף. חשוב לציין שכל הנ"ל נכון לגבי חתונה ביום חמישי בקיץ, יתכן שאם מדובר בחורף המצב שונה. אבל הנקודה זה לא הכסף. בדיוק דיברנו השבוע עם מישהי מחברת התקליטנים שלנו והיא אמרה לי שהיא לא מבינה למה אנשים מוכנים לשלם יותר על חתונה ביום חמישי, שהיא בפועל יוצאת חתונה קצרה יותר. שאלנו למה היא מתכוונת והיא הסבירה לנו שהמחשבה שביום חמישי חתונות מסתיימות מאוחר יותר היא רק אשליה. בפועל, חתונות ימי חמישי מתחילות מאוחר יותר בגלל הפקקים (לנו למשל לקח שעה וחצי ליסוע לגן שלנו ביום ה´, נסיעה שלוקחת ביום רגיל לא יותר מ- 30-35 דקות). מעבר לזה, הדודים שקמים ללכת ב- 23:00 בלילה יעשו זאת גם ביום רביעי וגם ביום חמישי. החברים שנשארים לרקוד נשארים פחות או יותר עד אותה שעה, כך שנטו החתונה יוצאת יותר קצרה, וגם האורחים מגיעים מותשים לאחר עמידה של שעה ויותר בפקקים. כשמדובר בחורף, נראה לי שנושא הפקקים קריטי יותר עקב האפשרות לגשם באותו ערב. זהו, עד כאן דעתי המלומדת (או שלא...) בסוגיה, אני בטוחה שיש גם דעות אחרות. בכל מקרה, בהצלחה ומזל טוב!

dorlim

New member
יעלי!

בנוסף על מה ששרית אמרה, ואני מסכים עם כל מילה שלה, רציתי לציין עוד כמה דברים. ראשית, גם אם נותני שירות מסויימים לא יידרשו ממך יותר כסף (וזה נדיר), אז הם יהיו פחות מוכנים להתגמש איתך. אני ואישתי (לעתיד...) היינו סגורים על יום חמישי. לא היינו מוכנים לשמוע על יום אחר. אבל, לאחר שראינו שאנחנו נצטרך לשלם עוד אלפי שקלים סתם, ירדנו מהעניין. אם את רוצה שהחתונה תמשך עד מאוחר, באמת תלכו על יום רביעי. כך, כל החברים יגיעו יותר מוקדם (פחות פקקים) ולא תהיה בעיה להשאר עד מאוחר. (נשאר רק את יום חמישי, שאפשר איכשהו להעביר אותו, ואזזה סופ"ש...). עוד דבר הוא, שימי חמישי נסגרים ראשונים, כך שלא בטוח שנותני השירות שתירצו, יהיו פנויים באותו יום. בכל מקרה, המון בהצלחה.

יעלי2

New member
או.קי החלטנו ללכת על יום

רביעי. לאחר התלבטות ממושכת, מחר אנחנו הולכים לסגור וזה יהיה כפי הנראה יום רביעי. אנחנו כבר מתבשלים לגבי היום והמקום כמעט 5 שבועות ומחר נחתוך. אני מאוד מתרגשת ורוצה שכבר יהיה לנו תאריך ממש! (לא כללי בחורף). תודה על העצות. יעלי2 והחתן

שירי71

New member
אנחנו בחרנו ביום רביעי

היה על הנושא דיון כאן בפורום הזה (תעשי חיפוש) יש בעיה עם חמישי וזה הפקקים של סוף השבוע. מאד תלוי היכן אתם מתחתנים והאם יש באזור פקקים. מצד שני ההעדפה לחימיש תלויה בכך שאנשים מעריכים שאורחיהם ישארו עד יותר מאוחר. ואני אומרת שמי שרוצה להשאר מאוחר ישאר ולמי שלא בא יהיה לו תירוץ לברוח ביום רביעי אבל אני אישית מעדיפה רביעי ופחות פקקים ועדיין לקראת סופשבוע ולא שאנשים יבואו לי מתים גמורים לחתונה וירדמו...חוץ מזה 1500$ זה המון כסף זה כמו עוד איזה שבוע במלון לא?! וגם אצל נותנים שרותים כמו דיג´יי ואלוי גם צלמים יש הבדלים. בדיגיי זה די ידוע שיש הבדלים במחיר בין הימים השונים של השבוע, תבררו אצל הדיגיי שלכם.

למעלה