הבדלים במעונות

• פותח הנושא lia41
  • פורסם בתאריך

lia41

New member
הבדלים במעונות

מה ההבדל בין מעונות טליה למעונות פדרמן? כי חלק מהאנשים אמרו לי שטליה יותר שווה כי זה חדר לבד, אבל לפי מה שקראתי פה בהודעות קודמות בטליה האוכלוסיה מורכבת מעתודאים, שנה שלישית ואנשים עם בעיות בריאותיות ומחלות כרוניות. וגם...יש אירועים חברתיים שונים במעונות או שהפעילויות כלליות?

stkachov

New member
אוי ויי

קצת סדר בבלאגן. מעונות פדרמן זה מעונות של 2 אנשים בחדר אחד. כאשר ישנם 3 חדרים כאלו בדירה בה יש גם מטבח ממש קטן, מקרר ושולחן אוכל. המעונות ישנים ונמצאים בבניין גבוה בן 9 קומות. מעונות טליה זה מעונות חדשים. אדם אחד בחדר כאשר ישנם שירותים ומקלחון צמוד לכל חדר. בנוסף לכל הדירה יש מטבח, פינת אוכל... מה שמשותף ל 6 החדרים שבדירה. המעונות כאמור חדשים ואיכותיים, אבל גם המחיר בהתאם. מעונות פדרמן וטליה נמצאים צמודים האחד לשני, כך שזה לא שזה שני מתחמים שונים אחד מהשני. אין פעילויות ייחודיות למעונות מסוג אחד, אלא אם כבר יש אז זה לכל סוגי המעונות שנמצאים במתחם המעונות. בגלל שמעונות טליה יוקרתיים, הם יותר מבוקשים ולכן מי שמתחיל שנה א' סביר להניח שלא יקבל אותם. מי שכן מקבל טליה זה בד"כ משנה שניה ומעלה, סטודנטים מצטיינים, בעלי פסיכומטרי 700 ומעלה וכדומה. בקשר למחלות כרוניות ובעיות בריאותיות נשמע לי מופרך לגמרי. אולי אם למישהו ישנה בעיה רפואית אז הוא לא יכול להיות עם שותף נוסף בחדר ולכן הוא זוכה לטליה, אבל כמדיניות אני לא מכיר את זה. בכל אופן אני לא רואה איך זה אמור להשפיע עלייך. בטליה זה לא כזה משנה מי השותפים שלך, כי רוב הזמן אתה לבד בחדר שלך ורואה את השותפים פעם ב...

הדיור לא בהכרח בנפרד

אותי שיכנו בדירה כאשר הרוב המכריע של הדיירות היו בעלות נכות כזו או אחרת.

stkachov

New member
אההה

טוב בסדר...אבל עדיין, איך בדיוק זה שיש מישהו נכה בחדר אחר אמור להשפיע עלייך? אני אישית כמעט לא רואה את השותפים שלי, וכשאני כן רואה אותם אז אנחנו אומרים שלום אחד לשני וכל אחד הולך לחדרו.

לא אמרתי שזה אמור להשפיע, רק ציינתי עובדה

אגב, גם אם החדרים בנפרד, זה בהחלט משנה עם מי אתה גר בדירה, בעיקר אם היחסים לא טובים, אם יש שותף שמרעיש וכן הלאה.

סלוניק

New member
אני מופתע מעט

הנחתי שהמטרה של דיור לבעלי מגבלות הוא דיור הכולל תנאים מותאמים מראש (ולכן כנראה יהיה שונה משאר הדירות). בכל אופן גם לעניין השותפים ע"פ stkachov אני נוטה להאמין שגם במסגרת של אדם בחדר - כן נוצר קשר בינך לבין השותפים. מעבר לפרטים טכניים של מי מוריד את הזבל, זאת אומרת.

amitk80

New member
הבדלים במעונות

טליה אכן זה מעונות טובים יותר ממעונות פדרמן. לצערי אני גם יכול להגיד זאת. משכנים שם נכים וזה בדוק כי אני חושב שהמענות נגישים יותר לנכים מאשר שאר המעונות מאחר והם חדישים. לי ממש אין בעיה לגור עם נכים. האמת היא שאני בעצמי מוכר כנכה. עמית

amitk80

New member
כן זאת גם היתה הכוונה

יפה לך לחיות במעונות בטליה. שווה לעשות שם ביקור לראות איך המעונות לעומת פדרמן? עמית

למעלה