הבדלים?

שירה4321

New member
הבדלים?

לילה טוב לכולם, מה ההבדלים שהייתם חושבים, בתור מטפלים כמובן, שיהיו בטיפול בילדה בת 13 לעומת טיפול בילדה בת 7? (השאלה היא כלומר בתכנים, באמצעים להגיע לילדה וכו'). האם זה דורש מכם תכונות אחרות כמטפלים? אני ממש אשמח לתשובות מפורטות! זה יעזור לי להחליט במשהו חשוב... תודה, שירה.

בהנחה שאת מדברת על טיפול פרטני

אז אופן הטיפול בהחלט שונה וגם המטפל כדאי שיהיה שונה. לטיפול בילדה בת 7 כדאי מטפלת האומנויות השונות: טיפול באומנות, במוסיקה, בתנועה, ילדים צעירים קל להם יותר לבטא את עצמך דרך משחק ופעילויות טיפוליות. ילדה בת 13 יותר וורבלית ואפשר להבין את רגשותיה גם בשיחה. לעיתים לילדים בגיל ההתבגרות ישנה התנגדות לטיפול והם אינם משתפים פעולה לכן ואם כך, אפשר ללכת לטיפול משפחתי, כך המטפל מכיר את המשפחה כולה, את התייחסות ההורים לכל אחת מהבנות, התייחסותן האחת לשניה והמטפלת יכולה להתבונן על כל מערכת המשפחה ולשפר את תפקודה. כאשר ישנן במשפחה ילדים במביעים קושי, מומלץ להיות בקשר טיפולי כמשפחה. במידה ותפרטי יותר את הקשיים, אוכל להיות ממוקדת עוד יותר.

שירה4321

New member
תודה חגית

אני אכן קצת אפרט. שאלתי כאמור את השאלה מהמקום המטפל. אני במהלך לימודי פסיכולוגיה, ואמורה לעשות טיפול פסיכולוגי לאורך זמן די ארוך בילדה. מכיוון שזו הפעם הראשונה שלי, אני מנסה למצוא בתוכי את התשובה באיזה גיל אני מעוניינת ויהיה לי קל/טוב לטפל יותר (יש כמה אופציות רלוונטיות, ואני מעדיפה להתחיל בצורה כמה שיותר בטוחה גם עבורי:)). באמת כמו שאמרת על ההבדלים בין הטיפול בגילאים שונים- כך גם הרגשתי, אך היות ואין לי בכלל ניסיון בתחום, רציתי לדעת האם זה אכן כך? והאם נובע מזה שטיפול במתבגר/ת הוא אכן כמו טיפול במבוגר והוא קשה/דורש משאבים גדולים יותר ממני כמטפלת, מאשר למשל טיפול בילדה בגיל 7? תודה על ההסבר המפורט
שירה

נראה לי שאת ההתלבטות שלך את צריכה

להביא למי שמדריך אותך . איני מכירה טוב את ההתמחות של תלמידי פסיכולוגיה ולמה את בדיוק נדרשת . באיזה תחום ההתמחות שלך, פסיכולוגיה חינוכית? קלינית? טיפול בכל שיכבת גיל דורש הכרות עם היכולות הקוגניטביות בגיל זה, ההתפתחות הרגשית ויכולת ההכלה. כל טיפול בילד מתבגר או מבוגר דורש ממך ידע ומקצועיות שככל שתתנסי יותר, תשתפר יכולת הטיפול שלך. לטיפול ראשון במידה וזה בידייך לבחור את קבוצת הגיל אז גיל 10 11 הוא גיל בו ילדים יותר משתפים פעולה מבחינה מילולית ועדיין לא בהתנגדויות של גיל ההתבגרות אבל כפי שציינתי בתחילה, תתיעצי עם המדריכים המקצועיים שלך, זה תפקידם. (גם...)

למעלה