הבדלים....

ofcorse

New member
ככה

atd-זה דימון שאתה אומר לו להריץ פקודה פעם אחת. cron-זה דימון שניתן לומר לו לבצע פקודה בזמנים קבועים, לדוגמא פעם בחודש, פעם בשבוע. anacron- זה תוסף לcron שמאפשר להפעיל פקודה בזמן יחסי,לדוגמא פעם ביום , פעם בשבוע.הוא אינו מייחס חשיבות לשעה, והוא נוח במקרה שהמחב לא דלוק כל הזמן.

mavor

New member
MAN

atd atd - run jobs queued for later execution cron cron - daemon to execute scheduled commands (Vixie Cron) anacron Anacron can be used to execute commands periodically, with a frequency specified in days. Unlike cron(8), it does not assume that the machine is running continuously. Hence, it can be used on machines that aren´t running 24 hours a day, to control daily, weekly, and monthly jobs that are usually controlled by cron. זה ה MAN ובפשתות נגיד ש ATD זה בשביל להריץ פקודה מאוחר יותר (עוד שעה ...) cron זה בשביל להריץ פקודה בזמן מסוים(מחר שבוע הבא ...) anacron זה האח הגדול של CRON שנותן לנו להריץ את הפקודה לא רק במועד אלה גם במחזוריות (כל יום בשעה מסוימת או כול שבוע ...) בדרך כלל אני משתמש בזה בשביל להפעיל גיבועים ברשת וב cron בשביל כול מני אדקונים וסקרפטים שאני צריף להריץ חד פעמית בשביל לשדרג שרת בלי להפריע למישתמשים (לדוגמה להחליף גירסה של SEANMAIL בשעה 3:00 בבוקר שבת) ב ATD אף פעם לא השתמשתי לפי דעתי זה שריד מ UNIX זה בכול אופן על קצה המזלג (ההסבר לא בדיוק מדויק) אבל זה הרוח של הפקודות ובכול אופן אלו שתי פקודות מאוד חזקות ושימשיות נדב

והגרסה שלי ..

אני לא יתווכח עם מי שענה לפניי בנושא של atdcreon, השימוש הוא לביצוע תיזמון משימות כל פרק זמן מוגדר (אחת ליום , אחת לשעה, אחת לשנה, בקפיצות זמן קבועות - כלומר ברוטינה.) == עד כאן החיים היו יפים .. אבל בעולם הלינוקס הבינו שלא כל מחשב הוא שרת שדולק 24X7 , כלומר המחשב יכול להיות מכובה כאשר יגיע זמנה של פעולת cron . בגלל זה בנואת anacron אשר מריץ ב 20 דקות הראשונות לאחר עליית המחשב (כמובן ניתן לכוונו אחרת) לערך , את כל פעילויות ה cron שהיו צריכות לרוץ כאשר המחשב היה מכובה . אגב 2 השרותים הראשונים זמינים לכלל המשתמשים (אם ניתנה כמובן רשות) השירות של anacron זמין רק ל root ול system .

ezaton

New member
תוספת קטנה

ב ATD השתמשתי תקופה ארוכה בתור שעון מעורר יזום יום מראש, כלומר, כל יום להגיד לו להריץ את ה xmms בשעה זאת וזאת. חושב לזכור, אבל לא רציתי להסתבך עם לשנות זמנים ב cron עבור משימות יומיות קבועות. Ez

למעלה