הבדלי מנטליות ביננו לפלשתינאים

מצב
הנושא נעול.

maayan23

New member
הפלסטינים

לצערי, כנראה אתה לא מבין שהעוני שלהם והסבל הגדול שלהם נובע במידה רבה בגללנו. בטח שהם פחות ``מפותחים`` אם חברת החשמל שלנומחייבת אותם לקבל חשמל רק ממנה ומספקת להם חשמל בשעות קצובות מראש. משנת 67 אנחנו שולטים בשטחים, ורמת התשתית שלהם שמדינת ישראל היתה אחראית עליה, מתאימה לחיים במאה הקודמת. מצרים זה דבר אחד והפלסטינים זה דבר אחר. איך אתה משווה בכלל? להם יש מדינה משלהם. הם יכלו לפתח את עצמם כרצונם, הם לא נכבשו ולא הופלו. הפלסטינים ואנחנו צריכים להגיע להבנה שרק ביחד נוכל לחיות, ושכולנו בני אדם שווי זכויות בשטח אחד קטן ומצומצם.הם בני אדם בדיוק כמונו. אנחנו לא יותר מתקדמים/ מפותחים/ שווים מהם. השטחים שהם חיים בהם זה גם השטחים שאנחנו חיים בהם ולהפך. כל עוד אנחנו נמשיך להתייחס אליהם כאויב ולא כאל אנשים שווים תמשך מערכת היחסים הנוראה הזו.

drukman

New member
אני משווה כי אני מתבונן סביב

הייתי בשטחים גם שבוע לאחר שנכבשו, ואנחנו זוכרים גם כיצד הם נכבשו ומי גרם לכך, ואני זוכר שחשתי אז כאילו נקלעתי לתקופת התנך. הם היו בפיגור עצום. ללא חשמל, ללא מים, ללא כבישים כמעט, בתי ספר מעוררי רחמים. רוב הילדים אינם לומדים. וכל זאת יבול של תקופת השלטון המבורכת של ממלכת ירדן. אני מתבונן סביב על מדינות סוברניות כמו ירדן ומצרים. הם קיימות זמן דומה לזמן שלנו. היית צריכה לראות מהו אחוז האנאלפביתים בהם. יותר מ60% מהאוכלוסיה. אנחנו התמודדנו עם כמות פליטים אדירה שבאו מעשרות תפוצות לישראל ושיכנו אותם במעברות והמעברות חוסלו והאנשים הולידו דור חדש ודור שלישי שלומד ועובד במקצועות טכנולוגיים. ומנגד ישנם מדינות מנגד והם מפגרות באופן מתמשך למרות שיש להם הרבה עמיתים בעלי ממון רב שהושג מנפט. אני מצטער מעין. הם במנטליות נחותה בהרבה מאיתנו ואת אומרת שזה בגללנו. היינו צריכים לדאוג להם יותר. המסכנים. רואים איך הם עצמם דואגים לאוכלוסייה שלהם: סוריה, עיראק, מצרים, לבנון, ירדן. זה הכל בגללנו. האזור כאן היה יכול להיות גן עדן טכנולוגי אלמלא קומץ יהודים שמפריעים לכולם. קשקוש בלבוש!!!!

ms2001

New member
כל הכבוד!!

את כמו השמש שהפכה את השלג למים כדי שתראה האדמה זה פתגם בערבית שמשתמשים בו כשמישהו מדבר את האמת ואומר עובדות מהשטח כל הכבוד

dudu1

New member
ms 2001

ms2001 למה אתה על מה שנוח לך-מה עם אלה שביצעו פיגועים ורצחות תינוקות בפקודת עראפת האם גם הם גיבורים קדושים

h.w.

New member
הבדלי המנטליות ביננו לבין הפלשתינאיפ

הבעייה ביננו לבין הפלשתינאים היא לא בהבדלי המנטליות אלא דווקא להיפך. אנחנו מאוד דומים לפלשתינאים מבחינה מנטלית. הבעיה היא שהמדינה שלנו אמורה להיות דמוקרטית ונאורה בזמן שרוב האנשים במדינה שלנו לא היו מעוניינים להתנהג כמדינה דמוקרטית ונאורה.הרוב היו מעוניינים למחוק את הפלשתינאים מעל פני האדמה. המשטר הפלשתינאי הוא לא דמוקרטי ולא נאור בצורה מודעת. רוב האנשים שהחזירו/ מחזירים לפלשתינאים בצורה של עין תחת עין מעדיפים לשכוח מפרט פעוט זה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה