הבדלי שכר בין גברים ונשים

הבדלי שכר בין גברים ונשים ../images/Emo70.gif

מדוע הם קיימים בכלל
האם הם קיימים תמיד בכל מקצוע, מצב ומעמד
איך נושא הטראנסקסואליוּת נכנס לתמונה
אני שואלת בתור אחת שמעולם לא התעניינה או התעמקה בנושא הזה. תשובות לשאלות האלה וגם דיעות ומחשבות שלכם, מאמרים בנושא (רצוי בעברית) וכל דבר שיש לכם להגיד על הנושא- שרשרו לפה.

אורי 0

New member
שימי, לב, למשל

לשרשור בפורום פמיניזם (68) המוכתר "פליק פלאקים פמיניסטיים". למשל כאן ובהודעות אחרות של טל קר, ואחרות. בקשר לטרנסימות, אני בספק אם יש סטטיסטיקות, מכאן או מחו"ל, מישהוי יודעת? אולי סטיבן ויטל, שבעצמו פוטר ממקומות רבים עד ש"נאלץ" להפוך לד"ר למשפטים, עשה איזה מחקר? יש נסיון אישי, והוא שונה מאחד לשניה, לפי נסיבות החיים, מקום העבודה, השלב בו עושותים את השינוי וכן הלאה. נורה אולי יודעת משהו. זו שאלת מחקר טובה לתזה או דוקטורט.

עיינתי בשרשור

ולא מצאתי תשובה למה ששאלתי, בעיקר לשתי השאלות הראשונות שיותר עקרוניות בשבילי. בקשר לטרנסימות- אתה יכול להסביר לי למה התכוונת?

אורי 0

New member
האפליה בשכר קיימת כנראה

כמעט בכל מצב. היא מורכבת מכל מיני דברים. (לא ממש מומחה בתחום, אבל מהמעט שאני יודע) קודם כל - מקצועות נשיים מתוגמלים פחות. שנית: נשים מאכלסות בדרך כלל את הדרגות הזוטרות ברוב הארגונים (קחי למשל בנקים, פקידות הדלפק יהיו נשים, כמעט כולם. בין מורשי החתימה יהו יותר גברים, ועוד יותר בקרב מנהלי הסניפים, כמעט כל המורות ביסודי ורוב המורות בתיכון הן נשים, אבל יש הרבה יותר מנהלים וכו', למרות שרוב עורכות הדין הן נשים, את תמצאי אותן בעיקר בפרקליטות ובמשרות שכיורת, ופחות כשותפות מלאות במשרדים פרטיים). לעתים קרובות יש "תקרת זכוכית" למשרות בכירות: המנהלים מקדמים את אנשי שלומם שהם גברים, וכו'. שלישית: לנשים יש לעתים קרובות יותר מטלות מחוץ לשעות העבודה הפורמלית, דבר שמקשה עליהן לעבוד שעות מטורפות כמו שמקובל לעתים במשרות בכירות או בחברות היי-טק, או לקחת עבודה נוספת כמו שמקובל אצל אנשים שמרויחים מעט. רביעית: לנשים מאשרים פחות הטבות כגון רכב, שעות נוספות (לא תמיד השעות ההנסופות המשולמות הן השעות הנוספות בפועל), כוננויות ועוד. חמישית: לעתים קרובות לאותה משרה גבר יקבל יותר מאשה. ששית: לנשים קשה יותר לצבור זכויות, הן יותר פגיעות לפיטורין עקב הריון ולידה (למרות החוקים האוסרים זאת). זה מה שאני יודע. מה שהתכוונתי זה שאני לא יודע על מחקר שיטתי שחוקר את שאלת התעסוקה והשכר אצל טרנסימות, איך זה מושפע מהשינוי וכו', אבל זה לא אומר שאין. אני מכיר פה ושם סיפורים אישיים שונים. לכל טרנס וטרנסית יש את ההתנסות שלה. יש טרנסימות שפשוט המשיכו, או ממשיכות לעבוד באותו מקום לאחר השינוי, ואין בעיות. אבל שמעתי גם דברים אחרים.

סעיף חמישי אולי הכי מציק לי ../images/Emo10.gif

או לפחות הכי לא מובן: מדוע שלעתים קרובות לאותה משרה גבר יקבל יותר מאשה? אותה משרה, באותו מקום עבודה, אותן שעות עבודה, ובכל זאת האשה תרוויח פחות מהגבר? מה הסיבה שזה ייקרה??!! בעיניין הטרנסימות, לא שאלתי לגבי פיטורין לאחר ההודעה לבוס על הכוונה לעבור שינוי מין. (לגבי זה אני כמעט בטוחה שיש חוק שאוסר על כך. חוק למניעת אפלייה על רקע מגדר, חוק נגד אפליית פרנסג'נדרים, הזה שזהבה גלאון עכשיו העבירה בקריאה ראשונה בכנסת או משהו, לא?). שאלתי איך עיניין הטראנסקסואליוּת נכנס פה לתמונה כי דימיינתי לעצמי סיטואציה של טרנסית מזכר לנקבה שממשיכה לעבוד במקום העבודה שבו עבדה כשעוד חיה כגבר. האם היא פתאום תרוויח פחות שכר רק כי היא אשה? אני מתכוונת שבסיטואציה כזאת מרגישים הרבה יותר את האבסורד שבעיניין הבדלי השכר בין המינים.

בעצם כשאני חושבת על זה...

אם באמת היה חוק למניעת אפלייה על רקע מגדר/מין אז לא היו קיימים הבדלי שכר בין גברים ונשים, לא?
שמישהו יעשה לי סדר בבלאגן.

אורי 0

New member
*יש* חוק כזה, ובכל-זאת יש אפליה

כי לא אומרים בפרוש "את אשה, ולכן את מקבלת פחות". או לפחות לא בבית המשפט. פשוט מאשרים לX מרכיבי שכר כאלה, ולY אחרים. לפעמים התשלוש זה דבר כ"כ מורכב שפשוט לא שמים לב. לפעמים יש כאלה שמדברים בפרוש על זה שגבר "כמובן" צריך לפרנס, ואצל נשים זו "משכורת שניה". שר החינוך המנוח, זבולון המר, נתפס אומר את זה על משכורת המורים (ליתר דיוק המורות), בשידור חי, אבל אלו היו שנות השבעים, ומאז זרמו הרבה פקקי תנועה ברח' הנביאים (איפה שמשרד החינוך בירושלים). למשל, קרובה שלי פוטרה אחרי שחזרה מחופשת לידה, למרות שיש חוק נגד זה, איך זה? החוק אוסר לפטר עד חצי שנה אחרי, אז חיכו חצי שנה... למשל, בכל מדור דרושים מופיעה משבצת המודיעה על חוק שויון הזדמנויות בעבודה. אסור להגיד לך "העבודה זאת לנשים", "העבודה הזאת לגברים", אבל בפועל את תגיעי למקום העבודה ומהר מאוד יודעו לך שהעבודה מיועדת לנשים או לגברים, בהרבה מקרים (אסור גם להפלות ערבים, אבל לעתים קרובות לא מקבלים אותם לעבודה). או קחי למשל את המקרה של מינוי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטת המדינה: החוק מחייב לאתר מועמדוֹת, ולכאורה היה מובן מאליו שלפחות תישקל מועמדות של נשים, לראשות מערכת שרובה הגדול נשים. למעשה שום מועמדת לא נשקלה ברצינות. על זה היו אומרים פעם "אם בארזים נפלה שלהבת..." וכו'.

iris00

New member
לא קשור, אבל שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לא רציתי לפתוח שרשור חדש,(מפחדת מאדם) מה ההבדל בין טרנסקסואל,לאינטרסקסואל? לפרט קצת תודה.

אורי 0

New member
אינטרסקס=הרמפרודיט

כלומר מי שהמין הביולוגי שלו אינו ברור. זה כולל כאלה שאברי המין שלהם הם "דו משמעיים" (דגדגן גדול שנראה כמו פין, אשכים חבויים, נרתיק שאין מאחוריו רחם וכן הלאה). או שההתפתחות המינית שלהם אינה רגילה (לא מופיע וסת/שדיים/זרע וכו'). הסיבה יכולה להיות שהם לא XY או XX (יכול להיות XXY או XO), או שלמרות שהמין הגנטי הוא כן אחד משני אלה, ההפרשה ההורמונלית לא תקינה. אם הטענה, שהסיבה של אי-הלימה מגדרית היא בלוטה מסוימת במוח שהיא בעלת גודל מסוים, הרי שהטרנסקסואלים הם בעצם סוג מסוים של אינטרסקסים, כלומר תופעה ביולוגית ולא רק נפשית.

transman

New member
בדיוק בשביל זה היית צריכה שרשור חדש

"לא קשור, אבל..." זו הדרך לדעת שההודעה אינה קשורה לשרשור הנוכחי, ודורשת שרשור חדש. שרשור איננו שיחה כללית, אלא נוגע בנושא מסוים, ובנושאים שעולים ממנו ישירות. לרוב כשהדיון שונה משמעותית מההודעה שפותחת השרשור, רצוי לפתוח שרשור חדש בשביל הנושא החדש. מצד שני, חשוב מאוד לשרשר תגובה להודעה שאליה מגיבים. הודעה שפותחת שרשור כמעט לעולם איננה תגובה. כמעט, כי יש מצבים שטכנית צריך לפתוח שרשור חדש (ואז, בהודעה שפותחת השרשור כדאי ורצוי להזכיר את ההסטוריה שקדמה לו). יחד עם זאת יש פורומים (למיטב ידיעתי לא זה) שדורשים דרישות מסוימות לגבי התוכן המותר להודעה פותחת שרשור, מסיבות של חוסר מקום.

../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

אורי 0

New member
יש בעיה עם השרשורים ב"תפוז"

שאם את מגיבה להודעה שהיו עליה כבר כמה תגובות, קשה לדייק ולשייך את התגובה להודעה המדוייקת. צריך לעבוד עם סרגל. אבל לפי התוכן, אני מניח שהיא הגיבה להודעה האחרונה שלי בנושא אפליה בשכר "יש חוק, ובכל-זאת". אכן כתבתי שם דברים מבאסים.

צודק צודק וצודק. ../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

יש לי שיטה להציע. תיעזרו בסרגל האופקי שנמצא לכם בתחתית המסך. תזכרו איפה הנקודה הכחולה שמימין להודעה עמדה, תגללו למעלה ותמצאו את ההודעה שבתגובה אליה נכתבה ההודעה שהרגע קראתם. (הסרגל שבתחתית המסך שאליו ממזערים חלונות. בדרך כלל הוא צבעוני ועמוס בפרטים ואייקונים).

למעלה