הבדלי תרבויות...

pain is MY love

New member
הבדלי תרבויות...

נתחיל בזה שאני רחוקה מלהיות גזענית ואני מכבדת כל עדה וכל מוצא. נמשיך בזה שבהיותי אוקראינית בלונדינית ועדינה אני דווקא מאוד נמשכת לכל המרוקאים/תימנים/עירקים פשוט משום שהם ההפך ממני... (יש לזה אפילו הסבר אבולוציוני מאוד משכנע..) נסיים בזה שאני מעולם לא יצאתי עם מישהו שהוא רוסי/אשכנזי (טוב אולי דייט אחד לכל היותר) משום שאני לא נמשכת לסוג הזה של הגברים... אבל השאלה הגדולה היא- האם זה באמת אפשרי??? החבר הנוכחי שלי הוא מרוקאי מלא במלוא מובן המילה כדי לעצבן אותו אני צריכה רק לפתוח את הפה וחצי מהמילים שהוא מדבר אני בכלל לא מבינה (טוב לא להיסחף בדימיונות שלכם כי הוא בחור נשמה והוא מתייחס אליי הכי טוב בעולם אחרת לא הייתי איתו בכלל) לפני שבוע היינו בארוחה משפחתית אצל דודים שלו ופעם ראשונה בחיי שקיבלתי הלם תרבות! כמו שכבר אמרתי, אין לי בעיה עם מרוקאים ואני מסתדרת איתם מצויין אבל כנראה שריכוז כל כך גדול של בני משפחה שמדברים קצת מרוקאית קצת ערבית וקצת סתם צורחים אחד על השני בלי סיבה מובנת זה כבר יותר מדיי בשבילי... משפחה כזאת לא רואים בסרטים אפילו! בסוף הערב כשדוד של חבר שלי התעייף ורצה קצת לנוח כל המשפחה עשתה סצינה כאילו הוא חולה ועומד למות ובחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה בכי וצרחות במקום אחד!! אז את הערב ההוא עברתי בשלום ובבית של חבר שלי דווקא מאוד שקט ורגוע ונוח (בטח בגלל שהוא גר לבד חחחח) אבל לא יכלתי שלא לחשוב על מה היה קורה אם הייתי יוצאת עם בחור רוסי.. כמה רושם הייתי משאירה על המשפחה שלו... הייתי מדברת בשפה שלהם, אוכלת את המאכלים שלהם, מוצאת איתם שפה משותפת... אני לא אומרת שהקשר הזה בלתי אפשרי בייחוד שחבר שלי הוא כבר ילד גדול בן 28 ולא חייב להיות מוקף בבית המשוגעים הזה כל היום אבל בכל אופן מעניין אותי לדעת מה דעתכם? הבדלי תרבויות כאלה ניתנים לגישור? והאם גם אתם נתקלתם פעם במצב בזה בו לא הרגשתם כל כך שייכים?...

comet9

New member
זה פרסונלית כל משפחה אצלה

למשל שהייתה לי חברה חצי אשכנזיה חצי עיראקית, דווקא החלק המזרחי שלה היה הרבה יותר "מתורבת" מהחלק האשכנזי. ולא בגלל הבדלי תרבות או הבדלי עדה. אלא כי כל משפחה סיגלה לעצמה את ההתנהגות שמתאימה לה. אצלי למשל במשפחה הקרובה, הכל מעורבב לגמרי. יש לי גיס אחד חצי ליטאי שמתנהג כמו ערבי וגיס אחד מרוקאי שמתנהג כמו פולני. ובכלל, ארוחת שישי אצלנו הוא כמו הבדיחות הגרועות של מופעי סטנד-אפ.

זה מה שקורה כשאתה לא יודע לאיזה שורשים

אתה אמור להתחבר. יוצא לך יצור כלאיים מעורבב ומבולבל.

comet9

New member
לא צריך להגזים

סה"כ יש לי משפחה מבדרת ויש לנו הכל מהכל.

זה נשמע ממש כיף!

מה שווה כל הזמן להיות מוקף בסביבה שאותה אנחנו מכירים? זה מה שכיף בארץ - להכיר אנשים אחרים, תרבויות אחרות, חיים אחרים - יש כל כך הרבה! תשתדלי להנות מזה, להשתתף בזה (בטח יגיע עם הזמן), זה לא משהו רע כמובן, לא לכל אחד זה מתאים, אבל בכל מקרה הקשר שלך לא תלוי במשפחה שלו, אלא בך ובו, המשפחה זה מסביב אבל לא הדבר העיקרי
מן הסתם את לא תחנכי את המשפחה שלו, והם לא אותך, אבל אני בטוח שבשלב מסויים תמצאי את האיזון הנכון

../images/Emo6.gif כל המשוגעים האלו

גם לי יש משפחה כזאת מהסרטים. קודם כל צורת התקשורת זה צעקות, אם אתה לא צועק אתה לא קיים. אם אתה לא מדבר בטון תוקפני משהו רע עובר עלייך. הבעיה שאני נוף חריג במשפחה שלי, יצאתי בחורה רגועה כזאת יחסית (לא ביישנית, רגועה). הפיתרון שלי - לקבל את זה כמו שזה ולנסות להשתלב עם מה שיש לך. את לא חייבת להתנהג כמוהם, פשוט לבוא עם האישיות שלך ולקבל את ה"המוניות" שלהם. אולי יצחקו עליך בהתחלה אבל זה יעבור כשיתחילו לקרוא לך "נשמה". חוץ מזה, תסתכלי על הדברים החיובים בתרבות הזאת; כל החום והאהבה והקרבה והדאגה (וזו לא סתם קלישאה). יש המון משפחתיות, כבוד ועזרה הדדית בקרב יוצאי עדות המזרח. ובקשר אליי; הרבה מהחברים שלי היו רוסיים עוד עם המבטא הכבד והמנטליות וזה לא הפריע לי להנות איתם ובקרב המשפחות שלהם. פשוט צריך לשמור על ראש פתוח. במקום להרגיש לא שייכת ניסיתי להיכנס לנעליים שלהם ולראות את העולם דרך העיניים שלהם, למדתי המון (יקיות אמיתית מהי). אז בשורה תחתונה העצה שלי היא שתפסיקי להיבהל מהם ותתחילי לאהוב אותם על כל מה שהם (כן, גם את הצעקות).

האמת היא שאני אוהבת את זה

זה מצחיק מפחיד, זה הכל, אבל באמת, אצל יוצאי עדות המזרח הכל יותא חמים, יותר שמח. לא משה מה, תמיד מרגיש שפע, תמיד שמחים לקבל אותך, מתעניינים, הכל בסבבה, לא עושים מזה עניין שאת שם. למשל בניגוד לסבתא שלי, שהיא הכי הכי בעולם, אבל אם תוסיפי לה צלחת לארוחה, היא כולה חרדה שהאוכל לא יספיק, ואין מה לעשות, אצל האשכנזים יותר קריר כזה. לדעתי אין מה לפסול על כזה דבר, להיפך, זה כיף! זה באמת מרגיש משפחתי יפה כזה

מעין234

New member
דווקא נשמע נחמד..

בתור אשכנזייה.... ושלא תבינו לא נכון אני מאוד אוהבת את המשפחה שלי, אבל נשמע לי דווקא כיף להגיע למשפחה כזאת חמה. שיראו קצת רגשות מה קרה? נמאס מכל ההתנהגות המסוייגת של האשכנזים. למרות שאני יודעת שגם אני כזאת :/

בלאגנית

New member
כן אני יצאתי פעם עם אחד חצי תימני

היה ממש שונה אצלם בבית , צעקות לא הייתי רגילה לזה (אצלנו פולניים כבדים חחח)

Zoharrr

New member
תחשבי איך זה אצלי...

בהתחלה אצל אלכס היה סיוט. רוסים שכל הזמן מדברים רק ברוסית ורואים טלויזיה ברוסית והעיתון ברוסית ואפילו האחיין שהוא חצי מרוקאי משחר עם ציבורשקה!! D: ואוכל רוסי!!! הולישיט!ואין להם כלב שאפשר לתת לו את האוכל מתחת לשולחן! עם הזמן למדתי להתרגל ואני אפילו דיי אוהבת כרגע את המרקים של אמא שלו,ויש כמה דברים שהם טעימים לי. הבנתי שזה לא בידיוק לא טעים,אלא אחר לגמריי...אפילו דברים סטנדרטיים כמו בשר ותפוחי אדמה הם בעלי טעם אחר. ולכי תיצרי קשר עם מי שלא מדבר בשפה שלך... והם לא בידיוק שקטים,המשפחה שלי יותר שקטה משלהם. אבל היום הם מדברים הרבה יותר עיברית וזה בעיקר בגללי. דווקא אצלי בבית הכל "צברי" כזה,אפחד לא מדבר בערבית/מרוקאית. מה שכן,במימונה הלכנו לסבתא שלי ואלכס חטף קצת הלם תרבותי אבל הוא בעיקר חייך ונהנה מזה...

הממ בקשר להלם התרבותי..

בת דודי שלי יוצאת עם איזה אנגלי במקור.. שבשביל לבקר את אמא שלו צריך לקבוע איתה אשכרה פגישה.. וגם הנכדה ככה.. זה מבחינתי הלם תרבותי.. ולמה הלם תרבותי.. למה הלם..? במה בדיוק התרבות שלו יותר טובה משלך..?..?

Zoharrr

New member
לא אמרתי שהתרבות שלו יותר טובה משלי!

הלם תרבותי = הלם מזה שאתה נחשף לתרבות ששונה ממה שאתה רגיל אליה. זה לא בחיוב יותר טוב... גם אני חטפתי הלם תרבותי מהתרבות שלו... צריך לדעת לבוא בגישה טובה(מה שלא קרה בהתחלה),ולהבין שאנשים באים ממקומות שונים,וזה לא הופך את התרבות שלהם או שלנו לפחות טובה,התרבות פשוט מאוד שונה ולוקח זמן להתרגל אליה.

pain is MY love

New member
אתם לא הבנתם

הכוונה פה היא לא לשפוט איזו תרבות יותר "טובה" או "נכונה" השאלה היא האם אפשר לגשר על הפערים האלה.. כי עם כל הכבוד אני לעולם לא אדבר מקוראית וחבר שלי לעולם לא ישחק עם צ'יבורשקה חחחחח

Zoharrr

New member
הצ'יברושקה זה כזה ייצור :D

אפשר לגשר על פערים. אני ואלכס הצלחנו...למה שאת לא תצליחי? :)

pain is MY love

New member
לא אומרת שאי אפשר

רק שואלת את דעתכם
וצ'יבורשקה הוא היצור הכי חמוד שיש!!!!!!!!

אצלי זה בדיוק ההפך

,שנינו ממשפחות אשכנזיות גם אני וגם החבר אבל אצלו בבית הכל כל כך שקט,היחסים עם ההורים שלו מסתכמים ב"שלום" לפעמים איזה "מה נשמע" ובארועים נדירים יש איזה שיחה קצרצרה. צריך להבין שזאת המשפחה שלו,ולשמוח שיש לו דירה לבד :)

למעלה