הבדל בין עבודה סוציאלית לייעוץ חינוכי3269

רותם1239

New member
הבדל בין עבודה סוציאלית לייעוץ חינוכי3269

מה ההבדל בין עובד סוציאלי ליועץ חינוכי (מלבד זה שיועץ חינוכי עובד במסגרות חינוכיות)?

רותם1239

New member
ידוע לי שזה לא אותו המקצוע

השאלה אם מישהו יכול לסייע לי בלעמוד על ההבדלים המדויקים בין שני המקצועות?

6ליאורי

New member
זה כמו לשאול

מה ההבדל בין פקידה לבין עורכת דין.

שני המקצועת שציינת הם מקצועות שעוסקים עם אנשים, אבל יש ביניהם שוני במסגרות שבהן עובדים בהם, ובדרישות המקצועיות.

יועצות חינוכיות עובדת בבתי ספר, בעיקר עובדות בתוך המערכת החינוכית הפורמלית, למרות שיש גם יועצת חינוכית שנמצאות במערכות חינוכיות בלתי פורמליות. הן עובדות בתוך מערכת החינוך, והן גם צריכות ללמד שיעורים- משמע-הן צריכות להוציא תעודת הוראה (זה לפחות מההכירות שלי עם כמה יועצות). הן עושות שיחות עם תלמידים, עם ההורים, נמצאות בקשר עם המורות, מנהלות בתי הספר וגורמים מחוץ לבית הספר, במידת הצורך (לצורך העניין, במקרים מסויימים הן מפנות ללשכות רווחה ולגורמים פסיכולוגיים). על מנת לעסוק בייעוץ חינוכי, יש צורך בתואר שני. העבודה, מן הסתם, רק עם ילדים ונוער. חשוב לציין, שיש יחסית מעט תקנים. בכל בית ספר יש יועצת לכל שכבה, במקרה הטוב.

עובודת סוציאליות- יכולות לעבוד עם נוער, ילדים, קשישים, עבריינים וכו' וכו' - חלקן, עובדות בתוך בתי הספר, אך העבודה שלהן שם מצומצמת, משום שיש שם כבר מספיק גורמי טיפול (יועצת, פסיכולוגית). רוב העובדות הסוציאליות, שאני יודעת שעובדות בבתי ספר, שייכות ללשכת הרווחה של אותה עיר, ומגיעות לבית הספר, פעם בשבוע, למספר שעות מצומצם ועובדות בשיתוף עם הצוות שקיים שם. גם בעבודה סוציאלית יש קושי לעיתים למצוא עבודה- בהרבה מקרים , מדובר בחצי משרה, או בשעות אחה"צ. כיום, לחלק הגדול מהתפקידים, דורשים תואר שני וניסיון.

מהשאלה שלך, נראה שאת רוצה לעבוד עם נוער. לכל עובדה יש את היתרונות והחסרונות שלו. אולי כדאי למקד קצת יותר את השאלה

למעלה