הבדל בין פיה לפיה?

oraned2

New member
הבדל בין פיה לפיה?

יש לי מכונה של רוקט וזה עדיין לוקח לי הרבה זמן להקציף בערך 30 שניות אני משתמש בפיה של 2 האם יש הבדל פיה שאני משתמש לפיה של 4 בכמות הזמן?
 
אם לוקח לך 30 שניות להקציף עם רוקט כד חלב של 500CC

אז אחד משלושה....
  1. לחץ הקיטור בדוד המכונה אינו נמצא בתחום האופטימאלי ונמוך משמעותית ממה שאמור להיות, הבט בשעון הלח, לחץ תקין הוא 1.2 באר ברום הלחץ ו0.9 בנמוך והלחץ צריך להיות נייד באיזור הזה. לא מעל ולא מתחת, כאשר פותחים את הברז יכול להיות שהמחוג יראה נמוך יותר אבל זה מסיבות טכניות שקשורות לאופי בו הורכב ה המכונה(שום דבר רע בזה, פשוט שיקולים הנדסיים ).
  2. חרירי סופית צינור הקצפה סתומים למחצה, יש להסיר את הסופית ולהשרות אותה במים חמים עם סבון כלים רגיל או חומר מיוחד למקציפים(רינצה) למשך כחצי שעה ולחורר את החרירים בעזרת אטב מכתבים מיושר...
  3. אתה מפחד לפתוח את ברז ההקצפה עד למלא הספיקה ובשל כך מקבל קול ענות חלוש ואומלל של קיטור, ברוקט יש ברז פתיחה מהיר, פותחים את הברז עד לנקודה שמרגישים שיש התנגדות , מהנקודה הזו חצי סיבוב הברז פתוח עד הסוף, וחצי סיבוב חזרה סגור עד הסוף. פתיחה מעבר לחצי הסיבוב הזה לא תניב יותר ספיקה והידוק הברז עד סופו לא תניב סגירה חזקה של הברז ובכלל כל סיבובי הברז ללא ההתנגדות הם חסרי משמעות טכנית אמית.
 
500CC זה כד בינוני.... מה הנפח של הכד שלךל

בכל מקרה למכונה יש דוד קטן יחסית שעובד נהדר עם קצה שיש בו שני חרירים ולא עובד טוב כלל עם 4 חרירים,הספיקה מדוד של 1.8 ליטר , קטנה מידי , מה שיגרום לצניחת לחץ בדוד .
&nbsp
בכל מקרה כד נפח של 600CC אמור להספיק להקציף לשני ספלי קפוצ'ינו רגילים של 180C במכונתך במשך 18-22 שניות. לגבי כדים גדולים יותר והקצפה למאג למשל אציין בפניך שגם מכונות מסחריות של בתי קפה, מתקשות בהקצפה בכדים עם נפח ענק, חייבים גם להכיר במגבלות היכולת של המכשיר שיש לך.
 
למעלה