הבדל בין שאיבה להנקה

שירון3

New member
הבדל בין שאיבה להנקה

שלום בנות. לפני חודש ילדתי את בנותי המקסימות. בהתחלה ניסיתי להניק את שתיהן וזה היה לי מאוד מסובך ומסורבל וייצר תיסכולים רבים לשלושתינו. לכן עברתי לשאיבה מאסיבית והן ניזונות בעיקר בעיקר מחלב אם שאוב, אולי בתוספת בקבוק מטרנה אחד בכל יום. כך שמהבחינה הזו אני מאוד רגועה מכך שהן מרוויחות את החלב שלי,גם בלי שאני מניקה. לצערי לא הצלחתי להניק, למרות שרציתי, והאפילו פסקתי "להלקות" את עצמי על זה, כי אני מרוויחה מזה לא מעט דברים אחרים- כמו שותפות רבה יותר של בעלי בהאכלה ובטיפול. אבל רציתי לשאול, אם יש הבדלים אחרים מהותיים בין הנקה לחלב שאוב, מלבד החיבור והקשר, שאני יודעת שאפשר לספק אותם גם בלי ההנקה הישירה? (בכל זאת,האימהות שלנו לא מתחילה ומסתיימת בציצי ), והאם יש הבדל באיכות החלב? תודה לכולכן.

טל ומטר1

New member
מזל טוב

סליחה אם אני טועה אבל זה נשמע ממה שכתבת שלא השלמת עם זה שאת לא מניקה .
ברור שיש הבדלים בין הנקה ישירה לנתינת שאוב יש יתרונות וחסרונות לכל דבר .
במידה ואת כן רוצה לנסות לשלב גם הנקה ואת לא מצליחה לבד ניתן להתייעץ עם יועצת הנקה .
התאומים שלי נולדו פגים וגם שאבתי להם בחודשים הראשונים ואני יודעת כמה זה לא פשוט כל הכבוד על המאמץ |

finallyhere

New member
הנקה לעומת שאוב

הי שירון,

קודם כל מזל טוב וכל הכבוד על השאיבות.
אני גם מאמינה שבונדינג לא נוצר רק בהנקה, אפשר ליצור בונדינג מדהים גם כשהתינוק אוכל מבקבוק.
מה שכן שונה זה עניין החיסוניות, החלב שלנו מייצר נוגדנים ספציפיים, ז"א אם מישהו מהתינוקות חולה או את או בעלך, ע"י המגע הישיר את תעבירי נוגדנים ספציפיים למחלה שיש כרגע בבית לתינוק וזה קורה מאוד מהר. יש כמובן נוגדנים גם בחלב שאוב והרבה אבל העניין הזה קורה שם הרבה יותר לאט.

הבדל בין שאיבה להנקה

הי שירון

מזל טוב!

ראשית - שאפו גדול על השאיבות לאורך כל החודש! זה ממש לא מובן מאליו ובוודאי לא פשוט כלל.

כמו בכל דבר כמו שציינו הבנות שכתבו - יש יתרונות ויש חסרונות.
אבל - האם את שלמה עם ההחלטה ? לא כי אני רוצה לגרום לך לשנות אותה חלילה. ממש לא. אבל תחשבי עם עצמך - האם את רוצה לשנות את זה אולי ?
אני חושבת שעדיין לא מאוחר ואולי אפשר בעזרת יועצת הנקה וותיקה ובעלת נסיון ללמד את הקטנות לינוק.
גם אם תניקי - זה לא חייב להיות "הכל או לא כלום". זה לא חייב להיות הנקה מלאה. זה יכול להיות הנקה חלקית וגם לא חייב עד גיל עשר..
נסי לא להלקות את עצמך על מה שהחלטת. את אמא שלהן - את יודעת מה הכי טוב עבורן וכל החלטה שלך היא הדבר הכי טוב ומתאים עבורן. אל תשכחי את זה.
ההורות שלנו, בין אם לתאומים ובין אם לתינוק אחד - רצופה בהתלבטויות וקבלת החלטות וייסורי מצפון זה חלק מההורות ולא חשוב לכמה ילדים ובאיזה גיל...
אז תסתכלי על חצי הכוס המלאה, ותהני מהיתרונות של מה שהחלטת ואם בכל זאת את מחליטה לנסות - אז לכי על זה.
אני בכוונה לא מתייחסת להבדלים בין חלב שאוב להנקה. זה לא רלוונטי לדעתי. גם תינוקות שמקבלים תמ"ל מקבלים אין סוף אהבה ותשומת לב.

בהצלחה,
ספרי איך הולך

למעלה