הבדל בין שתי פקודות בסיסיות

• פותח הנושא ehma
  • פורסם בתאריך

ehma

New member
הבדל בין שתי פקודות בסיסיות

מה ההבדל בין פקודות df לפקודת mount ?
למה יש דברים שאני רואה ב mount אבל לא רואה ב df ?
(פדורה)

aviMalool

New member
ההבדל הבסיסי הוא ש mount היא פקודת עשה. df רק מספקת מידע.

ההבדל הבסיסי הוא ש mount היא פקודת עשה. df רק מספקת מידע. נכון ש mount גם יכולה לספק מידע על מצב הדברים הנוכחי בתחום שלה, אך הדבר החשוב יותר היא שכאשר עליה לעשות דברים, שתעשה אותם טוב.
המידע ששתי הפקודות מספקות הוא שונה. df מ disk free. כמה מקום פנוי יש במערכות הקבצים ש mount כבר עגנה. בגדול, בקטע של המידע, mount מספקת רשימה של מערכות הקבצים שמעוגנות במערכת. df לוקחת את הרשימה הזו ורושמת כמה מקום פנוי יש בכל אחת מהן.
נסה לקרוא את [URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_(computing)[/URL]. אני מניח שב MS יש דבר דומה, כך שאולי ההסבר בויקיפדיה יעזור לך להבין, מתוך הידע שנדמה לי שיש לך, ב MS. למשל, עד כמה שאני יודע, ב MS אינך יכול לתקן מערכת קבצים פגומה אם היא בשימוש. מערכת קבצים בשימוש זה אולי לומר mounted read write, אך יכולים להכנס לכאן ענינים של שימוש בדיסקים על ידי מערכות הפעלה. אגב, במבט שטחי, [URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Df_(Unix)[/URL] נראה לי כמעט כמו ה manaul page.

ehma

New member
אם הבנתי נכון, אחד ההבדלים זה שDF גם מספקת מידע על מקום פנוי

אבל עדיין זה לא עולה על שאלה, למה יש מערכות מסוימות שאני רואה ב mount, אבל לא רואה ב DF . . .

Dניאל Mור

New member
נמתין בסבלנות, אבל אני מנחש, רק מנחש

שהבחור מדבר על כל מיני "עיגונים" טכניים ו - Internal יותר, למשל: debugfs, securityfs, כל מיני דברים שקשורים ל - cgroup וכו' ולא על "מערכות קבצים בסיסיות של שימוש *תאכלס*" כגון EXT, XFS וכו'.
&nbsp
שוב - נמתין!

&nbsp
+דניאל.

ehma

New member
יש לך את זה :)

זה ה DF :
/dev/mapper/fedora-root 18G 3.6G 13G 22% /
devtmpfs 606M 0 606M 0% /dev
tmpfs 614M 92K 614M 1% /dev/shm
tmpfs 614M 820K 613M 1% /run
tmpfs 614M 0 614M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 614M 16K 614M 1% /tmp
/dev/sda1 477M 90M 358M 20% /boot
/dev/sr1 2.8G 2.8G 0 100% /run/media/ehud/GRMSXVOL_EN_DVD
לעומת זאת, זה ב mount רואים כל מיני שורות כאלו, חוץ מהשורות של החומרות :
cgroup on /sys/fs/cgroup/hugetlb type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,hugetlb)

אז ככלל, מה ה mount מציג שה DF לא ?
מה העיגונים הטכניים האלה ?

Dניאל Mור

New member
האמת היא, שאני חושב שאת החלק העיקרי כבודו כבר הבין

Linux, כמערכת "low-level-ית" שכזו, מתייסחת הרבה לקונספטים כמו: "כל דבר זה קובץ" או "פעולת עגינה על-מנת "לחשוף" פיטצ'ר מסויים". פעולת mount היא פעולה מסויימת שנכון שבדרך כלל קשורה לעגינת מערכות קבצים מוכרות, אבל מהנדסי התוכנה שבנו את המערכת, החליטו להשתמש באותו המנגנון גם לצרכים\מתן יכולות אחרות.

כשהבנו את הקטע הבסיסי של למה (וכמובן האינטרנט מילא במידע, חלקו כבד מאד), כעת לחלק השני: אולי תשובה צפוייה, אבל אין מה לעשות
- חיפוש במנוע החיפוש החביב עליך על מושגים כמו cgroup, hugetlb וכו' יתנו לך רקע (ואם תרצה אפילו יותר כמובן) על מה היכולות עצמן - בתאכלס.

בהצלחה רבה!

+דניאל.

למעלה