הבדל משמעותי בין בדיקה בבית לבדיקה בקופ"ח

kman888

New member
הבדל משמעותי בין בדיקה בבית לבדיקה בקופ"ח

הי,
היום עשיתי בדיקת דם ראשונה לאחר שגילו לי סכרת
כזכור הייתי לפני 4 חודשים הייתי 280 וכעת 111 מטופל בגולקומין מה שמוזר הוא שקמתי היום ב 6 ורבע מדדתי בגלוקמטר והייתי על 82 ובכללי בבוקר אין לי מעל 90. שעה וחצי אחרי זה במעבדה זה היה 111.
האם זה הגיוני? האם הגלוקומטר אולי לא תקין? קראתי פה על סטיות אבל זו סטיה רצינית....
לא אכלתי מ 7 בערב . יכול להיות שבגלל עוד שעה וחצי צום הערכים עלו ככה?

שרון 337

New member
אכן כן, ש לעיתים סטיות בגלוקומטר,ובגלל שעות של צום ממושך ,,

זה הגיוני שבזמן צום ,יש גם השפעה על תוצאות הבדיקה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
שתי אפשרויות

האחת, צום של 12 שעות לסכרתיים בהחלט יכול ליצור מצב של עליה ברמת הסוכר.
השניה, שאכן הגלוקומטר לא תקין. את זה אפשר לבדוק בקלות, ע"י מדידה עם אותה טיפת דם בגלוקומטר שלך ושל האחות. ההפרש צריך להיות עד 10-15%.

אבו זקן

New member
מדידה חוזרת

כרגיל בענייני סוכר בדם הדרך הכי טובה לדעת מה קורה היא לבצע יותר ממדידה אחת. מדוד את רמות הסוכר שלך מיד כשאתה קם וגם שעה וחצי מאוחר יותר (כן, זה יצריך צום של שעה וחצי על הבוקר) עוד פעמיים-שלוש, ואם אתה מקבל באופן עקבי עליה במדידה השניה הרי שלא מדובר בבעיה של גלוקומטר לא תקין אלא במטבוליזם שלך. באופן דומה תוכל בהמשך גם לראות איך ארוחות בוקר בהרכבים שונים של פחמימות-חלבון-שומן משפיעות על המדידה השניה.

הגיוני מאוד.. אבל זה לא העניין.

בפעם הבאה, קח איתך את הגלוקומטר למעבדה, ובצע בדיקה עם הגלוקומטר, דקה אחרי הבדיקה במעבדה. כך תדע את אחוז הסטייה של המכשיר. אני נוהג כך בכל בדיקה במעבדה.

kman888

New member
תודה לכולם על התשובה דא הa1c יצא 5 עגול

כך שכנראה באמת עלה לי הסוכר עקב הצום.
כל הרעיונות שהעלתם כאן נראים לי מצויינים (לקחת את המד לבדיקה, למדוד מס' פעמים בצום... ) ואיישם את כולם

למעלה