הבדל קטן בין עסק בישראל לעסק בחו"ל
היום היתה לי מכירה קשה. למה? הלקוחות היו 2 שותפים בעלי חנות די מפתיעה בהצלחתה (הם מוכרים הרבה מאוד סחורה מעבר להיקפים של חנות סטנדרטית). הם היו מאוד עקשנים וסקפטים. "עבדו" עלי בשיטת שוטר טוב ושוטר רע. אחד מתלהב והשני בוכה על כך שהמיתחרים שלי נותנים לו מוצר דומה לשלי בהרבה פחות כסף (90 קרונות הבדל, שהם ממש הרבה למתח הרווחים הדק שבו אני מתעסק). לא רק זה אלא שהמתחרים שלי הם המותגים השולטים בשוק ולכן הלקוחות שלהם יקנו אותם ואני? .. הלקוחות לא מכירים אותי. מה לא ניסו? הורדת מחיר קיצונית
קונסיגינציה ל 60-90 יום
... בסוף נתתי להם את המוצר במחיר של "כאילו הזמנתם ווליום גבוה".. + הצעה ראשונה תקפה בה הם מקבלים גם מוצרים חינם (סטאנדארט אצלי בהזמנה ראשונה לתת מוצר או שניים בחינם)... (רק להבהיר.. אני מוכר מוצרים ב LOT ולא בודדים) יוק..ראיתי שלשותף הסקפטי העיניים אומרות "חבר... לך תחפש את החברים שלך". בגלל שהבעיה העיקרית היתה על המחיר (המוצרים שהם מוכרים הם זולים יחסית ולכן בעלי מחיר נמוך בעוד שהמוצר שלי הוא פרימיום ולכן מחירו גבוה יותר) ביקשתי מהם לבדוק מחירים מקבילים של המתחרים שיראו בעצמם באיזה מחיר הם נימכרים (ראבק! לא רק שהמוצר שלי יותר טוב מהמתחרים אלא הוא גם יותר זול). "נחזור אליך ב 14:00 אחרי שנבדוק".. יאאא ריאט... ב 15:00 אני מתקשר. "נו החלטתם?" אני שואל. "תראה... אומר לי השותף שאהב את המוצר. אתה יכול לעשות לנו על הזמנה ראשונה 45 יום קרדיט ואח"כ על כל הזמנה 30 יום?" (כל זאת עפ"י תאריך יצירת ה INVOICE) פעם ראשונה שמישהו העלה את זמני התשלום על השולחן. הזמנות אצלי זה 20 יום לתשלום! השבדים הם בעלי מוסר תשלומים גבוה ומעולם לא העלו את זה כאמצעי משא ומתן. בתכלס לקחתי 20 בצורה שרירותית לחלוטין כי 10 ניראה לי קצר מידי (הזמנים הם ברוטו כולל שבתות וחגים) ו 30 יותר מידי. בפורום השכן (יזמות) אני שומע על שוטף + 30 + 60 +90 +120....... לא קיים! גבייה? עד עכשיו המצב טוב. "תראה (עשיתי את עצמי חושב לרגע)... אוקיי... אני אעשה את זה בשבילך ולא רק זה אלא שאני אביא לך את הסחורה אישית!" "אוקיי...... אני מקווה שנעשה הרבה עסקים ביחד" הוא עונה לי. סגרתי אותם!
והיה מאוד קשה. אךךךך.. אני אוהב את זה!
היום היתה לי מכירה קשה. למה? הלקוחות היו 2 שותפים בעלי חנות די מפתיעה בהצלחתה (הם מוכרים הרבה מאוד סחורה מעבר להיקפים של חנות סטנדרטית). הם היו מאוד עקשנים וסקפטים. "עבדו" עלי בשיטת שוטר טוב ושוטר רע. אחד מתלהב והשני בוכה על כך שהמיתחרים שלי נותנים לו מוצר דומה לשלי בהרבה פחות כסף (90 קרונות הבדל, שהם ממש הרבה למתח הרווחים הדק שבו אני מתעסק). לא רק זה אלא שהמתחרים שלי הם המותגים השולטים בשוק ולכן הלקוחות שלהם יקנו אותם ואני? .. הלקוחות לא מכירים אותי. מה לא ניסו? הורדת מחיר קיצונית