הבהלה לטרנספונדרים.

flymarket

New member
הבהלה לטרנספונדרים.

בימים האחרונים פנו אלי מספר לא קטן של בעלי מטוסים בנושא של רכישת טרנספונדרים.
קיים בשוק הישראלי ובאיביי מספר טרנספונדרים ישנים שאולי חלקם תקינים וחלק לא כדאי לבעלי המטוסים לרכוש.הבעיה שכל מי שרוכש צריך לקחת בחשבון שאין לו אחריות לציוד ישן.כמו כן מוכרים לכם את המכשיר ללא האינקודר [מוד-C]דבר שמייקר את הקניה שאולי מגיע בקירוב למעל 1000 דולר.
אני מציע לחברים לרכוש ציוד חדש ואולי להתאגד ולרכוש כמות במחיר סביר.עלות טרנספונדרים נעים בין 5000-7500 ש"ח מחיר בחו"ל יש להוסיף מע"מ ואולי לרכוש במסגרת טיולי הקייץ באירופה
TT-21 ראיתי במחיר של 1390 ליי"ש.כדאי לבקר באתרים ולראות מחירים.שווה..

מדוע צריך "להיבהל"?

ביום א', ה- 21/08, עומד להתקים דיון ברת"א לשמיעת התנגדויות הציבור להצעה לשינוי תקנה 21(א) - שינוי מפטור למז"ם ומטוס בנוי ע"י חובב - לחיובם לטוס עם המכשיר.
הדרישה לחיוב נשיאת טרנספונדר גם באולטראלייטים באה מחיל האוויר שיש לו מדינה ואשר גל גופי המדינה מרכינים ראש בפני גחמותיו מבלי לעצור ולבדוק עד כמה הן רלוונטיות וצודקות.
אני, אישית, מתכוון להגיע לאותו הדיון ולהתנגד.
א. הגיע הזמן שמדינת ישראל תפסיק ל"עמוד דום" ולומר "אמן" אחרי כל גחמה של קצין זה או אחר בחיל האוויר.
ב. מדובר ברכישת מכשיר יקר, שבעוד מכסימום שלוש שנים יצטרך (במקרה הטוב) לעבור הסבה והתאמה כדי שיוכל לעמוד בדרישת ICAO להכנסת מערכת הבקרה האווירית העתידית ADS-B (באירופה כבר בשנת 2017 ובארה"ב בשנת 2020) - היום כבר עובדים על טרנספונדרים המתאימים למערכת הנ"ל. כלומר, התקנה החדשה תדרוש הוצאה כספית ניכרת שתחייב בעתיד עוד הוצאה נכבדת
ג. פרופיל הטיסה של האולטראלייטים הוא כזה, שממילא רוב זמן הטיסה בכלל לא ייקלט ע"י המכ"מים של יחידות הבקרה.
ד. האיום האמיתי על חדירת כלי טייס לארץ הוא לא מאולטראלייטים אלא מכלי רחיפה וממטוסים ללא טייס. התקנה החדשה אינה מחייבת כלי רחיפה להתקין טרנספונדר.
ה. כדרכו של חיל האוויר - בדיוק כפי שזה פועל בענין המרשים -מחייבים להגיש מרשה ואיש לא עושה בו שימוש. גם אצלי במטוס מותקן טרנספונדר ובלמעלה מתשעים אחוז מהטיסות שלי, איש לא מבקש ממני להפעילו.

אני מתאר לעצמי שגם כאן, בפורום, יימצא מי ש"מעריץ" את חוכמתו של חיל האוויר וייצא להגנת הדרישה, אבל אני סבור כי אם יימצאו מספיק מתנגדים, אולי מישהו ברת"א יתעשת וימנע את השינוי.
אריאל אריאלי

טל ר

New member
בראש העמוד

אני רואה פרסומת לטיפול בפסיכוקינזיס מטעם אורן זריף. על פי הפרסומת, "חולים וסובלים מעידים על הצלחה מדהימה בטיפול" ו"ברוב המקרים יש צורך בטיפול אחד בלבד".
&nbsp
האם ניתן לפנות למר זריף לשם טיפול בבהלת טרנספונדר (או טרנספונדרופוביה בלעז)?

ZeevRozenek1

New member
טרנספונדר

אריאל, מה זאת הנאיביות הזאת לך. רת"א תעזור? שכחת מי עומד (יותר נכון יושב) בראשה ?

בלוץ

New member
טרנספונדר.

לפני כמה שנים חדר מזל"ט של חיזבאלה לשמי המדינה וחיל האויר הצליח להפילו רק באיזור חורה.מיד יצאה הווראה בהולה שלאז"מים אסור לטוס בתחום 7 ק"מ מגבול ירדן ללא טרנספונדר.מנחת הבית שלי 700 מטר מהגבול.טלפון מהיר לפררה והוא היתיצב אצלי והרכיב את המכשיר.בשבת הקרובה המראתי ומלא גאוה הודעתי לחגב: אחרי המראה................תן לי קוד לטרנספונדר. תשובה: לא צריך.

airforcetwo

New member
היי אריאל, אני בתעופה לא מבין גדול ובכל זאת

לגבי הטיעון שלך בסעיף החמישי . לפי אותו הגיון, בקורס הטייס
המעשי מאמנים את הטייסים בנחיתות אונס כמעט בכל יציאה לשטח. ואני
עד היום 100% מהטיסות שלי לא היתה לי אפילו אחת......

אם אתה באמת מאמין במה שכתבת...

אז אני מאמין בכל מאת האחוזים בהערכה העצמית שלך..."לא מבין גדול בתעופה"

למעלה