הבהרה (אלת הירח תקראי)

korinalir

New member
הבהרה (אלת הירח תקראי)../images/Emo39.gif

שבוע שעבר היה כאן דיון ביני לבין אלת הירח על חיי האהבה של זינה בסדרה ששורשר להודעה של "השליטה" שנמחקה (ובצדק) ואיתה לצערי נמחקה גם ההודעה שלי. רק רציתי להבהיר שהקטע שהתייחסתי לאלי מקביל היה בדיחה ברור שאין שום יסוד להשוואה. העיקרון הוא שבכל מיני פלאשבקים לעבר של זינה ראינו שהיא לא היתה "ילדה טובה ירושלים" וניהלה רומנים עם מספיק גברים:) וזה חלק חמוד באישיות שלה לראות אותה בקשר עם גבר כמובן שלא תלותי אני בעצמי פמיניסטית בלי קשר לסדרה ולא מאמינה בהגדרה עצמית דרך גבר. אבל זה נחמד להראות את הצד האחר שלה כמו באותו הפרק שציינתי בהודעה הקודמת. או סתם מתח מיני כמו בינה לבין ארס.:) והיא בטח מספקת את עצמה שהיא חשה צורך לא? אז אולי יראו לנו עם מי ובאילו נסיבות...
ולסיכום ציטוט (אני מקווה שאני זוכרת נכון) מהפרק בו זינה מגלה שהיא בהריון והיא וגבי חושבות מי עלול להיות האבא (מי דמיין ש*זאת* תהיה קאליסטו) "hmm when was the last time you sew hercules?..."
ברור שאין שום יסוד להשוואה. העיקרון הוא שבכל מיני פלאשבקים לעבר של זינה ראינו שהיא לא היתה "ילדה טובה ירושלים" וניהלה רומנים עם מספיק גברים:) וזה חלק חמוד באישיות שלה לראות אותה בקשר עם גבר כמובן שלא תלותי אני בעצמי פמיניסטית בלי קשר לסדרה ולא מאמינה בהגדרה עצמית דרך גבר. אבל זה נחמד להראות את הצד האחר שלה כמו באותו הפרק שציינתי בהודעה הקודמת, או הפרקים שהראו את הקשר שהיה לה עם בוריאס לפני מותו הטראגי או סתם מתח מיני כמו בינה לבין ארס.:) והיא בטח מספקת את עצמה שהיא חשה צורך לא? אז אולי יראו לנו עם מי ובאילו נסיבות...
ולסיכום ציטוט (אני מקווה שאני זוכרת נכון) מהפרק בו זינה מגלה שהיא בהריון והיא וגבי חושבות מי עלול להיות האבא (מי דמיין ש*זאת* תהיה קאליסטו) "hmm when was the last time you sew hercules?..."
" i rest my case באהבה קורין עושה קופי פייסט להודעות מלפני שבוע ומתלהבת מפלאי הטכנולוגיה

korinalir

New member
גרררר בטעות העתקתי פעמיים../images/Emo4.gif

כבר לא מתה על הטכנולוגיה סתאאאם:))

שלא תביני לא נכון

אני כן נהנית לראות את העבר הפראי של זינה, עם גברים ועם נשים (איך קראו לבחורה הצעירה שאלטי סידרה לה ב-Adventures in the Sin Trade?) בקשר לגברים בהווה של הסדרה, היו כאלו שאהבתי יותר מאחרים (לא סבלתי את יוליסס, הרקולס והיא מעולם לא שכנעו אותי, הקטע עם מרקוס היה קיטשי מדי, הקטע עם אנטוני לא היה יכול לעבוד, מסיבות ברורות, היחסים בינה לבין ארס מרתקים בעיניי, והפרק עם רייף היה די חמוד (אם כי לא יותר מזה). ואחרי כל מה שאמרתי, אני עדיין מעדיפה לחשוב עליה עם גבריאל
העניין הוא שאחד הדברים שמאד משכו אותי לראות את הסדרה זה עצם העניין שגם אם זינה מעונינת מדי פעם במישהו, היא לא כזאת אלי מקביל פאתטית שמוכנה לזרוק את כל שאר הדברים החשובים בחייה, כולל החברה הכי טובה, בשביל הגבר הסביר הראשון שעובר בסביבה. זינה עצמאית, חזקה, נחושה בדעתה ויודעת מה סדר העדיפויות שלה. וזה אחד הדברים שהכי מקסימים אותי בה.

korinalir

New member
מסכימה

בתור פמיניסטית כמובן שאני חושבת שעל אישה לשים את עצמה לפני כל דבר כולל ובעיקר הגבר בחייה (והחבר שלי יודע את זה היטב).
אבל דווקא כי היא כזאת חזקה זה נחמד לראות צדדים רגישים שלה ולו בשביל הניגוד. וחוץ מזה הכותבים המצויינים של הסדרה תמיד עושים את זינה המאוהבת נורא חמודה ומצחיקה:) אני דווקא אהבתי את יוליסס את אנתוני פחות אוגסטוס קיסר לעומת זאת היה חמוד בטירוף ובקשר להרקולס... לצאת עם בחור, עם אח שלו (ארס) ועם חבר הכי טוב שלו (איואלוס) ...הממ לדעתי זה מזמין ג´רי ספרינגר

היה פעם fanfic מצחיק להפליא שבו

זינה וגבריאל התארחו בג´רי ספרינגר. שווה קריאה לגמרי. את תעשי במכנסיים. דרך אגב, היה גם אחד שבו זינה, גבריאל והחבר´ה התארחו ב"חוליה החלשה", אבל הוא מכיל ספוילרים לסוף הסדרה. אם את (או אחרים) מעונינת, אני יכולה לנסות לחפש אותם. בכל אופן, כן, גם אני אוהבת את הצדדים הרגישים של זינה והם אלה שמשכו אותי לסדרה, אבל זה לא היה בהקשר לגברים, אלא בהקשר למשפחה שלה. סוף העונה הראשונה ותחילת השניה היו מאד צפופות בגילויים על בני משפחתה של זינה. זה התחיל ב-Ties That Bind עם אבא שלה, Death Mask עם אחיה הגדול, Orphan of War עם הבן שלה, ו-Remember Nothing עם אחיה הקטן. אני חושבת שאם אני צריכה להצביע על פרק שהפך אותי מצופה קבועה למעריצה שרופה, זה יהיה Orphan of War. עדיין אני מתעצבנת בכל פעם (בעיקר בעונות המוקדמות וב"הרקולס") שהיא פתאום נהיית lovey dovey עם בחור.

korinalir

New member
כן אני אשמח לקרוא fanfics

לא נורא אם מכילים ספויילרים... וגם אניאהבתי את הפרקים עם המשפחה של זינה במיוחד את הפרקים עם האחים שלה הם היו חזקים. פורים שמח!

השליטה

New member
לא נכון, זינה לסבית כי...

לפני שיעיפו את ההודעה שלי (כן אני יודעת שזה יקרה), תנו לי רק להבהיר, הסדרה זינה - לפי יוצריה, תוכננה לסאב טקסט לסבי ואפילו סאדו מזוכיסטי (למי שזוכרים את הפרק באחת העונות הראשונות בו בן הזוג של מינייה מתאהב בה למרות שיש לו בת זוג, שמצליחה להחזיר אותו אליה רק כשהיא עוברת ללבוש עור). אז אני מבינה שכקהל סטרייטי אתם מעדיפים להתמקד בקשריה של זינה עם הגברים, אבל... זינה נשארת עם גבי ולא עם מרקוס, אנטוניוס, סיזר או כל גבר אחר, זינה מעולם לא אמרה לגבר שהיא אוהבת אותו בתדירות שהיא אומרת את זה לגבי (בערך 20 פעם בפרק), ובשני פרקים שונים היא התנשקה עם גבי או עם בת דמותה, כשזינה מתה רוחה נכנסה באוטוליקוס כדי להתנשק עם גבי, ובפעם אחרת היא התנשקה איתה כשזינה מתגלגלת לגופו של ג´וקסר... על כך נאמר "נו באמת". וגם העונה הן תתנשקנה כדי להציל את גבי שתישן בסגנון היפייפיה הנרדמת.

Dafi the Mighty

New member
ספוילר בסוף ההודעה!

יקירה... מספר דברים... א. כשאת אומרת משהו על העונה השישית תגידי שיש ספוילר בהודעה, כי יש כאלה שלא יודעים מה הולך שם והם לא רוצים לדעת. ב. בפרקים הראשונים בכלל לא תוכנן להיות סאבטקסט, ונראה לי שזה התחיל רק אחרי הפרק השמיני של העונה הראשונה. נראה לי, אני לא בטוחה. ג. מצטערת להגיד לך, אבל את לא יכולה להגיד שזינה לסבית בתור עובדה. ז"א, את יכולה להגיד, אבל אני לא מסכימה איתך וזאת לא עובדה. אני לא רואה את זינה וגבריאל בתור זוג נקודה. לא כולם חושבים כמוני אבל לא כולם חושבים כמוך.

Dafi the Mighty

New member
התכוונתי שיש ספוילר בהודעת השליטה

בסוף ההודעה שלה יש ספוילר. בהודעה שלי אין...

*זינה*

New member
דפי אני מסכימה איתך ../images/Emo13.gif

אמנם אני סאברית עד העצם, אבל ניסחת יפה את ההודעה שלך ואני גם לא חושבת שאפשר להציב עובדות בקטע הזה.

בהחלט שאי אפשר להציב עובדות.

מי שמכיר את ההסטוריה של המדע יודע שבימי הביניים היו חושבים "בשביל מה נופל התפוח מהעץ" ובעת החדשה והמדעית היו ועדיין חושבים "מה גורם לו ליפול". ואני בתור סאבר, בתור משתתף בפורום ובתור מנהל לא יכול לשאת את זה שאנשים שפורום שלי קובעים שהסדרה נועדה בשביל יחסים לסביים בעלי צביון מיני - כי הייתי רוצה לחשוב שיש בסדרה יותר ממין קיצוני, ותסלחי לי - יש. אז אני לא אבקש ממך להפסיק לכתוב, ולא אמחק את ההודעה שלך, כי דעתו של אדם זכותו, אבל אני כן חייב לבקש ממך, לפי תקנון הפורום, שלא לקבוע עובדות אלא להשאיר אותן פתוחות לפרשנות אישית, כי בסופו של דבר זה מה שקובע - פרשונותו האישית של כל אחד. אז פרשונתך היא שהסדרה היא בעלת צביון מיני לסבי סאב או מיין טקסטואלי ותמיד היתה ככה - לא יכול להגיד שאני מסכים, אבל אני גם לא יכול להגיד שזה בפירוש לא ככה - כי כאמור, זה עניין של פרשנות. ולחזור למטאפורה של המדע, גם במדע הכי מדויק, כולם יודעים ששום דבר הוא לא "עובדה", אלא פשוט שלכל אחד יש את התאוריות שלו. איזה תאוריות הופכות למקובלות ולקונצנזוס, זה תלוי בדעת רוב החוג המדעי. אה, ועוד משהו... לא כל הסטרייטים הם אוטומטים שיפרים. אני סטרייט, וסאבר. יש עוד כמה סאברים סטרייטים בפורום. וכמו שהערה כמו "כל הסאברים הם הומואים או לסביות" היתה פוגעת בך, לא חשובה מידת הנכונות של המשפט (שהוא ד"א פשוט לא נכון), אני מבקש שלא לעשות הכללות כלשהן בפורום בכל נושא שהוא, בטח שלא נושא רגיש כזה. ועוד דבר - הודעות עם ספוילר, ע"פ תקנון הפורום, צריכות לקבל את הסימן
בכותרת, אם לא לפחות בראש ההודעה או לפני הספוילר עצמו עם מרווח ספוילר מינימאלי של שלוש שורות. כבר מחקתי לך הודעות בעבר בגלל אי ציות לחוקי הפורום הבסיסיים של שמירה על שפה שמתאימה ל- PG13, לא הייתי רוצה למחוק עוד הודעות מחמת אי התחשבות בחוקים. ואמנם אומרים ש- "אי ידיעת החוקים לא פוטרת מציות להם", אבל אני לא מאמין בזה. אז הנה, עכשיו את יודעת את החוקים, את גם מוזמנת ומחוייבת להכנס לאתר הפורום לקרוא את תקנון הפורום , ואני מקווה שמעכשיו ואילך תהפכי לחלק אינטגרלי, פעיל, ולגיטימי בפורום. אז ברוכה הבאה

השליטה

New member
מסכימה בנושא הספויילרים, לא בנושא..

אני מסכימה איתך הנוגע לספויילרים, ולהבא אקפיד עליהם, אבל לא אני לא מסכימה ליתר ההערות שלך. אם תסתכל על התגובות פה, בכל פעם שנרמז שזינה לסבית, מתנפלים פה מכל הצדדים "היא לא לסבית, איך את יכולה לחשוב את זה, אוי ואבוי..." אבל כשמדברים על "מערכות היחסים" הרומנטיות שלה עם גברים אני לא רואה לא את ההשתלחויות הללו, ולא את הצורך לנמק. עכשיו אני לא חושבת שהמילה לסבית אינה ראויה לבני 13 ומטה, כך שאינני רואה צורך לצנזר את המילה הנ"ל. בברכה, השליטה.

Dafi the Mighty

New member
מה פתאום...

את פשוט הצגת את זה בתור עובדה, ובגלל זה התנפלו עלייך, כי את לא יכולה להציב פה עובדות... כי מה שטוב בסידרה זה שכל אחד יכול להסתכל על הדמויות מהזווית שלו, וכל אחד רואה דברים אחרת.

עוד פעם האשמות בהומופוביה?

זה לא נהיה כבר נדוש? אחד ממנהלי הפורום סאבר. חלק גדול מהמשתתפים סאברים. יש ביניהם גם גייז וביסקסואלים. אף אחד לא אומר "חס וחלילה, אל תגידו שזינה לסבית". אם זה מה שאת מאמינה שהיא, סבבה לך. אנשים אחרים מאמינים דברים אחרים. מכיוון שהיו מספיק רמזים לשני הכיוונים, אני חושבת שאף אחד לא יכול לקבוע בודאות אם זינה לסבית או הטרוסקסואלית, ואם תשאלי אותי, כל הרעיון של לנסות להגדיר ולשים תוויות הולך נגד מה שהסדרה מלמדת.

תראי לי איפה נאמר

"איך את יכולה לחשוב שהיא לסבית", "אוי ואבוי", או איפה צונרה הטענה כי היא לסבית. זה לא קרה, ואת סתם עושה הצגות ואת יודעת את זה. אני לא מפחד לא מטענות של סתימת פיות, לא מטענות של צנזורה ולא מטענות של הומופוביה, כי אני, כל שאר משתתפי הפורום הקבועים, והנהלת הפורומים של תפוז כולם יודעים שזה ממש ההפך מן הנכון. אז בואי נחסוך לכולנו הרבה מאד כאב ראש ולא נכנס לזה בכלל, אז תפסיקי בבקשה עם ההצגות של המצונזרת המסכנה שמנהל הפורום האכזר נטפל אליה. -אלעד

באיזה בטחון את מדברת

גם אני סאברית, למרות שלא באופן אקסקלוסיבי, ואני הכי אוהבת להתמקד ביחסים של זינה עם גבריאל. אבל להגיד שמה שאני רואה בסדרה זו עובדה וכל השאר טועים זה מאד מתימר. הסדרה לא תוכננה לסאבטקסט לסבי (מלכתחילה, עצם העובדה שזה סאבטקסט אומר משהו), וזה אנחנו יודעים ממה שאמרו היוצרים. אבל זה ממש לא משנה לי מה הם תכננו ומה הם לא. מה שאכפת לי זה מה שאני רואה על המסך. ואני רואה את כל הדברים שאת מדברת עליהם, ואני גם רואה מה שהאחרים מדברים עליהם, וגם הדברים שאני לא רואה, אני לא מתימרת לומר שהם לא קיימים רק כי אני לא רואה אותם. אם את באה לכאן רק כדי להכריז הכרזות ולהשמיע את קולך, אז בסדר. אם את מצפה להיות חברה בפורום ולהתדיין עם אנשים אחרים, אז תהיי קצת יותר מתחשבת בדעות ובטעם של אנשים אחרים. את לא חייבת להסכים איתם, את כן חייבת להראות להם כבוד מינימלי.

Niff74

New member
Hear, hear.... ../images/Emo70.gif

יפה אמרת, חמוטל.
אחד הדברים שהיו יפים בסדרה היה האופציה שניתנה לכל אחד מהצופים בה לפרש את מה שקורה בה כרצונו (ובמקרה שזה לא הספיק, תמיד ניתן היה לכתוב או לקרוא פנפיקים...
). הפורום הזה הוא מקום המפגש הוירטואלי שלנו, הזינאים, וככזה הוא נותן במה ראויה לכל מי שמעוניין לדסקס פרקים, שחקנים, מוזיקה, רעיונות וכל מה שקשור בסדרה. ככזה, וברוח הסדרה, חשוב לכולנו לשמור על עקרון חופש המחשבה. אין דיעה נכונה או לא נכונה ולכל פרשנות יש מקום בצד פרשנות אחרת, שונה ממנה ואף מנוגדת לה לחלוטין. לכבוד פורים, ברוכה השבה לפורום, שליטה (כן, אנחנו יודעים), עם כינוי דנדש ומשופר ואני מקווה שגם גישה משופרת. חג שמח לכולנו!

השליטה

New member
לא ברור לי

למה כוונתך בכינוי חדש ומשופר. אני חדשה פה, זו הפעם השנייה או השלישית שלי פה. אין לי צורך להסתתר מאחורי כינויי סרק, אני "השליטה", פה ובכל יתר הפורומים

canimal

New member
אבל רק סאבטקסט בשביל...

"הצופות הלסביות" שלדעתי זה מגוחך אבל טוב זה לא העיקר.. הם רצו להעלות את הרייטינג אז הם שמו סאבטקסט. הדגש פה הוא על סאב!!טקסט. שזה סתם רמיזות ובא לשמח את כולם. כי זה ברור שהסדרה מראה את זינה סטרייטית אבל הסאבטקסט זועק שהיא לא. מה עוד חדש? עם תשאלו אותי היא וגבריאל הן ביסקשואליות שלא יצאו מהארון.

זה קיים בשביל מי שרוצה לראות את זה

ולא קיים בשביל מי שלא רוצה לראות את זה. אלה לא "סתם רמיזות" בשבילי ובשביל רבים, אלא חלק גדול ממה שעושה את הסדרה מיוחדת בעיניי ואני לא חושבת שיש למישהו זכות להגיד לי לא לראות את זה, או שלא צריכה להיות לזה חשיבות בשבילי (בקיצור, לא הזמנתי אף אחד לתוך הראש שלי). אני לא חושבת שזינה היא סטרייטית או לסבית (מה הקטע עם התויות בכל מקרה?). אם כבר, אני מעדיפה לחשוב עליה ועל גבריאל כשני בני אדם שאוהבים זה את זה. לא הכל בעולם סובב סביב מין (גם אם מין הוא חלק מזה), ולא כל דבר צריך להיות מחולק בקוים ישרים וברורים.

למעלה