2=1+1
לפחות מאז שאני זוכר את עצמי. נדמה לי שאפילו אתה תסכים שזה די סביר...
מה בנוגע לאור?
כפי שהערתי קודם לכן, לאור אין מערכת מנוחה. לו היתה לו מערכת מנוחה הרי שבמערכת הזו מהירותו לא היתה מהירות האור היות ובה הוא לגמרי במנוחה, וזה כמובן סותר את העיקרון שמהירות האור היא קבועה בכל מערכות ההתמד, וערכה בכל המערכות הללו הוא c. העיקרון הזה אינו שרירותי, יש מאחוריו הרבה שכל, אבל לא אכנס לזה כאן.
הנוסחא אליה נשלחת היא נוסחא עבור טרנספורמציה של מהירויות בין מערכות התמד והיא מעולה לכל מערכת התמד, גם כזו שמנקודת ראותנו נעה במהירות קרובה כרצוננו למהירות האור. ובכל זאת, אי אפשר להציג בה את מהירות האור אלא אם אתה מחסידיו השוטים של ג'אק דרידה...
אתה בכל זאת מתעקש? בסדר. הבה נתייג את מערכת המנוחה שלך בתג "1". אתה מאיר בפנס והאור בורח ממך במהירות האור c. לו היתה לאור מערכת התמד (שכאמור אינה קיימת) היינו יכולים לתייגה באמצעות המספר "2" ולומר שמהירותה של המערכת הזו ביחס אליך היא C_12 כלומר זו המהירות שבה מערכת 2 ניצפית ממערכת 1. במערכת ההתמד ההיפותתית הזו חי הפיזיקאי ההיפותתי היפתתוס וגם הוא מאיר בפנס בכיוון תנועתו. אל האור שבוקע מפנסו של היפותתוס צמודה מערכת היחוס (שלא יכולה להיות קיימת, כמובן) אותה נתייג באמצעות המספר 3. במערכת הזו חי ובועט פרדוקסוס. את מהירותו של פרדוקסוס מנקודת ראותו ההיפותתית של היפותתוס נסמן ב- C_23.
אזי נוסחת המהירויות שהתעקשת לאמץ עבור מהירות האור תספר לך ש- C_12+C_23=C_13. היות ושלשת המהירויות הללו שוות בערכן ל-c קיבלנו פרדוקס אותו יאמצו בשמחה חסידי הפוסט-מודרניזם : c+c=c. שתי ציפורים במכה אחת: גם מיסטיקה וגם יחסות - והכל כמעט בחינם.
אבל אין פה פרדוקס אלא ביטוי לסינגולריות של חוק הטרנפורמציה עבור המהירות היחסית בין המערכות, v=c.
מקורו של האבסורד-לכאורה הוא בנסיון חסר ההגיון להצמיד לאור מערכת ייחוס.
אמנם אין לה משמעות ביחס לאור עצמו אבל הנוסחא שהשתמשנו בה תתאר במדויק את הטרנזיטיביות עבור כל שלוש מערכות התמד הנעות במהירויות יחסיות כלשהן זו ביחס לזו, תהא מהירותן של "2" ו-"3" קרובה למהירות האור ככל שתהיה: כל עוד היא אינה מתלכדת עם מהירות האור עצמה הכל תקין ותקף.
עד כאן. מקווה שלא הוספתי בילבול על זה שכבר קיים...