הבהרה בקשר למקווה וטומאת המים וכו´

נעמה טל

New member
הבהרה בקשר למקווה וטומאת המים וכו´

אז נכון שכתבתי את זה כבר בעץ שיפעת פתחה, אבל זה נראה לי מספיק חשוב בשביל לפתוח עצון חדש. אז ככה, המים לא יכולים לטמא. נקודה. בזה שמישהי נכנסת למקווה כשהיא במחזור, היא עושה משהו שהוא לגמרי מיותר לדעתי, אבל היא לא מסוגלת ל"טמא" את המים. למרות שאני שייכת לזן המוזר הזה של נשים שהולכות בכל חודש למקווה, וכל הנושא של "טהרת המשפחה" הוא חשוב לי, נראה בעיני מיותר לחלוטין לדרוש מכל אישה שרוצה להתחתן, ללכת לטבול במקווה. מאחר והרבנות מחייבת לעשות את זה, אני באמת מציעה למצוא מקווה נורמלי ונעים. מנסיוני הקצר, באמת כדאי להתקשר קודם, ולומר שאת כלה, ככה יסדרו לך להיכנס ראשונה (אם תגיעי בזמן) ויש מקוואות שיש בהן "חדר כלה" מיוחד, כלומר מקווה פרטי שצמוד לאמבטיה, כך שאת לא צריכה לטבול במקווה שמשותף לכמה חדרים ושאת עלולה לשמוע בו נשים אחרות או את קריאות הבלנית "כשר, כשר כשר". כדאי גם לעשות את רוב ההכנות בבית, זה יותר נעים לדעתי לפחות. וכמו בכל תחום, יש בלניות נחמדות ויש כאלו שפחות. יש מקוואות יותר סימפטיים ויש פחות. כשאני באה עם מכנסיים מתייחסים אלי אחרת מאשר עם חצאית וכאלו. לא שזה נעים, אבל אולי זה שווה לעשות את המאמץ (אולי ככה לא יבקשו ממך פתק אבל אני לא מבטיחה...) בקיצור, למרות שלמי שזה לא אומר כלום, זה נראה לי מיותר, מאחר והטבילה היא הכרחית בשביל להתחתן היום בחתונה אורתודוקסית, כדאי לפחות לעשות אותה מה שיותר נעימה ו"רוחנית".

נעמה טל

New member
הפתק - שהוא חוויה שלא עברתי ../images/Emo13.gif

הוא אישור מהמקוה על כך שאכן היית שם וטבלת. עד כמה שאני יודעת, בחתונות של דתיים מעטים הרבנים שמבקשים את זה (אצלנו אפילו לא הזכירו את זה). מצד שני, הבנתי שרוב הרבנים שמחתנים זוגות חילונים כן מבקשים את זה. פתק - זה כל הסיפור.

אתי@

New member
ובהמשך לזה - מי מכירה או שמעה על

מקווה נעים כמו שנעמה מתארת, בחולון, או אם אין ברירה אז במערב ראשל"צ??? אני אשמח לכמה שמות, כי אחרת, כמו שאני מכירה את עצמי, אני אמצא את עצמי במקווה הכי מגעיל במדינה

petel

New member
אתי בוקר טוב

יש מקווה בקריית בן גוריון בחולון, שלפי מה ששמעתי נחשב הכי טוב בחולון. אני מתכוונת ללכת לשם. יש לי את הכתובת בבית, אני יוכל לעדכן אותך בערב.

אינצה

New member
שטרודלית, יש לי!!!

מקווה חדש במערב ראשל"צ (ממש ליד המכללה למנהל) והבלנית בו היא קרובת משפחה שלי כך שאם את ממש מודאגת אני יכולה לדבר איתה ולדאוג אישית לטיפול נעים. בלי שום קשר שמעתי שהיא נחמדה לכולן ושהמקווה עצמו מאוד נקי ונעים. אז אם תרצי אני כבר מחפשת את הכתובת המדויקת

שרונס

New member
הי נעמה! תודה על ההבהרה!

מה שהסברתי על טומאת/טוהרת המים במקוה הוא מה שהסבירה לי פעם אישה חרדית שאני מכירה. כאמור אינני דתיה ולכן גם לא כל-כך מבינה בעניין. בכל אופן, תודה שתיקנת את דברי! שרון.

למעלה