הבהרה קטנה לפאגאנים בנוגע לשטניזם

Madcurius

New member
הבהרה קטנה לפאגאנים בנוגע לשטניזם

אני לא יודע למה זה מפריע לי, אני לא יודע למה זה לא מפריע לכם, אני גם לא יודע למה אני טורח לפנות אליכם. אבל אני עושה את זה בכל מקרה כי זה צורם לי ומאחר וזה צורם אני לא רוצה להשאיר את זה ככה. מאחר ואני לא רוצה לבזבז הרבה אנרגיה (שלי ושלכם) על הנושא, בואו נקצר: פה בפורום מדברים פה ושם על שטניזם ומישהו כל כמה זמן זורק איזו הערה שכביכול מקשרת את השטניזם לפאגאניזם. פניתי לגולש העיקרי שטוען טענות כאלה במסרים אישיים אבל זה רק העלה בידי חרס. לכן אני רוצה להבהיר לכם הבהרה קטנה: שטניזם לא קשור לפאגאניזם, בשום צורה ובשום דרך. אין לכם שום עניין לדבר על הנושא בפורום אלא אם אתם באמת רוצים ללבות את להבות האי-הבנה. חושבים שפאגאניזם ושטניזם קשורים? רק בעולם החלומות. פאגאניזם זה דתות, יש לכם אמונה ורוחניות. שטניזם זו פארודיה של דת, לשטניסט אין אלוהים, אין אמונה ואין רוחניות. גם המאגיה הנפוצה כל כך אצל הפאגאנים לא משמשת כנקודת חיבור - ה"מאגיה" עבור השטניסטים היא שם שניתן באופן די פתוח לכלים שונים ומשונים בהם השטניסט עושה שימוש. עבורכם, זו דרך חיים רוחנית ומיסטית. חושבים שלה-ויי הושפע מקראולי? לה-ויי ראה בקראולי כמסומם שחי בהזיות של הטריפים שלו ושכתביו הם תוצר הלוואי (כפי שניתן להבין מהSatanic Bible וכפי שנאמר במגזין השטניסטי The Cloven Hoof במאמר שכתב, "on occultism of the past", שכיום גם נמצא באתר הכנסייה). כמו כן, אין שום "עשה כרצונך" בפילוסופיה השטניסטית. ההשפעות היחידות שאולי ניתן להצביע עליהן בוודאות הן במבנה המאגיה השטנית אולי באיזה טקס או שניים בספר הנלווה לSatanic Bible. זהו. לסיכום, למעטים ביניכם שחשבו שכן - שטניזם לא קשור לפאגאניזם. אני לא חושב שיש מקום לדברים כאלה בפורום הזה. אני גם מנצל את ההזדמנות ופונה למנהלת בבקשה (בהסכמת הכותב) להסיר את המאמר מהמאמרים או להחליף אותו בהסבר "פאגאניזם לא קשור לשטניזם". אני חושב שזה רק לטובתכם. ה"שטניזם" היחיד שניתן לקשר לפאגאניזם באופן קלוש הוא כלל לא שטניזם - אולי אפשר להניח שעובדי השטן (להבדיל מהשטניסטים) הם כמו "מאמינים פאגאניים". אבל בעצם, האמונה שלהם היא נצרות הפוכה ולאו דווקא פאגאנית... שיהיה לכם במזל עם עתיד הקהילה שלכם ועם הפורום.

RainBird

New member
הדבר היחיד שקשור לשאטניזם ולנאו-פאגניזם הוא היות שתי הדתות- דתות אלטרנטיביות ומודרניות יחסית. אז ברור שתהיינה נקודות להשוואה. (גם אם זו השוואה שלילית של- "לכם יש המון אלים ולנו אין." ארדן.

Madcurius

New member
גם זה לא

שלום RainBird אני חולק עליך. שטניזם וניאו-פאגניזם לא נמצאים באותה הקטגוריה. לא מדובר ב"דת אלטרנטיבית", מדובר בדת על פי כל ההגדרות אולם בהחלט מודרנית (אף שטניסט לא מכחיש שלה-ויי הקים את כל העסק ב1966 ולא ב66 לספה"נ) ושאינה מרוכזת באליל כלשהו אלא דווקא בשטניסט עצמו. נקודות להשוואה יש גם בין בננה לשרימפס, אבל זה תלוי מה הכוונה בנקודות להשוואה. עקרונות משותפים? דמיון אמוני? אין. אין שום דבר שאפשר לקשר בין פאגאניזם לשטניזם. זה פשוט שתי חיות שונות.

ToryMaster

New member
אני דווקא חושבת

שיש לנו כל נעיין לדבר על כל דבר שאנחנו רוצים, בכל מקום שאנחנו רוצים. אבל תודה, אדאג לנסח [בעזרת אנשי םשכן מבינים, אל תדאג] איזה שהוא הסבר למה שטניזם לא קשור לפאגאניזם [אגב, שטניזם זו דרך חיים, כך גם פאגאניזמים]

Madcurius

New member
אני שמח שאת חושבת

המשפט הראשון שכתבת נשמע יותר כמו הכרזה של מתבגר מרדני מאשר תגובה של מנהל\ת פורום (שאני מניח מהווה איזשהו קול בקהילה). לא באתי להגביל את חופש הדיבור שלך או להכריז שאת לא יכולה לעשות את זה. זה פשוט צורם לי לראות אנשים שטוענים שפאגאניזם ושטניזם קשורים, כשהם לא מודעים לזה שהאימרה הזו לא עוזרת לקהילה פגאנית צעירה וגם לא ממש מוצאת חן בעיני 99% מהשטניסטים שאין להם דבר וחצי דבר עם פאגאניזם.

ToryMaster

New member
ובכן

אני בת עשרה, תרצה או לא, ואני לא יכולה שלא להתמודד עם דברים גם אם התחושות שרצות בגוף של אדם כזה. תרצו או לא, אני גם מנהלת את הפורום הזה, בין השאר מכיוון שהבנתי בשלב כלשהו שזו או אני, או שייקח הרבה יותר מדי זמן עד שיהיה מנהל חדש. תרצו או לא גם, בעיני ובעיני לא מעט אנשים אני מנהלת טובה, אז בואו נניח לגיל שלי וננסה להתמקד בזה, סבבה? אני יותר משמחה לקבל הצעות לשיפור, במסרים פרטיים. קיבלתי את ההערה שלך, הבנתי גם למה אתה מתכוון, ובהחלט אדאג שיעלה מאמר הבהרה בנוגע לנקודה שלך, אפילו בשאלות הנפוצות, כי אני כזה בנאדם טוב. סבבה?

hagakora

New member
מנקודות מסויימות אתה יכול

אבל זה סתם אם בא לך להיכנס לכאוס.

ToryMaster

New member
המאמר

אני לא יודעת לאיזו אתה מתכוון בדיוק, ואני חולה מכדי לחפש לבד
נעביר את הדיון למסרים, קיי?

למעלה