תאמין לי ראובן
אני קוראת את רוב המילים שלך כבר .. הרבה מדי זמן ושטות כמו שכתבת, הפעם, אני חייבת לציין - התעלית גם על עצמך.. ב"חוכמה שלאחר מעשה".. נראה לך שה"חוכמה" צריכה לבוא מצד המשפחות?? ויותר מזה - נראה לך שהמשפחות לא דרשו לאורך כל התקופה אות חיים?? ואם הן דרשו או לא דרשו - לא הן אלה שניהלו את המו"מ ובתור שכאלה, לא משנה מה "האכילו" אותן - זה מה שהן, כביכול, היו צריכות לאכול ! למה אתה חושב שהפה והידיים של אלה שמנהלים את המו"מ ואלה שמעבירים את האינפורמציה למשפחות נקיים?! להם נוח להעביר למשפחות - ולתקשורת - מה שנוח / שבא להם להשמיע. לעיתים רבות מאוד הקשר בין מה שהם משמיעים לבין האמת רחוק מלהיות קשר, אם בכלל ! לאדם מן השורה נראה כי המערכת מעבירה למשפחות את כל האינפורמציה. כשאתה בתוך השיט הזה - אתה יודע את האמת המרה, אבל אתה כל כך מאמין ואפילו פוחד מההפחדות שלהם, שלא במהלך השבי ובטח שלא אחריו אתה יכול לצאת קבל עם ועדה ולהגיד את כל מה שאתה יודע - את כל האמת - על התהליך, על הדרך ועל השורה התחתונה - רגע השיבה הביתה - חי או מת ! אל תנסה להעמיד את עצמך במקום משפחות שבויים - כי לעולם לא תרגיש מה שהן מרגישות !!! ואני אגיד לך גם יותר מזה, אל תנסה להתחכם ולהגיד ש'אתה במקומן היית עושה אחרת' - כי אני מבטיחה לך שאם היית במצבן לא היית עושה אחרת. אם היית במקומן, גם אתה היית רוצה את בנך / בן משפחתך בבית ביי הוק וביי קרוק! ואל תנסה להיות לי יפה נפש ולהגיד שאם זה היה קורה לך לא היית מתעקש להחזיר ויותר מזה, אם זה היה קורה לך היית בטח יותר "חכם".. כל עוד אתה לא עומד בצד השני - כל מה שתגיד לא יהיה שווה באמת לרגע האמת. כל עוד אתה לא עומד בצד השני - לעולם אל תשפוט או תנסה לחפש את ה'חוכמה שלאחר מעשה' ! אתה יכול לחשוב ולהגיד שאתה לא בעד פדיון שבויים. זו בהחלט זכותך. אתה לא חייב להשתתף בהפגנות "למען", ואם נראה לך נכון להוציא הפגנות שכנגד - גם זו זכותך. אנו חיים במדינה דמוקרטית וזכותו של כל אדם להביע את דעתו - לטוב ולרע. אבל אל תנסה להתייפייף ב"חוכמות" שמנגד.. אני לא מאחלת לך להיות ברגע שכזה, ראובן, ולו רק בשל העובדה שאצטרך לעמוד מנגד ולראות עד כמה אתה 'חכם' ברגע האמת ..