הבהרה

קמנצינד

New member
הבהרה

אם מישהו תומך בשחרור אסירים תמורת גלעד שליט, זה לא אומר שהוא בהכרח מתנגד למבצע חילוץ, או לכל דרך אחרת לשחרור גלעד שליט. הדברים אינם סותרים.

ביום ב' 27.10 ב-15:30 מול הכנסת.להבליט ולהפיץ

ביום שני הקרוב 27.10 בשעה 15:30 מול כנסת ישראל - ירושלים. המאבק למען גלעד שליט נמשך!! ביום שני הקרוב תתקיים ישיבת הכנסת הראשונה למושב החורף הנוכחי ובה תוצג גם כנראה ממשלתה החדשה של ציפי לבני. חברי הכנסת ממשיכים להתעלם מגלעד שליט כאילו אין חייל ישראלי השבוי בידי החמאס למעלה משנתיים וארבעה חודשים. שנתיים וארבעה חודשים שחייל ישראלי ממתין בשבי ומצפה שממשלת ישראל וכנסת ישראל יעשו את המוטל עליהם ויחזירו אותו הביתה. אנו נגיע אל מול כנסת ישראל ביום פתיחת מושב החורף להפגין ולהזכיר לחברי הכנסת ולממשלה החדשה שבשעה שהם עסוקים בענייניהם האישיים, גלעד שליט עדיין נרקב במרתפי החמאס ללא כל עתיד חיובי באופק. אנו נקרא לחברי הכנסת להפסיק את התרדמת בעניינו של גלעד שליט, להפסיק את הדיבורים היפים ולהתחיל לעשות מעשים אמיתיים להחזרתו הביתה. אנו נתכנס מול משכן הכנסת ( בכיכר שבין הכנסת לבנק ישראל ) בשעה 15:30. כחלק מההפגנה יוקם במקום מיצג של 120 כסאות כמספר חברי הכנסת המסודרים סביב כלוב ענק שבו כלוא גלעד שליט. ליד הכסאות יעמדו 120 משתתפים כשעיניהם ואזניהם מכוסות, סמל להתעלמותם ושתיקתם של חברי הכנסת בעיניינו של גלעד. במקביל לישיבת הכנסת נקיים ישיבת כנסת אלטרנטיבית ובה נישא את הנאומים "האמיתיים" של נבחרי הציבור הנואמים בתוך המשכן. זכרו - לחץ ציבורי הוא זה שהחזיר את אודי ואלדד והוא זה שיחזיר גם את גלעד. אנא הצטרפו אלינו ועזרו לנו להחזיר את גלעד הביתה. נוכחותכם חשובה והכרחית להצלחת המאבק. לפרטים נוספים ורישום לארוע אנא שלחו מייל או התקשרו: [email protected] דיאגו חייט – 054-6458488 מעיין סרוסי – 054-7554437 מאיה פנדלר – 052-4619367 מיקי ליבוביץ (דובר מטה) – 052-6091100

קמנצינד

New member
את התגובה של דן כדאי לשים כתגובה נפרדת ולא

המשך שרשור. אולי כדאי לנעוץ אותה בראש העמוד עד יום שני.

תיקון עובדתי: אודי ואלדד לא הוחזרו

אורי ואלדד ז"ל נהרגו בעת החטיפה או מייד לאחריה. גופותיהם הוחזרו והובאו לקבר ישראל. לעסקה שהביאה להחזרתם יש משמעויות נרחבות לגבי המשא ומתן להחזרת גלעד שליט.

נגיעוT

New member
אחרוג ממנהגי והחלטתי לא לענות לך

רק הפעם זה מאוד חכם לזרוק משפטים לאחר המעשה לאף אחד לא היתה ידיעה איך נקבל את אלדד ואודי כל מה שנאמר היה על סמך השערות ולא על עובדות מוצקות סמיר קונטר שהיווה את מרכז העסקה בעצם הובטח לנסראללה עוד בסוף העסקה הקודמת ,כך שאין לי מושג על איזה משמעויות נרחבות אתה מדבר-בעצם כן,אלו מילים של דוברי החמאס שאתה מטיח אותן נגדנו. אז כן,שקול בקפידה את מילותיך כי לקרבתי לאלדד יש פה משקל מכריע.(ואתה יכול להעתיק את המשפט הזה ולשלוח אותו לכל מי שאתה רוצה בתפוז) ולא אכנס לוויכוח איתך-אם אראה שוב סילוף של אמת שמובאת כאן כאמת-הדבר יימחק במיידית.

y a u l a

New member
תאמין לי ראובן

אני קוראת את רוב המילים שלך כבר .. הרבה מדי זמן ושטות כמו שכתבת, הפעם, אני חייבת לציין - התעלית גם על עצמך.. ב"חוכמה שלאחר מעשה".. נראה לך שה"חוכמה" צריכה לבוא מצד המשפחות?? ויותר מזה - נראה לך שהמשפחות לא דרשו לאורך כל התקופה אות חיים?? ואם הן דרשו או לא דרשו - לא הן אלה שניהלו את המו"מ ובתור שכאלה, לא משנה מה "האכילו" אותן - זה מה שהן, כביכול, היו צריכות לאכול ! למה אתה חושב שהפה והידיים של אלה שמנהלים את המו"מ ואלה שמעבירים את האינפורמציה למשפחות נקיים?! להם נוח להעביר למשפחות - ולתקשורת - מה שנוח / שבא להם להשמיע. לעיתים רבות מאוד הקשר בין מה שהם משמיעים לבין האמת רחוק מלהיות קשר, אם בכלל ! לאדם מן השורה נראה כי המערכת מעבירה למשפחות את כל האינפורמציה. כשאתה בתוך השיט הזה - אתה יודע את האמת המרה, אבל אתה כל כך מאמין ואפילו פוחד מההפחדות שלהם, שלא במהלך השבי ובטח שלא אחריו אתה יכול לצאת קבל עם ועדה ולהגיד את כל מה שאתה יודע - את כל האמת - על התהליך, על הדרך ועל השורה התחתונה - רגע השיבה הביתה - חי או מת ! אל תנסה להעמיד את עצמך במקום משפחות שבויים - כי לעולם לא תרגיש מה שהן מרגישות !!! ואני אגיד לך גם יותר מזה, אל תנסה להתחכם ולהגיד ש'אתה במקומן היית עושה אחרת' - כי אני מבטיחה לך שאם היית במצבן לא היית עושה אחרת. אם היית במקומן, גם אתה היית רוצה את בנך / בן משפחתך בבית ביי הוק וביי קרוק! ואל תנסה להיות לי יפה נפש ולהגיד שאם זה היה קורה לך לא היית מתעקש להחזיר ויותר מזה, אם זה היה קורה לך היית בטח יותר "חכם".. כל עוד אתה לא עומד בצד השני - כל מה שתגיד לא יהיה שווה באמת לרגע האמת. כל עוד אתה לא עומד בצד השני - לעולם אל תשפוט או תנסה לחפש את ה'חוכמה שלאחר מעשה' ! אתה יכול לחשוב ולהגיד שאתה לא בעד פדיון שבויים. זו בהחלט זכותך. אתה לא חייב להשתתף בהפגנות "למען", ואם נראה לך נכון להוציא הפגנות שכנגד - גם זו זכותך. אנו חיים במדינה דמוקרטית וזכותו של כל אדם להביע את דעתו - לטוב ולרע. אבל אל תנסה להתייפייף ב"חוכמות" שמנגד.. אני לא מאחלת לך להיות ברגע שכזה, ראובן, ולו רק בשל העובדה שאצטרך לעמוד מנגד ולראות עד כמה אתה 'חכם' ברגע האמת ..

לא מקבל את הגישה לך

זו הגישה של "כל אחד לביתו ומי שלא אגואיסט כמוני איני מאמינה לו". טוב, את כזו. מזלך ומזלנו שלא כולם כאן כאלו. רוצה הוכחה? מכירה את חיים אברהם? הוא סיפר על תהליך ההכרזה של בנו כחלל. הוא מספר של עיכל את זה עד שלא ראה את הארון. אבל הוא לא הוריד את המדינה על הבירכים בפני אוייביה ולא דרש לשחרר את בנו "בכל מחיר", והוא מנהל סניף הסתדרות שבע קרבות והפגנות עם קשרים שנועם שליט יכול רק לחלום עליהם. אז מה זה אומר? לי זה אומר שיש עוד תקווה לארץ הזו. יש כאן אנשים שמסוגלים להעמיד את טובת הכלל לפני האמוציות האישיות. לא כולנו אגיאיסטים מפונקים כמו שאת מנסה לצייר אותנו.

קמנצינד

New member
יש עוד תקוה לארץ הזו ?

כתבת ליעולה : "טוב, את כזו. מזלך ומזלנו שלא כולם כאן כאלו." יש לך מושג כמה עוד אנשים יש בארץ הזאת שחושבים כמו יעולה ? יש לך מושג כמה עוד אנשים ישנם שחושבים שכשחייל נמצא בשבי, זו לא הבעיה של המשפחה שלו, אלא בעיה לאומית ? יש לך מושג כמה עוד "אגואיסטים מפונקים" יש במדינה הזו, כמו שיעולה מנסה לצייר אותנו ? עזוב. אין עוד שום תקוה לארץ הזו. במקומך הייתי מתאבד או יורד מהארץ. אולי תעבור לגור בפלוצלנד.

יונה1

New member
ראובן, אתה מתבקש לא לשקר

ולבטח לא לייצג כאן אנשים אחרים ולשקר כאילו בשמם, כי זו חוצפה שאין כדוגמתה! חיים אברהם אמר למשפחת שליט ימים ספורים לאחר נפילתו של גלעד בשבי כך: על ההורים לתת פייט, ולא להיות בשקט אפילו לא לרגע אחד. [...]אם הם יישבו בשקט, אז המערכת תוביל אותם למצבים מאוד בעיתיים". אז זו דעתו האמיתית של אברהם ולא כפי שטענת. ואם הוא ישב בשקט ולא "הוריד מדינה שלמה על הבירכיים" כדבריך, הרי זו רק הוכחה לכך שגם הוא היה פעם מאד תמים ונאיבי.

את היא שמתבקשת שלא לשקר

העובדה היא שחיים אברהם לא דרש שחרור בנו בכל מחיר. נקודה. האם הוא היה תמים או נאיבי? האם ערכיו טרם נשברו במשבר? את הפרשנות שלך שימרי נא לעצמך. אין לך זכות להפוך פרשנות לעובדות ולצאת בהאשמות שווא. לתת פייט זה מצויין. להיות קולו של הבן ולהחזיק אותו במודעות? נהדר. לההתעלם באגואיסטיות מכל שיקול ציבורי ולהמציא ערכים שיקריים להיאחז בהם? זה לא.

יונה1

New member
קטע ממאמר של חיים אברהם:

במהלך השנים בהן שהה צה"ל בלבנון, נחטפו ונשבו מספר פעמים חיילים במטרה לשמש קלפי מיקוח. השחרור התנהל תמיד תוך מו"מ עיקש עם ארגוני הטרור, והשגת היעד הייתה כרוכה תמיד בשחרור מחבלים. ברור לכל שכל שחרור מחבלים, אשר ביצעו פשעים חמורים, הוא מכה קשה להרתעה הישראלית ויעדיה. אך נשאלת השאלה הקשה, האם קיימת דרך אחרת להחזיר את הבנים הביתה? בל נשכח שהבנים נשלחים על-ידי המדינה, והחובה המוסרית שלנו כלפיהם היא ערך עליון לחברה הנאבקת על חייה יותר ממאה שנה. חיילנו, היוצאים למשימות חדורי מוטיבציה, נחושים לבצע כל פעולה המוטלת עליהם - צריכים להיות בטוחים כי הקברניטים והציבור יעמדו מאחוריהם בכל מצב של סכנה אליו ייקלעו. הם חייבים לדעת שיחולצו בריאים ושלמים. חברה שמאמינה בצדקת דרכה, נשענת על ערכיה ואמונתה, עליה ללכת אל המעיין ממנו שואבים אנו אמונה זו, להסתכל בו ולהיווכח כי מצוות פדיון שבויים היא הראשונה במעלה.

"מכה קשה להרתעה הישראלית ויעדיה"

זה מה שהוא כותב על שחרור מחבלים שביצעו פשעים חמורים. האם את מסכימה איתו? הקטע הזה מעורר דיון בשאלת המחיר החמור של של שחרור המחבלים מול חשיבות החזרת השבויים. הוא לא דורש כל מחיר ולא מוכיח את האשמת השווא שלך.

יונה1

New member
ראובן, לשרותך תמיד

אביו של החייל החטוף בני אברהם: "למפקד חיל האוויר אין זכות גדולה יותר להחזיר את חייליו ארצה מאשר למפקד חיל ההנדסה. על ישראל לשלם כל מחיר כדי להחזיר את החטופים הביתה". היום - שלוש שנים לחטיפתם של בני אברהם, עומר סועאד ועדי אביטן. וכיון שלוח הזמנים שלי ממש לא כולל התכתבויות של 24 שעות ביממה איתך, ברשותך אחזור לעיסוקי. תודה ויום מאד יפה לך.

y a u l a

New member
"נשבר" רק אחרי 3 שנים?????????????!

נשבר זה מרגע ההודעה על היות בנו בשבי האויב ! מי שנשבר רק אחרי 3 שנים - לבו אבן !!!

vega77

New member
שימו לב למיקום החדש - חשוב !

שימו לב שמיקום ההפגנה השתנה ל- "גן הורדים" מול שער פולומבו (ליד המנורה)

למעלה