הבהרת שיער צבוע
היי

עניין הצביעה הוא לא מספר הגוון שלקחת. אני יוצא מנקודת הנחה שאכן צבעת לצבע מס' 4 כל פעם. האם מדובר בצבע מספר 4 של אותה חברה בכל צביעה? האם היחס בין הצבע לחמצן היה זהה ונמדד על משקל אלקטרוני בכל פעם? האם מדובר באותו אחוז חמצן בכל צביעה?
ייתכן שהצביעה שלך נעשתה בצורה שונה בכל פעם (למשל פעם התחלת בצד ימין ופעם בצד שמאל, פעם פספסת קצת וכד'). כמו כן גם בצבע מס' 4 יש הבדל בין החברות השונות, גם בחמצן יש הבדל בין חברות שונות.
כשאת צובעת לכהה ככל הנראה הצבע נראה לך זהה על כל השיער לאחר הצביעה, אך הבהרה של הצבע תראה למעשה "פגמים" בצביעה כגון אלו שציינתי פה, והצבע ייראה לא אחיד.
אני רוצה להאמין שהספר עשה עבודה טובה על השיער. עם זאת ייתכן, כמו בכל תהליך כימי שהוא, שגם צורת המריחה השפיעה על המראה הסופי.

אני הייתי ממליץ שלא לבצע כרגע שטיפות הבהרה נוספות. ההבהרה שעברת תגרום לדהיית הצבע בשיער כך ששיערך עוד יתבהר בחפיפות הבאות. מציע לך לא להתעסק עם חומרים כימיים נוספים, ולצבוע את השיער בצבע קבוע (חברה קבועה, גוון קבוע, חמצן קבוע ולשים לב לדרך צביעת השיער), את יכולה צבע בהיר יותר מ4 אם זו מטרתך, ופשוט להתאזר בסבלנות. זהו בעיניי הפתרון הנכון ביותר.

בברכה
עומר שמעוני