הבהרה

הכהניסט

New member
הבהרה

היו כאלה שהשוו בין רעיונותיו של הרב כהנא הי"ד לאלו של אדולף היטלר ימ"ש. ובכן השוואה זו נובעת מבורות או מטימטום. אצל היטלר העליונות היתה של הגזע - כלומר האדם הלבן הארי יפה יותר, חזק יותר, חכם יותר וכו´ מאלו שאינם ארים ועל כן נחותים ממנו פיזית ומחשבתית. הרב כהנא הציג את הגישה היהודית האמיתית: עם ישראל הוא עם סגולה ועליון הוא על כל העמים אבל מבחינה רוחנית-דתית שכן בעם ישראל גזעים שונים וצבעים שונים אבל אצלנו חשובה הנשמה ולא הגוף. הרי כהנא לא ניסה לרמוז על עליונותנו הפיזית (הרי כולם רואים מה אנחנו שווים בתחרויות הספורט השונות המודדות יכולת פיזית) או המחשבתית (אמנם יש בישראל מוחות אבל גם באנגליה, ארה"ב ויפן יש לא מעט מוחות) אלא מבחינת הנשמה אין שני לעם ישראל. אנחנו לא הפכנו את (וסליחה מראש על הביטויים הקשים) גן עדן לבית בושת ואת הקב"ה לסרסור (ע"ע הבטחות ראשי האיסלאם לשהידים שלהם בדבר 72 הבתולות שאלקים "יסדר" להם...) ואנחנו לא צריכים להאמין בבשר ודם כגשר לאל (ע"ע "בן האלהים", אימו ותלמידיו בנצרות). עם ישראל הוא היחיד שעובד בשמחה ובהתמדה את בורא העולם ולכן "נבדל הוא מאומות העולם ומשיקוציהם". על כן מברך היהודי בהבדלה "המבדיל בין קודש לחול ובין ישראל לעמים"! מי שרוצה לדעת עוד, יכול לבקש חומר הסברה. אבל סתם לזרוק סיסמאות לא מבוססות מבלי שאתם מכירים את הנושא ועוד מצטטים לי איזה חוזר בשאלה כלשהו - זה לא רציני חבר´ה.

Roobie

New member
כהנאציסט יקר

מה אכפת לי אם הרב כהנא ימ"ש מדבר על הנפש ולא על הגוף? הוא מדבר על עליונות של עם מסויים, וזה שהוא מדבר על העם שלי לא הופך את זה ליותר טוב מבחינתי. הוא רצה להתייחס לזרים בישראל כמו שהתייחסו לזרים בגרמניה, ביניהם אל קרובי משפחה שלי שניספו בשואה. אני לא מאמין שבאמת קם יהודי, מאותו עם שכמעט נחרב בשואה, ומציע רעיונות דומים.

Charlie

New member
אינני כהניסט אבל בכל פעם מחדש

אתה מפגין את בורותך ואת שנאת ישראל שבתןכך ומביא את שניהם לשיאים חדשים. לומר על יהודי, רב, מי שהתקבל בבואו לארץ בכבוד מלכים כיאה לאדם שהניף את דגל המאבק בסגירת שערי בריה"מ בפני יהודים וכמי שהקים את הליגה להגנה יהודית בארה"ב שהחזירה את הביטחון ליהודים שם - ימח שמו? ירדת מהפסים. אני אזכיר לך התבטאות זו ברגע שתצטט לי איזו אימרה מפוקפקת של מתנחל כזה או אחר. כמו כן ממה שידוע לי לא הציע הרב המנוח להקים מחנות השמדה לערבים וחסל את כולם עד התינוק האחרון. תקן אותי אם אני טועה, כהניסט.

אני מתפלא עליך צ´רלי.

תרשה לי להמליץ לך על ספר נפלא בשם "הייל כהנא" המתאר את נכליו של האיש הבזוי הזה - גנב שקרן צבוע וניאו נאצי בכל רמ"ח איבריו. נדמה לי שהיה זה מיקי איתן שהוציא את הטבלה המפורסמת המשווה בין מצע כהנא לחוקי נירינברג - והגיע למתאם מושלם. האם כל אדם אחר ולא משנה מה פעליו היה זוכה ממך להגנה לו היה מחזיק במצע דוחה כזה? לה פן? היידר? ברורה לי תשובתך - ולכן אני מקווה שברור לך זעמי.

Roobie

New member
אנונימי כבר ענה בשמי..

אבל אני אוסיף - הועד להגנה יהודית זה לא האירגון שבו שני מנהיגים הואשמו לפני מספר שבועות בתיכנון רצח של שני מנהיגי דת מוסלמים בארה"ב, על רקע דתם בלבד?

Charlie

New member
קראתי את הספר, אלמונימי

שנכתב ע"י לא אחר מיאיר קוטלר. ומי הוא הקוטלר הזה? אדם שנתפס לא פעם בדבר שקר וסולק עקב כך מ"מעריב". כמו כן הוא כתב ספר, "הנחש", על יוסי שריד וחטף תביעת דיבה. עזוב אותי מספורי הבדיה שלו. לגבי הטבלה של מיקי איתן (שאכן המיקרוב הזה היה זה שהציג אותה) הרי שאני דווקא זוכר את הטבלה שהציג כהנא עצמו כשהשווה את חוקיו לכתבי הרמב"ם - בקיצור זו תיבת פנדורה שלא כדאי לך לפתוח. עוד תגלה שאבותיך היו...לה פן? היידר? ולכן אני מקווה שברורה לך תשובתי. אגב, צדקת לבי מכבי חיפה.

צ´רלי?... אנטישמי?...

שלא במודע השתמשת בטיעון האנטישמי הקלאסי, בכל פעם שהיו האנטישמים מנסים להצדיק את מעשיהם המחפירים היו שולפים את הכתבים (האמיתיים והמפוברקים) ומצטטים. העובדה שהרמב"ם כתב את אשר כתב בהיותו רדוף ומופלה על רקע יהדותו ושהגותו היתה דרכו היחידה לתעל את הזעם הזה, ושהמקרא מצווה, וחוזרת ומצווה, וחוזרת ומצווה עלינו "ואהבת את הגר" "לא תונה את הגר ולא תלחצנו כ-י ג-ר-י-ם ה-י-י-ת-ם ב-א-ר-ץ מ-צ-ר-י-י-ם" - זה לא עניין אותם. ואני מבין שגם אתה מתעלם מזה. אפרופו, אני מבין שאם מותר לח"כ להחזיק במצע של חוקי נירינברג כי הרמב"ם ברגע של חולשה כתב משהו לא סימפטי - אז תתיר מפלגה ניאו נאצית בגרמניה (למה בגרמניה? בישראל!) שתתבסס על מצע ה"אדם העליון" של ניטשה. אתה יודע מה? אני אדרוש דרישה קשה מזו - אני דורש שתגן על מפלגה כזו.

Charlie

New member
אלמונימי? דתי?

תעשה לי ולעצמך טובה - אל תרצה לי בדברים שאינך חזק בהם. האם ידוע לך שעל אותם "גרים" לקבל על עצמם את 7 מצוות בני נוח ואת שלטונם של ישראל טרם יזכו ליחס הוגן מצידנו? לא מספיק שהם גרים. זו היתה גם גישתו של כהנא - כלומר אלו שינהגו כך יוכלו להישאר והשאר לא. לגבי הרמב"ם: צר לי לאכזב אותך אבל זה לא היה רגע של חולשה בה כתב איזשהו מאמר אלא השקפת עולם המבוססת על התורה ופירושיה והדברים נכתבו בספר. ככה זה, לא טוב? תמיד אפשר להתאסלם או להתנצר... לגבי ניטשה - איני מכיר לעומק את רעיונות "האדם העליון" אך יש הבדל בין עליונות רוחנית כתוצאה מכך שאתה הוא העם הנבחר של האל לקיים תורתו אשר רק אתה קיבלת אותה ובין עליונות שכלית או פיזית דוגמת זו של היטלר ימ"ש.

גם אני לא מאמין.... כמה אפשר לסלף?

מצא לי ציטוט אחד שבו הרב כהנא הציע להשמיד את הערבים. רק אחד, ואחזור בי מיד מההודעה הזו. ודרך אגב, כיצד מנהיגי עם שנספה בשואה לא לומדים את הלקח וממשיכים להפקיד את בטחון ישראל בידי הגויים, כפי שעשה פרס בהסכם אוסלו? כיצד שמעון פרס, בן לעם שנספה לשואה, התנגד לחיסול הכור הגרעיני העיראקי, שהיה אמור לאפשר לערבים לגמור את העבודה של הגרמנים? מחכה לתשובתך.

Roobie

New member
אחי, בפעם הבאה תודיע לי מראש כש..

אתה הולך לספר כזאת בדיחה קורעת שמעון פרס הפקיד את ביטחון ישראל בידי הגויים? מה, הוא ביטל את צה"ל? ועכשיו ילדים, לחידה היומית שלנו: מי הוא האיש אשר החליט על הקמת הכור האטומי בדימונה?

תשובה ושאלה- נראה אותך עונה

1. לשאלה שלך- שמעון פרס. ואני מצדיע לו על כך. חבל שאתה ממחזר חומר שכבר היה כאן. אני ידידי, לא צבוע ולא שונא אחים כמו השמאל. לי אין בעיה להצדיע לאחי בשמאל כשהם עושים דברים טובים למדינה, או לבקר את מנהיגי הימין כשצריך. תעבור על ההודעות ותבדוק. אני לא "מכור" ו"שפוט". 2. השאלה שלי: מיהו המנהיג שהפציר בבגין לא להפציץ את הכור העיראקי? כמה יהודים היו נהרגים אילו שמענו לו? מי הקים ישות טרור 5 דקות מכפר סבא? נראה אותך עונה, פעם אחת לשם שינוי, פשוט תשובה כנה, כמו שאני עשיתי לשאלתך.

Roobie

New member
תגובה

1. אני מניח ששמעון פרס, אין לי מספיק מידע על התקופה, אך אם אתה בטוח בכך אני מאמין לך. אבל אתה מכיר את פרס, והוא בטח לא עשה זאת מתוך רצון לפגוע באזרחי ישראל, אולי הוא האמין שזה יגרום ליותר בעיות (וייתכן מאוד שהוא טעה. למעשה אני בטוח בכך) 2. מי הקים ישות טרור? יאסר ערפאת. מי עזר לו בכך? אל תגיד לי פרס ורבין, כי אם זה ככה אז ביבי עשה את זה באותה מידה.

מעולם לא טענתי...

1. מעולם לא טענתי ששמאלני כלשהו עשה משהו כדי לפגוע במדינת ישראל. כולם רק רצו בטובתה. אבל לא זכור לי שהעמדתם את הטענה הזו לזכות הליכוד כשאנשיו עשו דברים שנראו להם לטובת המדינה והתגלו כטעות. דרך אגב, הציטוט מהמכתב ששלח פרס לבגין לגבי הכור נמצא באגף ציטוטים באתר ליכוד1. 2. פרס ורבין עזרו לו. נתניהו נקרע בין המחויבות הבינ"ל לבין התנגדותו לאוסלו, ולכן הסתפק בצמצום נזקים, ועשה זאת בצורה ראויה לציון.

shlomikli

New member
עצם יהדותך היא גזענות

אלא אם אתה מגדיר את עצמך כ"בן בלי עם". היהדות מבוססת על גזענות, כמו כל דת או קבוצה אתנית אחרת שרואה בעצמה קבוצה טובה מחברותיה. לכן היא קיימת, כי אם היא לא היתה טובה מחברותיה, היא היתה משתלבת עם קבוצות אחרות. בתפילה אנחנו מתפללים "אתה בחרתנו מכל העמים... ורוממתנו מכל הלשונות" ועוד הרבה דברים שמוכיחים שהיהדות גזענית. אני גאה ביהדותי ואם יהדות=גזענות, אני גאה בגזענותי.

Roobie

New member
אני כן יהודי

אבל בעם, לא בדת ואני לא רואה את העם שלנו כעליון פשוט זה העם שלי, אני גאה להיות חלק ממנו כי אלה השורשים שלי. אני לא מתפלל, אם זה מה שהתכוונת לשאול.

אין עם עליון מעצם היותו עם מסוים

אבל יש לי שאלה רצינית, שאני באמת איני בטוח לגבי התשובה ואני רוצה לשמוע את דעתך: מי העם שהנחיל לאנושות את התרומה הסגולית הגדולה ביותר יחסית לחלקו היחסי באוכלוסית היקום? רמזים לדעתי: ספר הספרים, מונותיאיזם, לא תרצח, אלברט איינשטיין, פרסי נובל, פרויד, מספר חברות בנאסדאק. 10-20 מליון מתוך כמה מיליארדים...

Roobie

New member
אין ספק שהעם היהודי

תרם רבות לקידום העולם (אם כי אני לא רואה במונותאיזם את קידום העולם, הדת היא גורם מעכב לדעתי, אבל לא ניכנס לזה עכשיו..) אבל אין שום דבר שהופך אותו לעם עליון

shlomikli

New member
למה לא?

אתה נולד להיות נבחר. אתה יחיד ומיוחד בדיוק כמו כל אחד אחר. לדעתי, אנחנו נבחרנו לשמש אור לגויים. משיטוט אקראי בפורומים לוע"זים אני לומד, שלא רק יהודים חושבים את עצמם לכאלה. אפילו האנטישמים חושבים אותנו למיוחדים (גם אם בדרכם שלהם). על היהודים להכיר בכך שזה יעודו בתולדות האנושות. לתכלית הזו הוא קיים, סובל ולומד. לתפקיד הזה יכולות להיות טובות הנאה (אם נשכיל להפיק ולנצל אותן) אבל גם אחריות רבה. אני לא חושב שזה מקרה כי רוטשילד, איינשטיין, בוהר, פרויד, חומסקי, מאהלר, שטראוס, הרמב"ם, טאלר, סאלק, משה, (לב דוידוביץ´) לנדאו, גרשווין, שפינוזה, ספרא, דיזראלי, פאולוס, מארקס, היינה, מהלר, צ´אפלין, שפילברג, מנדלסון, הירש, לאנסקי, רוטשטיין (אבי המאפיה המודרנית והפשיעה הבינ"ל), וקאספרוב הם יהודים. הגאוניות שלהם (וזו רק רשימה חלקית) אינה תלויה רק בהם, עם הגאוניות נולדים. בזה הם נבחרים. עם שנתברך בעושר אינטלקטואלי שכזה, ופוטנציאל עצום שכזה, הוא עם נבחר (לפחות למטרה הזו). אנשים אלו, גם אם באופן אישי לא התכוונו לכך, הביאו אור לגויים (חלקם בצורה ישירה, חלקם בצורה שלילית והפוכה), בכך שהם קיימים ופועלים, הם מביאים אור לגויים. זה מטרתו של העם ושל הציונות הרוממה, להצמיח ולספק עוד דורות של גדולי עולם שכאלו. באותו אופן בדיוק, אין זה מקרה כי ג´ורדן, מוחמד עלי, מג´יק ג´ונסון, מייק טייסון, קרל לואיס, אלה פיצ´גראלד, לואיס ארמסטרונג, דיוק אלינגטון ורבים אחרים הם שחורים. גם השחורים הם עם נבחר, רק לדברים אחרים. באותו האופן, קונפוציוס, לאו טסה, סון טסו ואחרים הם סינים. היטלר, גבלס, מרטין לותר, ווילהלם השני, הם גרמנים (אבל גם באך, בטהובן, מוצארט, גאוס, גיתה, שילר ואחרים, אבל לא באותה הכמות יחסית לאוכלוסיה כמונו היהודים). האנלוגיה שלי, של עמי בחירה, וחלוקה אנושית לעמים וגזעים, היא לבני אדם בודדים. בדומה לבני אדם בודדים, שלהם יש כשרונות, יתרונות וחסרונות, הצלחות וכשלונות, ועדיין רוב בני האדם שווים זה לזה, גם אם הם שונים מאוד זה מזה בתכונותיהם, כך גם עמים וגזעים, מאופיינים כך או אחרת אבל עדיין שווים אחד לשני. בדומה למקצועות שיש לבני אדם, כך עמים וגזעים נבחרים ע"י האל, למטרות שונות שנשגבות מבינתינו. אין אחד שיכול לטעון כי הרופא חשוב מהאופה, או החייל חשוב מהפועל, כולם נחוצים וחשובים במידה שווה, כך גם גם עמי הבחירה. בדומה לבני אדם, הבוחרים בין טוב לרע, כך גם עמים וציווליזציות יכולות לבחור להתפתח לכיוון הרשע. כפי שבין בני אדם ישנם פושעים, אזרחים הגונים שומרי חוק או צדיקים, כך נכון הדבר לעמים ולתרבויות.

למעלה