הבהרות בנוגע לפיוניר

atrium

New member
הבהרות בנוגע לפיוניר

היו כאן כמה שיחות בנוגע לפיוניר, קצת התבלבלתי מכל הפוסטים בנושא, אשמח למספר הבהרות:

1. פיוניר מאפשר ללקוחות שלי direct checkout ומכאן גם לשלם עם etsy gift card?
2. כדי שהנ"ל יוכל לקרות, אני צריכה למחוק את פרטי האשראי שלי מאטסי ולהזין חשבון פיוניר? וב account settings להגדיר שאני ממדינה אחרת (הבנתי שעדיף כתובת בקנדה, בגלל העמלה הנמוכה לאטסי?)
3. בנוגע לכתובת אותה אזין - אני לא מכירה אף אחד בקנדה, פשוט להזין כתובת כלשהי בקנדה? נשמע קצת הזוי :\
4. האם אני יכולה להשאיר את כתובת החנות הנראית כישראל או שצריכה לשנות גם שם לקנדה?
5. מה הדרך העדיפה ביותר למשיכת כסף מחשבון הפיוניר מבחינת עמלות? ראיתי שאפשר להעביר לחשבון הפייפאל אבל אני לא מבינה איך זה משתלם...

תודה רבה!

סדר

1. פיוניר נותנת לך חשבון בנק וירטואלי בחו"ל. את יכולה להשתמש בו כדי לאפשר באטצי את הפיטצ'רים הנ"ל או ללכת בעצמך לבנק בחו"ל ולפתוח חשבון בנק.
2. לא, את משאירה את פרטי האשראי שלך בארץ כמו שהם אין עם זה בעיה.
3. אכן את צריכה להגדיר בהגדרות הפרופיל שלך שאת גרה במדינה שנתמכת בשירות, מכיוון שישראל לא נתמכת צריך מדינה אחרת. האמת שבכל המדינות העמלה היא 4% לעסקאות בינלאומיות (חלקן 3% לאותה מדינה), אבל לקנדה אולי יש יתרון כי היא מקבלת 3% גם לארה"ב ובטח לא צריך מספר SSN אמריקאי, האמת לא ניסיתי את קנדה. אבל כן את יכולה לבחור סתם כתובת מ-Google maps, זה מה שאני עשיתי. אם את רוצה להיות סופר בטוחה שאין בעיה תשתמשי בכתובת וירטואלית כמו של mustop, ואז אם ישלחו לך לשם מכתב או משהו לפחות תקבלי אותו.
4. את יכולה להשאיר את כתובת החנות על ישראל.
5. הכי משתלם משיכה ישירות מפיוניר לבנק בארץ בשקלים. רצוי לצבור סכום רציני שהעמלה תהיה פחות משמעותית, כמו שציינתי מלבד עמלת המרה ישנה גם עמלה של איזה 40 שח פר העברה. יש להם גם אופציה להוציא כרטיס אשראי שלהם, מבדיקות שעשיתי בעבר יצא שהעמלה פחות משתלמת מהעברה בנקאית.

תיקון בקשר למדינה

לא שמתי לב אבל העמלות של אטצי נקבעות לפי המיקום של הבנק שלכם ולא של הכתובת שאתם מכניסים!
מכיוון שפיוניר נותנים לנו חשבון בנק בארה"ב זה אומר שאנו מקבלים את העמלה המועדפת 3% + 25 סנט.
https://www.etsy.com/help/article/2028

כלומר אין שום עדיפות לקנדה, ניתן לבחור כל אחת מהמדינות ברשימה (פרט לארה"ב)

atrium

New member
שאלות נוספות

נרשמתי לפיוניר בהצלחה.
יש לי כתובת ב UK (דרך mustop) ואותה הזנתי ב account settings -> addreses, ומחקתי את הכתובות בארץ.
כשאני נכנסת לדף ה accepted payments באטסי, עדיין רשום לי: Our Direct Checkout payment system isn't available in your country yet.
מה אני צריכה לעשות כדי שהנ"ל ישתנה? לא בא לי להרגיז את אטסי, זו עיקר פרנסתי...

atrium

New member
תודה אבל הלינק לא מוביל לשום מקום...

כמובן שהחלפתי את ה XXXX בשם החנות שלי...

מצאתי את הבעיה - הכרטיס אשראי צריך להיות רשום על חו"ל

ניסיתי להוסיף את זה בחנות אחרת שלי ששם לא הוספתי את התשלום באשראי וזה לא הלך, רק אחרי ששיניתי ב-Billing info את הכרטיס אשראי שלי שיהיה על הכתובת בחו"ל אז נפתחה לי האופציה להירשם ל-direct checkout.

לאחר השינוי ניתן להירשם פה:
Your shop>Finances>Accepted Payments

atrium

New member
אתה מעולה!!! ועוד שאלות..

תודה רבה רבה על הזמן שהשקעת בזה!
כששיניתי את הכתובת, נפתח חלון שבו אטסי מבקשים ממני לספר קצת על עצמי, מבקשים Country of residence ואת הכתובת בביתיף ומציינים כי הם יכולים לבדוק את המידע.
אילו פרטים למלא שם? את הפרטים האמיתיים? שוב, אני ממש חוששת ךהסתבך איתם. זה קורץ מאוד אבל לא על חשבון סגירת החנות שלי :\

כן ראיתי את זה

נראה קצת מדאיג אומנם אבל את אמורה למלא את הפרטים של חו"ל כמובן.
שימי לב שאם את בוחרת מדינה ארה"ב זה מבקש SSN.
כאמור אצלי כבר מעל שנתיים וחצי לא היו בעיות.
אם זאת אני כמובן לא לוקח אחריות אם אטצי פתאום יחליטו שזה לא לטעמם.. :)

atrium

New member
אני בישורת האחרונה...

טוב, אז רשמתי את פרטי חשבון הפיוניר שלי, נראה לי שזה עבר.
מילאתי את הכתובת לפי זו שקיבלתי מ MUSTOP, וההודעה שקיבלתי מצורפת כתמונה... מבוי סתום?? אולי זה בגלל מספר הטלפון, שהוא בעל קידומת ישראלית?!

ניחוש שלי

יכול להיות שהם מנסים לוודא את הכרטיס אשראי וזה לא הולך על הכתובת של חו"ל כי המספר שלך משוייך אוטומטית לישראל (כמו שכל כרטיס שמתחיל ב-4580 זה ויזה ו-5326 זה מסטרקארד של ישראל)
אחרת לא נראה לי שיש להם ממש מה לוודא.
נראה לי שאני צלחתי את זה בהתחלה בגלל שבאמת היה לי כרטיס אשראי ששייך לחשבון בנק אמריקאי אמיתי ולא וירטואלי. לאחר מכן שהחשבון נסגר נאלצתי לעבור לפיוניר וכנראה שלא ביצעו את הבדיקה מחדש.
אז זה או להשיג מספר מחבר בחו"ל, או לנסות להשיג אשראי מתאים, אגב לפיוניר יש גם כרטיס אשראי אבל לא יודע אם זה יעבוד.

atrium

New member
תודה רבה

קצת התייאשתי מזה...
פניתי לאטסי בעבר בנוגע ל direct checkout מספר פעמים והם אמרו שהם עובדים על זה שגם בישראל יוכלו מוכרים להשתמש באפשרות הזו, אבל לא נראה שהם ממש סופרים אותנו, די מבאס שצריך לעשות דברים עקום כל כך...

למעלה