אכן רמז, אבל ...
אני מצטרף לאזהרותיו של עומר (משהואחרנגרייתאיכות).
אני מנחש (אולי מתאים יותר לומר "מהמר") שמדובר בפורניר. למה ?
- התשובה של יובל, כפי שהמורה שלי לתלמוד (אני מהדור שעוד למד תלמוד בבית ספר חילוני למהדרין) נוהג היה לומר, היא "תשובה יפה אך לא נכונה". יש כאלה שמחברים את המסגרת לפלטה, ומצפים הכל בפורניר, ויש כאלה שמצפים את הפלטה בפורניר, ומחברים למסגרת.
- הפלטה העליונה נראית לי צמודה היטב למסגרת. מאחר שהמסגרת מודבקת גם במימד "הלא נכון" (כלומר, במאונך לסיבים), ומחאר שעץ מלא מתרחב / מתכווץ, הייתי מצפה להבחין בהיפרדות כלשהי בין הפלטה לבין המסגרת.
- השולחן לא נראה לי "שולחן יקר", לכן אני מסופק אם מדובר בעץ מלא שהוא יקר בהרבה מציפוי פורניר על בסיס כלשהו.
- הרמז שאני מוצא בתמונה הוא אחר. נראה לי שהחלק התחתון של הרגל "מתנפח" ונפרד. רמז לכך שלא מדובר בעץ מלא.
איך אפשר להגיע לניחוש מושכל יותר ?
- אם תעלי תמונה טובה של המשטח העליון יהיה די קל להתרשם אם מדובר בפורניר (דוגמה חוזרת, קווי תפירה של הפורניר) או בעץ מלא.
- הרעש שמקבלים בנקישה על עץ מלא שונה מאוד מהרעש שמקבלים בנקישה של לביד או MDF. ניקשי על רהיט שאת בטוחה שעשוי מעץ מלא (או לחילופין מלביד או MDF) והשווי לנקישה על השולחן. לא צריך להיות מוסיקאי מדופלם - די קל להבחין ברעש השונה.
- תרימי את השולחן. אם את יכולה לעשות את זה בקלות (כלומר, השולחן קל) - לא מדובר בעץ מלא, אלא בלביד. אם השולחן כבד - מדובר בעץ מלא או בסבירות נמוכה יותר ב - MDF מצופה פורניר.
- אם הרהיט נמצא אצלך מיום היוולדו, והוא לא שינה את הצבע שלו בצורה משמעותית (הצבע של עץ הדובדבן נוטה להתכהות ולהעמיק) - סביר להניח שמדובר בפורניר.
איל