הבה מקצועית לתחום חיונכי

mahila

New member
הבה מקצועית לתחום חיונכי

שלום,
אני בת 33 בעלת שני תארים כלכלה ומנהל עסקים וגם עוסקת בתחום. מאוד אוהבת ילדים עם המון סבלנות ולכן חושבת לעשות הסבה לתחום החינוך, אך כיוון שאינני רוצה להיות מורה מול כיתה, חושבת על האפשרות ללמד בקבוצות קטנות או מקצוע חינוכי כלשהו כמו רכזת או יועצת, אשמח לדעת- מהן האפשרויות שקיימות בפני, איזה תפקיד יכול להתאים לי ומהי ההכשרה הדרושה?

תודה.

dubicz

New member
בנוגע לרצונך לעסוק בתחום ההוראה

שלום לך. אחת השאלות שעולות לי מדבריך, היא: מה החזון שלך? אם הייתי מבקש ממך לעצום את עינייך ולתאר לי איך נראית הקריירה שלך, בעוד 10 שנים, היכן את רואה את עצמך, מה את עושה ובמה את עוסקת, נשאלת השאלה אם את עדיין רואה את עצמך בתחום החינוך. מדובר בתחום רחב מאוד, עם הרבה מאוד תת התמחויות. יש אפשרויות קריירה בתחום החינוך הפורמאלי, וגם בתחום החינוך הלא פורמאלי.
אני לא משוכנע שניתן להיות יועץ חינוכי, מבלי להיות כמה שנים מורה. על מנת לברר זאת, הייתי ניגש לייעוץ לימודי באחת המכללות שמלמדות תואר בתחום ייעוץ חינוכי ובודק מה דרישות הקדם. דרך נוספת, לפנות למשרד החינוך ולשאול אותם מה המסלול של יועץ חינוכי.
מציע לך לבחון גם אפשרויות נוספות, כגון אימון ילדים, עבודה עם ילדים בחינוך מיוחד, בכיתות מצומצמות ועוד.
על מנת לקבל החלטה, את תצטרכי לערוך מחקר על כל אחד מהעיסוקים, מה זה אומר להכשיר את עצמך, כמה זמן ומה העלויות, וכן מה תנאי הקבלה לכל משרה.
יש לך קצת חומר למחשבה והרבה עבודה.
מקווה שעזרתי לך מעט

למעלה