הבומבטה וחברים...

zoharfi

New member
הבומבטה וחברים...

הנה התמונה של הבומבטה ודמויי הדג שקניתי... ואם כבר אז מספר שאלות: 1. אין מחברים את הבובמטה? הבנתי שיתרונה הוא בכך שאפשר לשנות את המרחק שלה מהפיתיון... 2. מתי להשתמש בכל אחד מדמויי הדג (הכחול\הצהוב) ? 3. 13.80 ש"ח לכחולים ו 16 ש"ח לצהובים, זה מחיר כדאי ? לצערי, אין באפשרותי לכתוב דייג, מאחר ונשלל ממני הפס לדייג השבוע... לפי כל הדוחות, אין לי על מה להצטער... אז תודה לאשתי !

rondadon

New member
2 דברים....

1) הפיתיונות שקניתה אלה הן הז´רז´רות סרדין שאני אוהב להשתמש בהן בדיוק! המחיר הוא הוגן לחלוטין, ותאמין לי שאם יעבור טורף...הוא יבלע אותן, במיוחד את הכחולות. 2) הן כבדות!!!!!! אז למה הבומבטה?! הקטנה הכחולה שוקלת בערך 13-15 גרם, והגדולות שוקלות בין 30-40 גרם אז אין שום צורך בבומבטה! אתה בטח תגיד לי כדי שלא ישקע ויתפס...אבל...אם אתה תז´רז´ר נכון, ומרגע הפגיעה של הפיתיון במים תתחיל להחזיר במהירות בינונית ללא עצירות באמצע אין שום סיבה שזה יתקע בסלעים!

zoharfi

New member
האמת, הבומבטה זה בשביל פיתיון פלסטי

ובפעם האחרונה באמת זירזרתי כמו שאתה יעצת, ובאמת לא נתפס לי באף סלע... רק מה, החוט נקרע לי בזריקה... לא נורא, בסוף אני אלמד... או שתקופת הטורפים תיגמר...
אגב, איך מחברים את הבומבטה (יש סוויבל בצד אחד ולולאה בצד השני בקצה המקל) ?

rondadon

New member
פשוט...

את הלולאה שבקצה של המקל קושרים לחוט הראשי.... ולסוויבל למטה קושרים תלאי 1.5 - 2.5 מטר עם הפיתיון דמי בקצה.... ודבר חשוב - תחליף את הקרסים של הז´רז´רות לקרסים נורבגיות!

zoharfi

New member
תודה...

לפי מה שאתה אומר, אז החיבור הוא כמו במצוף זריקה רגיל... אני הבנתי מחברי הפורום, שאחד היתרונות בבומבטה הוא שניתן לשנות את המרחק מהפיתיון כמו במצוף רגיל... או שלא הבנתי ?

rondadon

New member
כן הבנת...

אבל זה כנראה סוג אחר של בומבטה...בכל אופן...פה אתה יכול לשנות את זה ע"י הארכת / קיצור החוט תלאי.

למעלה