הבוס שלי הוציא לי דיבה ולשון הרע

amazone

New member
הבוס שלי הוציא לי דיבה ולשון הרע

העלה כנגדי מגוון של האשמות מגוחכות ואף בעקבות כך ניסה להביא לפיטוריי כשבעקבות האשמות אלו הוא העלה אותי לשימוע אצל מנכ"ל החברה. במסגרת זו הוא האשים אותי בעברות פליליות, שיקר בנוגע לארועים שונים, ליכלך עליי באוזני עוןבדים אחרים וכדומה. עדיין לא פוטרתי - השימוע היה לפני חודש. כנראה גם שלא אפוטר, כיוון שלמזלי המנכל כנראה מאמין לי - ההקלטות שהיו ברשותי עזרו. אבל ההטרדות שלו לא נפסקות. הוא אף הדיח שוטר לשקר כדי להוציא אותי רע [ויש לי עדים שהצהירו שהארוע התרחש אחרת ושהשוטר סרב להישמע להוראותיי כבעלת סמכות] יש משהו שאני יכולה לעשות? הבוס עובד משהו כמו 17 שנה בחברה.

לשון הרע על ידי בוס

Amazon שלום, במכתבך את מתארת פרסומי לשון הרע לכאוריים שהפיץ בפומבי הממונה עלייך במקום עבודתך. ככלל חוק איסור לשון הרע מעניק הגנה ללממונים הפועלים בתום לב. החוק קובע כי הבעת דעה על התנהגותו או אופיו של נפגע בעניין שבו הנתבע ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, יזכו להגנה אם יתגלו כמוצדקים כחלק מתפקידו של אותו ממונה. מעיון בפסיקה עולה כי פרסום ממונה יהיה מוגן רק אם היחסים שבין המפרסם לנפגע יצדיקו את הפניית הפרסום לאנשים אליהם הוא הופנה. נראה שבעניינך הפניית הפרסום לממונים על הממונה עליך, ככל שהיא קשורה לעניינים הנוגעים לתפקודך במקום העבודה וככל שהיא נעשתה על ידי הממונה עלייך בצורה עניינית מקצועית ותמת לב - , תהיה מוגנת. מפנייתך לא ברור כלל שכך הדברים. את מציגה מסכת עובדתית שבה מתואר המממונה עלייך כאדם המחפש להכפיש אותך ולפגוע בך ברמה אישית, מעבר למקצועית. גם הכפשתך בקרב עובדים קרוב לוודאי לא תהיה מוגנת. לגבי פרשת השוטר- את מעלה טענה חמורה ביותר. מה הכוונה ב- "הדיח שוטר לשקר"? מדברייך עולה לכאורה כי יש לך עילת תביעה טובה, אולם לא ניתן להכריע בכך רק מהנסיבות המתוארות בפנייתך. את מוזמנת לפנות אליי במסר אישי להרחבה. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה