הבוס

balbal17

New member
הבוס

אני כבר חמש שנים עובדת באותו מקום עבודה, והבוס שלי תמך בכל מה שעברתי במהלך השנים (טיפולים, גרידות שמירת הריון וכו'...) וכמובן שיודע על תהליך האימוץ.
אתמול בשיחה מקרית אמרתי לו דרך אגב שאני אצא לחופשת לידה (יש שם אחר לנושא) והוא התפלא, שאלתי אותו אם הוא חושב שאביא ילד ולמחרת אשלח אותו לגן והוא אמר שלא חשב.
בהתחלה נעלבתי אך חברה הסבירה לי שזה לא מובן מאליו ואני צריכה להבין גם את הצד שלו.
וכאן עולה הבעיה שאני חושבת עליה כבר הרבה זמן, איך מתארגנים? אני לבד בתפקיד שלי ואוחזת בכמה וכמה תפקידים, כאשר אני לא נמצאת אני מתארגנת מראש. עם הנסיעות לחו"ל נוכל להסתדר כי הן לתק' קצרות, אך איך אמצא מחליפה לחופשה עם זמן ללמד אותה כאשר אני לא יודעת מתי להתחיל לחפש? איך מתארגנים? אנו ארגון של 6 אנשים, אך אני מרכזת את העבודה לכל הגורמים במקום.
כולם אומרים לי שאני לא צריכה לדאוג, אך זה מקום העבודה שתמך בי ואני רוצה לחזור אליו לאחר החופשה (ואף להאריך אותה אם אפשרי)
מה אתן עשיתן? איך התארגנתן? אשמח לכל עצה
 

balbal17

New member
אשמח לעצתכן

אני יודעת שזה לא נושא בוער, והרוב מבטלים אותי בכך שהכל יסתדר ברגע הילד יגיע, אך עדיין זה מקום עבודה שתמך בי כל השנים וחשוב לי להשיב באותה המטבע
 

KallaGLP

New member
נורא קשה לייעץ

בלי שהיה לי ניסיון קודם בזה ובלי להכיר את הדינמיקה שלך בתוך הארגון ועם הבוס, אבל אם את מרגישה שאתם כבר כל כך הרבה שנים עובדים יחד ושהיחסים ביניכם טובים ויש אמון הדדי וכוונות טובות, למה פשוט לא לדבר איתו? להסביר לו את המצב, שיבין מדוע כל כך חשוב שתקחי חופשת לידה, גם עבור הילד וגם עבורך, ותראי לו שלמרות החופשה, אכפת לך ממנו ומהארגון ושלכן את רוצה להיערך מראש ולהתייעץ איתו איך לפעול כך שבמהלך החופשה העבודה לא תיפגע חלילה, ותחשבו יחד על פתרון. כך לפחות תהיה תקשורת פתוחה וכל אחד ידע איפה הוא עומד. אגב, היות שזה נושא שקשור יותר ליחסי עבודה מאשר לאימוץ, אולי כדאי לך להתייעץ גם בפורום ייעוץ בנושא של יחסי עבודה (אם קיים כזה, אישית לא מכירה, אך אני מניחה שאפשר לחפש ולמצוא ברשת) כי שם אולי יהיו תובנות המתבססות יותר על ניסיון וידע. בהצלחה!
 

משתפרת

New member
לפי החוק-

כשמאמצים ילד בגיל צעיר מ- 10 שנים מגיעה חופשת לידה (או חופשת אימוץ) כמו אחרי לידת תינוק. ההבדל הוא שאחרי לידה יש אפשרות לאם להיות בחופשה 6 שבועות ואז האב יכול להחליף אותה ולצאת לחופשה למשך 8 השבועות הנותרים, בעוד אחרי אימוץ אחד ההורים בלבד יכול לקבל את החופשה. מצרפת לך קישור לחוק.
החוק מחייב לקבל את העובדת בחזרה לעבודה בתום חופשת הלידה (שניתן להאריכה ללא תשלום אחרי 14 השבועות המכוסים ע"י ביטוח לאומי),ואסור לו לפטרה לפחות במשך 60 יום אחרי חזרתה.
תצטרכי להשתמש בתקשורת הטובה שיש לך עם המעביד ולהסביר לו שזהו החוק, שזה מגיע לך ואת לא מבקשת טובות (בהנחה שאת תהיי בחופשת הלידה, כפי שמרבית המשפחות נוהגות). האימוץ הזה לא מגיע בהפתעה. אתם תסעו לראות את הילד ולחתום על הסכמתכם לאימוץ, אחרי כן תסעו למשפט כדי לקבל צו אימוץ לטובתכם, ואז יש תקופת המתנה שקבועה בחוק הרוסי עד שהצו הזה נכנס לתוקף, ורק אז תסעו שוב לקחת את הילד. הנסיעה הראשונה- אכן לא צפויה. לפני הנסיעה למשפט יש התראה, זה לא מהיום למחר. הענין הוא שמרגע שעברתם את המשפט את יודעת בדיוק מתי תוכלי לקבל את הילד, ובפרק הזמן הזה תצטרכי להעביר סמכויות ולהכשיר מחליפים. תצטרכי להבטיח מראש למעסיק שתעשי את זה, וברגע האמת לממש את ההבטחה ובאמת לעזור למי שיחליפו אותך.
לתשומת לבך: חופשת האימוץ הזו חשובה מאין כמוה: לא מדובר בתינוק קטנטן, מדובר בפעוט שרגיל לסביבת בית הילדים, רגיל לאוכל מסוים, רגיל לאקלים הרוסי, שומע (ואולי אף מדבר) רוסית. הוא מתנתק מכל מה שהוא מכיר, כל עולמו מתהפך, הוא מגיע למקום זר וחדש עם אנשים שעבורו הם זרים לגמרי. לוקח זמן עד שהוא מפנים שאתם ההורים שלו, שאתם תמיד תהיו שם ותהיו שלו, שאת לא סתם מטפלת נחמדה שיכולה להתחלף אלא דמות קבועה בחייו. הוא חייב את הזמן הזה לצורך ההתקשרות האמיתית אליכם. זאת בהנחה שאת תעברי את המהפך של להיות אמא בקלות (מה שממש לא מובטח לאף אחת). לכן מומלץ לקחת את חופשת הלידה ולהאריך אותה ככל האפשר.
 

אבי351

New member
זה לא צריך להיות עניינך מה יהיה זה התפקיד

של הבוס שלך .וזה נקרא חופשת לידה ולא שום שם אחר.אני כחודשיים לפני האימוץ הודעתי לבוסים שלי ואחרי חופשת הלידה חזרתי לתפקידי.אימוץ מעוגן בחוק וזכויותייך שוות לזה של אישה יולדת כולל יציאה לשעת הנקה זה נקרא כל יום בחודשים הראשונים.בהצלחה
 

KallaGLP

New member
אני לא חושבת שיש כאן ספק מבחינת החוק.

ברור לשואלת שזכותה ואף חובתה לקחת את החופשה (או לפחות זה מה שהבנתי מדבריה) וברור שאם לא תהיה ברירה הבוס יצטרך להסתדר לבד. אני חושבת שהשאלה כאן נוגעת ליחסי האנוש עם הבוס ולא לחוק היבש: הבוס היה כנראה מתחשב ותומך כל השנים והעובדת רוצה להתחשב בו ולסייע לו במציאת פתרון שלא יפגע בעסק שלו כשהיא תהיה בחופשה. חשוב לה להראות אכפתיות למרות זכותה לצאת לחופשה, ואני מבינה אותה היטב. יחסים טובים עם הבוס זה דבר חשוב לעובד כמו גם להחזיר טובה למי שהיה טוב אליך.
 

fatfat

New member
את מתארת מערכת יחסים טובה ותומכת בארגון

ואת גם כתבת שאתם רק ששה אנשים בארגון. לכן הדבר הנכון ביותר לדעתי הוא ליזום שיחה עם הבוס, להסביר לו על תהליך האימוץ בחו"ל, על כך שבניגוד ללידה שהתהליך שלה צפוי פחות או יותר, האימוץ מאופיין בחוסר ודאות לגבי המועד שזה עתיד לקרות, כמו גם בהתגייסות מהיום למחר, דהיינו ברגע שמקבלים את ההודעה שנמצא ילד עבורך תוך יומיים שלושה עליך להיות על המטוס. בנוסף עליך להסביר לו על מאפייני הילדים, שרובם אינם תינוקות אלא פעוטות שגדלו בבית ילדים ושבאימוץ למרות שזו למטרה טובה יותר, הם נעקרים מכל המוכר והידוע להם וצריכים לעבור הסתגלות להורים החדשים, לארץ החדשה וכו' וזה לא פשוט ולכן בכוונתך לא רק למצות עד תום את חופשת האימוץ המעוגנת בחוק אלא סביר שגם להעריך אותה. שאלי אותו איך חשב להתארגן, מי אמור/אמורים למלא את התפקידים שלך ולבקש ממנו להתחיל להכין אותם וללמדם כבר במיידי.

בנוסף הייתי ממליצה לך להתחיל להעלות על הכתב כקובץ את כל הדברים שאת עושה בעבודה ואיך עושים זאת (לדוגמה: התקשרות לספק זה וזה, מספר, עם מי מדברים, איך שולחים הזנה וכו,') כך שזה יהיה זמין אם לא תספיקי להכין את המחליף.
 

tuttifrutti

New member
גם אני חושבת שאת צריכה לפתוח את הקלפים

וליזום שיחה בה את מציגה את אופי לוח הזמנים (או חוסר הידיעה לגבי לוח זמנים) שמאפיינת אימוץ ולשאול מה הבוס מתכוון לעשות עם זה.
בטח אפשר להעסיק עוד משהיא בתפקיד דומה לזמן מה במשרה חלקית ולהעלו את המשרה לכשתגיע חופשת האימוץ.

ואל תהססי לקחת את הזמן שילדך זקוק לו אחרי האימוץ. הזמן הזה איתך או עם האב לא יחזור, והוא חשוב ביותר כדי להתאקלם לחיי ם החדשים שלו כילד עם אבא ואמא.
 

balbal17

New member
תודה רבה על העצות והעזרה


 
למעלה