הבוקר אצל גבי גזית 103FM: בעד ונגד ברית המילה

tomer benner

New member
את טועה, מטעה, וגם חורגת מהנושא

&nbsp
נתחיל בכך שאין סימטריה בין הטענות הבאות:
1) כריתת אלפי עצבים רגישים מאיבר המין פוגעת בהנאה ממין.
2) כריתת אלפי עצבים רגישים מאיבר המין לא פוגעת בהנאה ממין.
&nbsp
טענה 1 היא מובנת וברורה וכמעט לא מחייבת כל תמיכה מחקרית מעבר להגיון פשוט.
טענה 2 היא מדהימה ובלתי סבירה מאד וכדאי לטעון אותה חייבים תמיכה מדעית עצומה ואיכותית.
&nbsp
במחקר שהבאת כתוב:
"However, these results should be evaluated in light of the low quality of the existing evidence and the significant heterogeneity across the various studies".
לא ניתן אם כן לטעון את טענה 2 על בסיס מחקרים באיכות נמוכה (שאפילו תומכי המילה כאן מודים שהם באיכות נמוכה). וברשותך התעלם "מהמחקר" שהבאת שבעצמו מודה שהוא מתבסס על מחקרים באיכות נמוכה בכדי לטעון טענה בלתי סבירה בעליל.
&nbsp
ידוע לנו שיש לחץ כלכלי, פוליטי, חברתי, ודתי עצום לייצר מחקרים תמוכי מילה ולכן לא מפתיע שיש המון מחקרים באיכות נמוכה מאד שתומכים במילה. אין להם שום יכולת לטעון טענה 2 שדורשת מחקרים רבים ואיכותיים ביותר.
&nbsp
מקור המידע האיכותי ביותר שקיים בנושא כותב:
Recent studies, several
of which were not included in the
AAP report (although they were published
within the inclusion period of
1995–2010), suggest that circumcision
desensitizes the penis21,22 and may
lead to sexual problems in circumcised
men and their partners
&nbsp
http://circumstitions.com/Docs/aap-12-europe.pdf
&nbsp
זה מכתב שחתומים עליו טובי הפרופסורים לרפואת ילדים בעולם כולל הנשיאים והדוברים של 12 ארגוני רופאים באירופה וקנדה. הם קראו בגיחוך את "המחקרים" שמראים שמילה לא פוגעת בהנאה ממין ולא חשבו שהם אפילו ראויים להתייחסרות רצינית.
&nbsp
הטענות שלך שלא כל הגברים שנימולו מדווחים על פגיעה בהנאה המינית היא חסרת משמעות. את באמת צריכה שאסביר לך שאם אדם בוגר התנדב למילה יש עליו לחץ פסיכולוגי וחברתי עצום לא לדווח על פגיעה בהנאה (אפילו לעצמו).
&nbsp
"לא ניתן לומר שגברים נימולים לא נהנים ממין או לא מאוננים" - מעולם לא אמרתי או רמזתי על כזה דבר שהוא כמובן לא נכון. לא מבין למה חזרת על זה כאן.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא אף אחד מהנ"ל

ושוב, זה שתעבור על כל מחקר ותפסול מה שלא מתאים לך לא אומר שזה לא קיים או שהנושא מוסכם על כולם. אני מבינה את הבעייתיות, ואף ציינתי בעצמי כמה מזה, ובדיוק לכן זו הסיבה שלא כדאי להיכנס לפינה הזאת (ואני גם לא מתכוונת לנהל כרגע דיון על המחקרים).
&nbsp
לסיפא של דבריך, חזרתי על המשפט הזה כי הוא מתייחס למה שנאמר בריאיון ברדיו (לא אתה אמרת, ולא טענתי שאתה אמרת). זה נושא הדיון כאן, ולכך התייחסתי.

tomer benner

New member
לא אני פסלתי מה שמתאים לי. כותבי המחקר שהבאת פסלו את עצמם

כאשר כתבו שהמחקרים באיכות נמוכה.
אני יכול לקחת את הטענות שלך ולומר שבאותה מידה יש מחלוקת על אבולוציה או גיל כדור הארץ כי יש מחקרים לכאן ולכאן ואת פוסלת את אלו שלא מתאימים לך.

בנוסף, ארגוני הרופאים בעולם פסלו את המחקרים האלו בכך שהם מתייחסים אלהים בזלזול אם בכלל מתייחסים אליהם.

שוב את מראה הבנה שיטחית וליניארית של המדע - כל הטענות חייבות הוכחה מחקרית שווה, כל המחקרים שווים אחד לשני. המדע לא באמת עובד כך.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו הסתייגות מקובלת במקרים כאלה, נדרשים מחקרים נוספים וכו'

הם לא פסלו זאת, ואתה גם מתעלם מהקישור השני. בכל מקרה, גם אם נניח שתמצא תשובה או סיבה להסתייג מכל מאמר או מידע סותר, זה לא רלוונטי לנקודה שלי. אני מבינה היטב נושא של מדע ושל איכות מחקרים, כל מה שכתבת ידוע לי. אבל אני חוזרת ומבהירה שוב שאין לי כל כוונה לדון כאן במחקרים או באיכותם. אתה מנסה לשכנע את האדם הלא נכון ומחמיץ את הנקודה: |דגש|יש
מחקרים לכאן ולכאן (ולא במצב דומה לנושאים שאינם שנויים במחלוקת מדעית, כמו עישון או אבולוציה) ויש לא מעט עדויות של הנאה של נימולים, ויש בעיה להשוות, למדוד ולכמת... ולכן מכיוון שזה מורכב ובעייתי, ומכיוון יש מחקרים לכאן ולכאן, ומכיוון שאי אפשר בדיון להתחיל לעבור מחקר מחקר או להתווכח עם גבר אחר על ההנאה המינית שלו, זה בור שלא כדאי להיכנס אליו מלכתחילה. זה טיעון שלא הייתי מעלה בפני תומכי מילה ולא הייתי מעלה בתכנית רדיו. זו הייתה הנקודה שלי מלכתחילה, ומי שחורג פה מהנושא הוא אתה.

tomer benner

New member
זאת ממש לא הסתייגות מקובלת

לכתוב שהתבססנו על מחקרים באיכות נמוכה.
כן מקובל לכתוב שצריך עוד מחקרים, אבל זה נושא אחר.

"המחקר" השני שהבאת הוא על ידי בראיין מוריס. ליצן החצר של התחום ואדם שכל קשר בינו לבין מדע הוא מקרי ביותר. אם היית יודעת על ההסטוריה שלו לא היית בכלל נותנת במה "למחקר" שלו. לכן התעלמתי ממנו.

trilliane

Well-known member
מנהל
בקיצור, עכשיו הוויכוח נכנס לפינות הקטנות של איזה מחקר ואיך

וכמה... ואתה לא מבין שבדיון רדיופוני אי אפשר להיכנס לזה?
שכשמנסים לשכנע אדם שלא משוכנע עדיף לא להיכנס לתחום שנוי במחלוקת (גם אם מבחינתך הוא לא, מבחינתו הוא כן!) שיש בו מחקרים סותרים ושבעייתי עד בלתי אפשרי להתייחס לכל הנקודות האלה?
אתה מנסה לשכנע אותי, ואני כבר בצד שלך!
אני מדברת על שכנוע של הצד השני, ומניסיוני, לא זו הדרך.
כרגיל, אתה תעשה מה שאתה מבין (אבל לפחות תנסה להבין אותי, זה יהיה נחמד, לשם שינוי).

HouseAtreides

New member
"יש מחקרים לכאן ולכאן" זה בסופו של דבר טיעון בעד מילה

(ולו כי הוא מלמד שיש הכרה, לפחות על הנייר, בפרוצדורה כזו של כריתת חלק מאיבר המין לתינוקות זכרים, בשונה למשל מכריתת חלקי אצבעות או אוזניים שלגביהם אין "מחקרים לכאן ולכאן"). והוא כמעט תמיד עולה לדיון מהכיוון של התומכים ולא של המתנגדים. גם ברדיו. לפעמים זה הטיעון הראשון שהם מעלים, כך שמאד קשה לא להיכנס לשם.
ואם כבר נכנסתי לשם בעל כורחי, נראה לי לגיטימי מאד להתווכח עם גברים שמכחישים שהמילה גרמה להם נזק גופני בגלל "מחקרים לכאן ולכאן", ואף להשמיע טענות הפוכות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בפירוש לא!

א. ראיות לכאן ולכאן אומר, עדיין, שיש אנשים שהנאתם נפגעה. ולכן זה לא משנה גם אם יש אפילו 90% מרוצים (נגיד) אם אתה ב-10% שלא. זו לא זכותו של איש להחליט במקומך.

ב. מכיוון שהנימוק שלי לא מבוסס על פגיעה בהנאה, זה לא משנה. גם לו מילה לא הייתה משנה במאום את התפקוד המיני ואת מידת ההנאה אלא הייתה ניתוח פלסטי אסתטי בלבד, אני עדיין לא חושבת שלהורים יש זכות לעצב איברים בגוף ילדיהם. היחיד שיש לו זכות לעצב איבר (בין אם זה פין, אף, אוזן, שד וכו') הוא בעל האיבר. זו עמדתי המוסרית ולכן לא משנה גם כמה מחקרים יעשו על הנאה או העדרה, היא לא תשתנה בעקבותיהם.

tomer benner

New member
גברים בוגרים שנימולו

כתבת שלא כל הגברים שעברו מילה בבגרות מדווחים על ירידה בהנאה ממין.
את צודקת, אבל רבים מאד מהם כן מדווחים כך (חיפוש קצר בגוגל יראה זאת).
מנגד - נדיר ביותר שגבר ידווח על שיפור בהנאה בעקבות מילה.
&nbsp
אז הבא נגיד ש- 50% מהגברים שנימולים בבגרותם הנאתם נפגעת
ו 50% אין שינו בהנאה (למרות שאני טוען שזה לרוב דיווח לא נכון).
&nbsp
מכאן שלמילה יש 50% סיכוי לפגוע בהנאה ממין והטענה - "מילה פוגעת בהנאה ממין" היא נכונה בהחלט.
&nbsp
בכדי לטעון אחרת את צריכה להראות ש- 50% יש פגיעה ו 50% יש שיפור. אבל גם אז הטענה שמילה לא פוגעת היא שגויה, כי אז הטענה היא "מילה משנה את ההנאה ממין לפעמים לטובה ולפעמים לרעה ולא ניתן לחזור מראש מה תהיה ההשפעה".
בכל מקרה הטענה שאין פגיעה היא כל כך מגוחכת והתמיכה המדעית בטענה זו היא כך כך עלובה שלא ניתן לומר שבאמת יש מחלוקת.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה מתפרץ לדלת פתוחה ומפספס את הנקודה... מיציתי.

tomer benner

New member
מיצית ללא שהתייחסת לרוב הטענות שלי - גם אני מיציתי

אבל שיהיה ברור - אין כל מחלוקת מדעית אמיתית בנושא.
ברור לכל בר דעת שכריתת אלפי עצבים מאיבר המין פוגעת בהנאה ממין והצגת "מחקרים" באיכות נמוכה שארגוני הרופאים בכלל לא מתייחסים אליהם מרוב שהם מגוחכים לא משנה עובדה זו.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק שהמציאות מלמדת שזה לא כ"כ "ברור" ולא כל הרופאים סוברים כך

ואפשר עכשיו להתחיל להגיד שהמחלוקת "לא אמיתית", שמי שזה לא ברור לו אינו "בר דעת", שהרופאים שלא מסכימים הם אינטרסנטים... הכול בסדר ואפילו יכול להיות נכון, רק לא כיוון בדיון שכדאי להיכנס אליו, זה בור בלי תחתית. זו הנקודה שלי. ולא, אני לא מתכוונת להתייחס לטענות שלך שלא רלוונטיות לנקודה שלי בדיון שפתחתי באופן ממוקד על ריאיון רדיופוני! הדיון אינו על מחקרים ולא על האם המחלוקת "אמיתית" אלא על הדרך לשכנע ולהציג עמדה ברדיו. שוב, המטרה (שלי) פה אינה להיות צודקת אלא להיות חכמה.

MotheRonit

New member
בלת"ק מוחלט. חברה שלי הגדירה זאת כך "יותר חומר סיכה?

אפשר כבר לטבוע". אז יכול שלו היה לה בן זוג ערל הם היו מחליטים לבצע מילה כי התכונות שלה מפריעות להם. או גבר שסיפר לי שאחת גויה אמרה עליו ש"הוא הסקס הכי פראי שיש לה" הוא כמובן ראה זאת כמחמאה אדירה ואישור לגבריות שלו - ואני רק חשבתי שזו התגברות (אפילו לא מודעת) על העדר העורלה. ואני לא יודעת אפילו אם ההגדרה הזו שלה (פראי) נאמרה לחיוב או לשלילה - אבל העובדה היא שמי שאוהב את זה "יבש וגס" מוזמן להסיר את העורלה על מנת לזכות בסקס שכזה. אבל אף אחד מהתרחישים האלה לא רלוונטים לתינוק בן 8 ימים. ולכן בשורה התחתונה כולנו נגד ברית (בתינוקות. אבל נניח שלא כולנו נגד מילה. אם נצא מתוך השוואה שהיא נעשית בבוגרים)

trilliane

Well-known member
מנהל

באמת חייב להגיב...

אני לא מרבה לכתוב כאן, לא באמת רציתי להיכנס לעומק הנושא הזה כעיסוק יום יומי, ובכל זאת, שמעתי את הריאיון עם ניצה (ועם הרב, שלא הציג שום דבר חדש/חריג/מעניין/לא-צפוי).
אינני יודע אם ניצה קוראת ו/או כותבת כאן (אני מקווה שכן) ורציתי לציין שאני שומע את ניצה מדברת ברדיו ופשוט מתבייש שזה מי שמייצג את העמדה "שלנו" ושכך הוא מציג אותה - כאחרון הצעקנים ההיסטרים. נשמעת גרוע עוד יותר ממירי רגב בעופרת יצוקה. אני מסכים לחלוטין עם העמדה של ניצה ועם דעותיה וברור לי לחלוטין על מה היא נסערת, ובמיוחד עם הטענה שכריתת עורלה איננה שונה בהרבה מכריתת דגדגן מבחינה אתית, מוסרית, תרבותית ואפילו מבחינת הנזק שהיא גורמת (אני כן חושב שהיא גורמת פחות, אבל עדיין הרבה), ובכל זאת, לא. לא זאת הדרך. ממש ממש לא.
זה לא הריאיון הראשון איתה שאני שומע ותופס את הראש וחושב לעצמי "אוי איך היא נשמעת ואיזה רושם היא יוצרת". ועם כל הצעקנות הזו, גם אין לה אפילו הישג אישי אחד "להציג". היא מלה את בניה והם מלו את בניהם. אינני טוען חלילה שהזכות לטעון כנגד המילה שמורה לבעלי בנים שלמים בלבד, "מודה ועוזב ירוחם" מה שנקרא, אך הצעקנות שבה היא הסבירה למה היא מלה את בניה ולמה הם מלו את בניהם לא מוסיפה כבוד ל"צד" הזה. ממש לא. גם רני כשר ולדעתי גם ירון לונדון חתכו ילדים, וזה לא מונע מהם להיות אחד הקולות הברורים ביותר כנגד מילה.
וגם לגבי ההנאה - להגיד באופן כמעט מפורש שגברים נימולים לא נהנים מיחסי מין או מאוננות זה די מוחק אותה מבחינת 90% מה"קולות הצפים" ששומעים אותה ברדיו. מכאן והלאה, אני סבור שכמעט אף אחד לא התייחס אליה ברצינות. זה כמעט כמו שיבוא אתאיסט להגן על מכירת חמץ בפסח ויטען שידוע שמצות עשויות מדם ולכן זה גם לא טבעוני...
אני גם בז לחלוטין לטענה ש"זה לא הוכח" ויחסי המין הם "שונים" אבל לא בהכרח פחות טובים. מסקרן אותי מה תחשבי בליבך אם תשב מולך מישהי חסרת-דגדגן ותסביר לך שכלל לא הוכח שנשים ללא דגדגן נהנות פחות מסקס ומחקרים רבים שבוצעו במצרים לא הגיעו למסקנות חד משמעיות, אלא שהסקס פשוט שונה... הזוי אה? כחברה שזה לא קורה בה אנחנו לא מסוגלים בכלל להעלות הזיה כזו על דל מחשבתנו ובצדק... אני די בטוח שהרפואה המערבית לא טרחה לעסוק ברצינות בשאלה האם הסרת הדגדגן פוגעת בהנאה המינית של האישה ואפשר בקלות להגיד ש"אין על כך מספיק מחקרים".
אני אמנם מסכים שהנזק שכריתת העורלה גורמת הוא קצת פחות חמור (ואולי אני מסכים לכך רק בגלל שאני לא באמת יודע מה המשמעות של הסרת דגדגן, זה לא קיים סביבנו, אני בעצם לא באמת חושב שנשים שנימולו לא נהנות בכלל), אבל הטענה הזו לא באמת שונה מהטענה ש"לא הוכח שהסרת האוזניים פוגעת בשמיעה" או ש"לא הוכח שכריתת זרת היא פעולה כואבת" או ש"לא הוכח שעקירת שיניים פוגעת ביכולת עיבוד המזון" או "לא הוכח שחסר-רגליים סובל מניידות מוגבלת ביחס לבעל רגליים". זו באמת מסוג הטענות שזה מספיק בלתי נסבל לא לקבל אותן... אני חושב שעל אף אחת מהן אין "מחקרים רציניים".

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי הסיפא של דבריך

זו לא סוגיה של "לא הוכח", להפך, נעשו מחקרים על הנאה וגם על רגישות, והתוצאות אינן כה חד משמעיות. הלוואי שהיו! זה היה הופך את הדיונים לקלים בהרבה... אבל יש כאן מציאות מורכבת יותר. למשל מציאות שבה רוב הנימולים הזכרים עוברים מילה בגיל 0 לעומת מילת נשים שנעשית לרוב בראשית הבגרות המינית. יש הבדל בין גוף של תינוק לבין גוף של נער/ה. יש גם הבדל בין הסרת דגדגן להסרת הערלה (גם לנשים יש ערלה, והיא אינה הדגדגן), שלא לדבר על האופן שבו זה נעשה שעלול לגרום לנזקים משניים רבים (יותר גרוע ממילה ע"י מוהל לא מורשה
). כל זה לא אומר שאין הרבה מין המשותף בין מילת גברים למילת נשים (יש בהחלט) אבל בנקודה הזאת ההשוואה בעייתית.
&nbsp
השוואות לכריתת אוזן אינן רלוונטיות, ואגב, החלק של האוזן שאפשר לכרות (האפרכסת) רק מגביר את השמיעה; החלקים המהותיים (תעלת השמע, עור התוף, השבלול וכו') נמצאים בפנים, כך שאפשר לשמוע (פחות טוב, אבל אפשר) גם ללא אפרכסת. זה לא משהו שיודעים מתוך הערכה, "היגיון בריא" או ניחוש מושכל אלא מתוך מחקר מקרים על אנשים שנולדו בלי או שנכרתה להם האפרכסת או סבלו מפגיעה באוזן ועוד.
&nbsp
אני מסכימה ב-100% שלכריתת רקמה מעוצבבת היטב יש השלכות. השאלה עד כמה הן מהותיות להנאה ממין (שתלויה בפרמטרים רבים אחרים) ועד כמה הגוף מפצה את עצמו, בעיקר כשמדובר בגוף צעיר מאוד היא לא כ"כ פשוטה. במדע לא פעם מה שנשמע הגיוני וטבעי מתגלה כשגוי, ודברים בלתי הגיוניים (אינטואיטיבית) מתגלים לא פעם כנכונים. לכן לבוא ולומר "ברור שזה משפיע כי לא ייתכן אחרת" זה טיעון הגיוני מאוד (שאני מזדהה איתו, אל תחשוב שלא) אבל הוא בעייתי מאוד, בפרט מול אנשים שהמדע הוא לחם חוקם (האמן לי, הייתי שם).
&nbsp
כמו כן ברור שקשה לכמת ולמדוד הנאה אישית, שמורכבת מפרמטרים רבים והיא סובייקטיבית. אבל דווקא מכיוון שהיא סובייקטיבית אני חושבת שזה גם לא משנה. כי (כפי שכבר כתבתי באחת התגובות הקודמות) גם אם יוכח במחקר משובח ש-90% מהגברים לא חשים שום הבדל בהנאה, זה לא ינחם את ה-10% הנותרים. זה גם לא משנה איך אחרים חווים את יחסי המין שלהם; משנה רק איך האדם עצמו חווה אותם.
&nbsp
אלה חיי המין שלו, איבר המין שלו, החוויה שלו... ולכן השליטה עליהם צריכה להישאר בידיו. יתרה מכך, גם לו היה מוכח שהסרת הערלה מגבירה את ההנאה מיחסי מין, עדיין הייתי חושבת שזו אינה זכותם של ההורים לקבל כזאת החלטה עבור בנם. בעיניי זה טיעון חזק יותר. אני חושבת שלטוב ולרע, להורים אין זכות לעצב את חיי המין של ילדיהם בכלל או את איבריהם בפרט. לכן הייתי מתנגדת גם לחיתוך קטן של התנוך, שאין לו שום השפעה מעשית על השמיעה או על התפקוד של האוזן.
&nbsp
בשורה התחתונה, השימוש בנימוק ההנאה בעייתי מבחינות רבות, והמחקרים הם רק אחת מהם (גם האחרות כבר נדונו לא מעט במהלך השרשור הזה). ומעבר לכך שזה כיוון שלא מתאים כקו ראשון, קל וחומר בתכנית רדיו, הבעיה החמורה יותר הייתה אופן ההצגה שלו, וגם אתה כתבת על כך. לבוא ולהציג זאת בצורה קיצונית ונחרצת, ועוד לטעון (לא זוכרת אם זה נאמר או רק נרמז מפורשות) שנימולים לא נהנים מיחסי מין או מאוננות זה לא רק לא צודק, זה כבר ממש ממש לא חכם.

למעלה