הבוקר הופיע במעריב סיפור

ronnyw

New member
הבוקר הופיע במעריב סיפור

שהוא כל כך הזוי - שאני מקווה שהוא אינו נכון, או לפחות מאוד מוגזם: זוג, שניהם מעל 80, יצא לקניות במכוניתו(!). הגבר השאיר את האישה ברכב, והלך ברגל לסידורים. אחר כך שכח שבא ברכב, והלך לביתו ברגל. היא נשארה נעולה במכונית וחולצה לאחר 24 (!!) שעות, מיובשת ואומללה. זה בערך הסיפור. נורא. מליון תמיהות: למה הוא עדיין נוהג? למה היא לא פתחה את החלון? (אולי חלונות חשמליים). אז למה לא סימנה איכשהו לעוברים ושבים? איך הוא לא שם לב שהיא איננה בבית ולא קרא למישהו? מצטייר לי זוג קשיש שאיננו מתפקד, אך עדין מתנהל כזוג עצמאי. וזהו, שהוא לא !! לא יודעת אם יש או אין ילדים - אבל מישהו בסביבה שלהם - רשויות, שכנים, בני משפחה - נרדם. או שהם התעקשו לחיות ככה. ואז מגיע קטע האכיפה וההכרחה. בקיצור - אין מילים.

אירילה

New member
וכרגיל ,הרשויות יתחילו להתעורר כעת

איך זה שעדיין נוהג ,האם עבר בדיקות מחייבות לגילו המתקדם ,אבל את הרקע תמיד נמצא אצל בני המשפחה של חולי אלצהיימר בשלבים הראשונים המאפשרים לחולה לנהוג ,והתירוץ "הוא נוהג רק בעיר" או "הוא נהג זהיר" ,כל אלו מתחילים ,אבל תמיד,מתחילים אצל בני המשפחה. נתפסים לקצוות המזל ,כל עוד לא קורה דבר זה בסדר. לא אחת דנו כאן בלקיחת רשיון הנהיגה עם כל הקשיים ,הבום עלול להגיע גם תוך כדי הנהיגה ואז המצפון ,אוי המצפון...כמה שאז זה כואב והשאלה הנצחית תהיה ,איפה היינו? לכן זו ההזדמנות שוב להזכיר לבני משפחה שלחוליאלצהיימר בשלבים הראשונים להפסיק נהיגתם מיידית ,זה קשה אבל אפשרי. שיהיה לנו יום טוב ושקט רשון

פנטזי1

New member
ובידיעות אחרונות היום

מטפל סיעודי זר שטיפל באישה בת 70 חשוד שאנס אותה והיכה אותה.

פנטזי1

New member
ועוד היום בידיעות

במוסף כלכלה-עמ' 8-המדריך להעסקת עובד סיעודי זר,כדאי לקרוא ולהבין איך הדברים מתנהלים

ronnyw

New member
אני סקפטית לגבי הסיפורים האלה.

אני יודעת כמה החולים שלנו יודעים לפנטז סיפורים. הרי גונבים להם, מרעילים אותם, מתחילים איתם - לך תדע. גם אצלי בבית היה סיפור (אמא שלי האשימה את אבא שלי, בצורה רהוטה וברורה) שהוא מקיים יחסים עם המטפלת. אגב, גם כיום היא לפעמים חוזרת לזה. וכמובן - להד"ם. אני מניחה שהזקנה התלוננה על המטפל שלה, ובגלל היחס שלנו אל המטפלים האלה, הם מייד בחזקת אשמים אלא אם הוכיחו אחרת. לזקנה יש משפחה שהזדעזעה (אגב, למה מטפל לאישה?) והגיבה מהר. מה יש למטפל? כלום.

ענתי44

New member
הלוואי ואת צודקת

ולא מעט פעמים אלו באמת האשמות שווא אבל יש מקרים שגם מתבררים כנכונים. אני לו היה מדובר בבת משפחתי המתלוננת הייתי שמה מצלמה לבדוק כדי שלא אחטא למטפל מצד אחד אבל גם לא אפקיר את בת המשפחה. ואני חושבת שמטפל ולא מטפלת, כנראה, היות ומדובר באישה כבדה.

שריוש2

New member
באמת מאוד הזוי... אני תוהה...

למה עדיין נוהג במצבו והממשלה לא עושה כלום?? למה היא מחכה?? שתהיה תאונה עם נפגעים, ורק אז הם יתחילו לפעול?? לפי דעתי, הצרה פה, היא שהרשויות לא מתייחסת לזה ולא עושות כלום. זה לא מזיז להן, וכנראה שצריכה להיות פה יום אחד תאנה ובה מעורב חולה אלצהיימר, כדי שבמדינה פה, יבינו את החומרה ויתחילו לפעול.

ענתי44

New member
תרשי לי לתקן אותך שריוש2

כבר היתה תאונה עם הרוגים . שנה שעברה הראו בטלוויזיה תאונה שבה פצועים קשה והרוגים. בנו משפחתו של הנהג הפוגע שנהרג בכו ואחד מהם אמר שחבל שלא התעקשו לקחת לו את הרישיון כשלקה בדמנציה.ולאיש לא הזיז כלום.

שריוש2

New member
תודה על התיקון! אז זה עוד יותרר....

אז זה עוד יותר גרועע! שכבר קרה מקרה כזה ולממשלה שלנו זה בכלל לא מזיז.

ענתי44

New member
חייבים לעשות משהו

עד שאנחנו לא נקום ונעלה על בריקדות שום דבר לא יזוז פה! ימשיכו לקצץ ולפגוע בחלשים: נכים, חד הוריות.... והקשישים בכלל. ועוד נצטרך לשלם באיכות הורינו עבור המלחמה בלבנון. כבר חרב הקיצוצים מרחפת. מי לחסד מי לשבט.

שריוש2

New member
מסכימה איתך!

עד שלא תבוא קבוצה של אנשים שתקים הרבה רעש, באמת שומדבר לא יזוז פה. זה מזכיר לי שהשבוע ראיתי בטלוויזיה כתבה על חולי הסרטן, על איך שהממשלה הבטיחה להם ולא קיימה. וגם, ריאיינו חולה סרטן אחד, שזכה בסכום כסף מאוד גבוהה בלוטו, וסיפר שזה ממש הציל לו את החיים. שהוא כאילו נולד מחדש. עצוב לראות איך נכים, חד הוריות וקשישים נהיים כקורבן וצריכים לשלם על כל מיני טעויות שהממשלה עושה, ואיך נחולים, למשל חולי הסרטן צריכים לקבץ נדבות כדי שיהיה להם כסף לתרופות.

zs1957

New member
אני המומה מהסיפור במעריב

היי רוני, היכן בני המשפחה של הקשישים הללו? יתכן והם חשוכי ילדים ואין מי שידאג להם. אני חושבת שחובת הרופאים לדווח למשרד הרישוי על חולי אלצהיימר ואז אי חידוש הרישיון יגיע בדואר. זהבה שחם

אני לא ממש יודעת מה קרה שם,

אבל הסיפור לא תקין. יתכן שאין להם משפחה שידאגו להם....

למעלה