הבוקר הכי שחור בתולדות העיר שלי

הבוקר הכי שחור בתולדות העיר שלי ../images/Emo10.gif

שלום חברים! רציתי לשתפכם במחשבותיי תחושותיי, לאחר התקפת העיר שלי במטחי טילים הבוקר. כידוע לכם, העיר חיפה הותקפה הבוקר בטילים, חמישה מטחים ספגה העיר בטווח של שלושת רבעי שעה בין מטח למטח. רק בנס לא פגע אף טיל בבתי הזיקוק ובמפעלים הפטרוכימיים שבמפרץ חיפה, לפחות 8 אנשים מתושבי העיר שלי איבדו את חייהם הבוקר הזה, ועשרות רבים אחרים נפצעו, בעיקר מחלקי רסיסים וגולות שהטמינו המנוולים של חיזבאללה בטילים שלהם, במטרה לזרוע כמה שיותר אבידות בנפש, חלקם נפצעו קשה עד קשה מאוד. מה אני אגיד לכם, זה היה פשוט פחד אלוהים לשמוע לראשונה בחיפה, שאינה עיר שמורגלת במטחי טילים, את כל הבומים! הנוראים האלה שעושה רושם שנופלים ממש על ידך, ובסוף מתברר שנפלו בים או כמה רחובות ממך. ולראות איך ממקומות רבים בעיר שבה אתה גר עולים תמרות עשן השמיימה מסגירים את מה שארע באותו מקום. זה לא משהו שאפשר לתאר במילים וזה בהחלט לא משהו שאפשר להתייחס אליו כ"לא נעים, לא נורא", זה הרבה יותר מזה, זה נותן לך תחושה של סוף, סוף כל מה שהכרת שכנראה אחרי הבוקר האיום והנורא הזה שנחת ברגע אחד ארור על העיר שלי, חיפה, כבר לא ישוב יותר להיות שוב מה שהיה, לפחות מבחינת תחושת הביטחון שלנו זה לא יקרה, אם לא גם מהבחינה שהיום העיר שלי, העיר היפה שלי, חיפה, נראית ממש כמו עיר רפאים, ולא כעיר שוקקת חיים כפי שהיא היתה עד הבוקר הארור והנורא הזה שפקד אותה והפך אותה לעיר רפאים שחיה בפחד. נקווה כולנו שהמצב הזה לא יימשך זמן רב ושזו הפעם האחרונה שהעיר שלי חוטפת טילים, אך משום מה יש לי תחושה שמה שהתחיל הבוקר הזה לא הולך להסתיים כל כך מהר, ואולי שאפילו מה שראיתי ושמעתי הבוקר הזה, זוהי רק ההתחלה של משהו הרבה יותר נורא. כן, עכשיו זה ברור כשמש, אנחנו במלחמה, והמלחמה הזאת רק החלה ולא נראה לי שאף אחד יודע כיצד היא תסתיים, ובעיקר מתי??? אבל מה שהכי איום ונורא בכל המצב של האי-ודאות הזה שפקד אותנו, זו העובדה שעד עכשיו אף אחד לא טורח להסביר לנו מה מטרת המלחמה הזאת שיצאנו אליה? מה בדיוק המטרות שלה? כי עד עכשיו שמעתי רק בליל של מטרות, כשאחת מבטלת את השנייה, ובעיקר האם המחיר ששילמנו ושאני מאמין שאנחנו עדיין עומדים לשלם בימים ובשבועות הקרובים, שווים את זה?

bhnadav

New member
../images/Emo10.gif מקווה שהכל יהיה בסדר..

באשר למטרות מבצע "שינוי כיוון", אכן שומעים בליל כזה.. אולי כדאי להסתמך על מה שאמר אולמרט לפרודי ולא לתלות תקווה בפנטזיות של הפרשנים, משמע החזרת שני החיילים החטופים והסגת חיזבאללה מהגבול, עד לליטאני או מה שלא דובר שם. עם זאת, ברור שאחרי מבצע כזה אין ספק שהיכולות של חיזבאללה יהיו חייבות להצטמצם, אם לא להימחק.. זאת באמת שאלה מהותית, גם אני הסתבכתי בפיסקה הקודמת כשניסיתי להסביר איכשהו (מה עם איום הטילים לדוגמא). מקווה שיהיה בסדר ושהעורף ייפגע כמה שפחות.. בכל אופן, אני מניח שהישראלי המצוי יוכל להתאנח על הכורסה מול הטלוויזיה כמו שהוא היה רוצה, אם נסראללה יימחק.

כן, גם אני מקווה, אפילו שלא רואים..

את הסוף של המלחמה הזאת. בכל אופן, הבוקר התעוררנו שוב לקול הזעקה, הפעם לשמחת כולנו, זו היתה הזעקת שווא, אך עדיין, זה ממש לא נעים להתעורר בבהלה כזאת ברעב ל6 בבוקר, לאחר שכל הלילה בקושי ישנו. ועכשיו חיפה הותקפה שוב, לפחות 5 טילים ייורטו עלינו, לשמחתי, בינתיים אף אחד לא נפגע, יש רק נפגעי חרדה. אבל באמת שזה לא עסק להמשיך כך עוד הרבה זמן...

mean girl 16

New member
אוהבת ומחזקת../images/Emo24.gif

כולנו איתכם. מקווה שהסיוט הזה יגמר כמה שיותר מהר..

תודה!

מהפה שלך למי שצריך לשמוע... אך לצערי לאחר 3 ימים של ספוגים בהתקפות טילים שאחד מהם פגע בבניין פגיעה ישירה ורק בנס לא היו הרוגים בו. הסוף נראה עכשיו רחוק מתמיד. אני לא יודע כמה עוד נוכל להמשיך ולספוג, ואני כבר לא מדבר על הפ-ח-ד והחרדה שאחזה ברבים מתושבי העיר שלי , בעיקר לנוכח קולה של כל אזעקה, לעיתים אפילו אזעקות שמתבררות כאזעקות שווא, שמחרידות את השלווה ומקפיצות את הלב לתקרה, בטח האזעקות שעוד לפני שמתבררות כאזעקות אמת, בעקבות שמיעת הבומים! שנשמעים היטב כאילו נופלים ממש לידך, לעיתים לפני האזעקה לעיתים בזמן האזעקה, ולעיתים כחצי דקה-דקה אחרי שהאזעקה נשמעה, יכולים להוציא אדם מדעתו. בעיקר אם מדובר ביממה שלמה של חוסר ודאות כזאת, מהרגע שמתעוררים מוקדם בבוקר לשמע אזעקה, ועד לרגע שמעזים לעצום עין ולנסות לנוח עד ששוב תעיר אותנו אזעקת הבוקר הבא. מה אני אומר לכם, זו חווייה שלא הייתי מאחל לאף אחד.

קל להגיד, קשה לעשות.

בכל אופן, השאלה היא כמה זמן? בינתיים דווח שעשרות אלפים מתושבי חיפה והאיזור עזבו את העיר וירדו דרומה. אני לא מאמין בבריחה, ולכן אני לא אחד מאלה שברחו, וזאת למרות שיש לי משפחה בערד ויכולתי לבוא להתארח אצלם מספר ימים או יותר. אבל לעומתי רבים מתושבי עירי שקמים כל בוקר עם אזעקות ובומים! של נפילות טילים, הולכים ומאבדים את התקווה, ואני חושש מאוד שרבים מהם מאבדים גם את שפיותם. זה היום השלישי ברציפות שחיפה וסביבתה חוטפים מטחי טילים, וככל שחולף הזמן יותר ויותר אזרחים הופכים לנפגעי חרדה ונפגעי הלם. כך שלא פלא שרבים מהם בורחים דרומה.

אני יודע...

לכולנו יש חברים ומשפחות באיזור החיפה והצפון, אצלנו ישנים דודים מחיפה ואצל כל אחד מהמשפחה שלי בדרום ישן מישהו מהצפון... נקווה שזה יסתיים במהרה וכולם יוכלו לחזור לשגרת החיים בקרוב (גם תושבי שדרות!)

טלמ

New member
אני כל כך מקווה שיהיה בסדר

צריך לעבור את זה ונקווה שזה באמת יעבור בשלום. בכל מקרה - אם קורה משהו ולו הקטן ביותר, אני מוכן להצטרף למפלגת מסטיק ורוד חח.

אשרת

New member
???

הוא צריך להתעלם ממה שהוא מרגיש רק על מנת לא להתפס על ידך כשמאלני? אני לא חושבת שלשבת כל היום במקלט זה משהו שמשמח לב אנוש.

אשרת

New member
זאת מחלה להיות שמאלני? ../images/Emo6.gif

אולי הם כן ישנו לו את השקפות העולם שלו, ואולי לא... ואם למרות האירועים הללו , דעתו לא תשתנה זכותו המלאה, ואז יהיה לכם קשה לבוא אליו בטוענה שהוא תל אביבי כמו שחלק מהימניים מאוד אוהבים לומר לנו.

Haemek

New member
לא

אבל כל הכותבים בפורומים והמזדהים כשמאלניים, נראים ממש חולים. ואני יכול להביא כמה שמות, שאת בטח מכירה אותם טוב. אגב, מתי מתחילים בהתכנסות? כי זה ממש טוב לישראל. ואחרי שנתכנס, דבר אחד קטן שהם פוגעים בנו ואנחנו מאזה כבר "נכנסים בהם" שידעו שאיתנו לא מתעסקים אחרי שאנחנו מתכנסים חד צדדית ואנחנו נורא עצבניים ונגיב במקום ובזמן המתאים לנו. לא כי זה מה שאת אמרת ממש לפני ההתנתקות. ועכשיו כמה הרוגים זה עולה לנו?

אשרת

New member
אם אתה כבר אז כבר..

כאשר תמכתי בהתנתקות, גם אמרתי שעל הממשלה להרעיד את עזה על כל קאסם, וגם היום אני חושבת כך, ואני חושבת בהחלט שהפועלה בלבנון מוצדקת. במידה ומשמעם לך, אני בטוחה שדארק מפורום העבודה יכול לשעשע אותך יותר טוב ממני.

אשרת, מי יושב במקלטים? ../images/Emo5.gif

א.אין מקלטים בקרבת כל בית, וגם אם יש זה פ-ח-ד אלוהים לצאת מהבית שיש אזעקה ובומים! בחוץ. ב.אם היית רואה את הזוהמה, הצחנה והסירחון של אותם "מקלטים", אני כמעט משוכנע שגם את כמוני היית מוותרת על התענוג". ג.אנחנו יושבים בבתים, בחדר הסו קולד "מוגן", רק שזה במקרה הסלון, או החדר שינה שבצד הדרומי של הבניין, כי על פי החישובים הטילים צריכים לבוא מצפ'-מע'. ואנחנו כל יום חיים כמו ברולטה רוסית. אף אחד לא יודע איפה זה יפגע, מתי ובעיקר איך זה יפגע. כך שכולנו כאן חיים פשוט על זמן שאול, או לפחות כך ההרגשה בעיר הזאת.
אגב, על סירנות האזעקה אני כבר לא מדבר, שכן זו בעצמה שערורייה לא קטנה. כל בוקר מעירה אותנו אזעקה שמתבררת כאזעקת שווא, ואילו כאשר נופלים טילים ואנחנו יכולים לשמוע היטב את הבומים! המחרידים הללו, לא נשמעת כל אזעקה, ולעיתים נשמעת רק אחרי. כך שאיך בדיוק אפשר על פי זה להתכונן ולרדת למקלטים? זו פשוט קטסטרופה, ולדעתי מישהו יצטרך לתת את הדין על כך אם וכאשר תסתיים המלחמה הזאת ובתקווה שהעורף יחזיק מעמד עד אז...

אשרת

New member
אני יודעת שאמא שלי יורדת למקלט

שיש בבניין, אבא שלי ואחי הקטן לא יורדים מסיבות של אגו
(לך תבין גברים...). לגבי מקלטים מסריחים וכו', מה אני אגיד לך, זה בערך מה שקורה שפותחים את המקלט פעם בשנה בערך. אני יודעת שאצל ההורים שלי , המקלט בהחלט לא מסריח, יש שם מקלט רדיו, ספות, מקרר, שירותים וכו'. מקלט בבניין פרטי, זה באחריות הדיירים, לא? אני בהחלט מבינה ושולחת
ממקום שהיה פקוק היום עקב חדירה של מחבל.

על פי מה שהבנתי תפסו אותו.

והכוננות אצלכם הוסרה. ולגבי המקלטים: תתפלאי, אבל היום התברר לי שבעיר חיפה עצמה יש עדיין מקלטים נעולים, ומקלטים אלה הם באחריותם של העירייה ושל פיקוד העורף, לא של הדיירים. כך שהייתי מצפה שלפחות המינימום הדרוש לעשות לפני יציאה לכזאת מלחמה, יהיה להכין מראש את המקלטים ולציידם כראוי. לפחות זה.

למעלה