הבוקר התעוררתי עם מצב רוח קרבי

הבוקר התעוררתי עם מצב רוח קרבי

החלטתי שנמאס לי לחכות עד שיביאו את הסרט של מרטין סקרוסזה על בוב דילן לארץ, ולא איכפת לי אם יחליטו לשדר אותו סופסוף באחד הערוצים (כבר היו הפתעות בעבר עם סרטים על חייהם של קלאוס נעמי וג'ק אליוט) או שסופסוף יביאו אותו לארץ. אז נכנסתי לאחת מהחנויות המקוונות ורכשתי אותו. המצב רוח שלי היה כלכך קרבי שרכשתי גם סרט על חייו של וודי גאטרי.This Machine Kills Facists. גם אורכו של הסרט הזה הוא כשעתיים וחצי. כמי שאוהב את גאטרי וכמובן גם את דילן נראה לי שאני הולך להינות כשהסרטים הללו יגיעו אליי, אני רק מקווה שלא יהיו הפתעות שאני לא מצפה להן.

depon

New member
תתחדש! גם אני עשיתי רכישה היום:)

קניתי היום את שני דיסקים של בוב דילן,פעם ראשונה שאני קונה בעצמי ולא לוקח מאבא/אחותי... הדיסקים שקניתי הם: BLONDE ON BLONDE THE FREEWHEELIN` כל אחד ב50 שקלים... וגם קיבלתי את שני הסרטים שאני מתכוון לצפות בהם ממש תיכף: 'No Direction Home' לזה התכוונת? 'Don't Look Back' לילה טוב:)

Chocoholic

New member
רק תיקח בחשבון

שאם אתה מתחיל לצפות בהם ברצף הערב, יש סיכוי טוב שעוד תראה את הזריחה של מחר

תתחדש גם אתה !!

איזה כייף זה שאפשר להתחדש בדברים של בוב דילן? גם אם למעשה הוא לא יצר כבר שנים איזו יצירה אחת טובה באמת. בכל אופן, הסרט השני שבחרתי על וודי גאטרי משלים לדעתי יופי את הרקע על תחילת הקריירה של דילן, שכידוע הושפע ממנו. אגב, אני התלבטתי אם במקום סרט נוסף לרכוש את הספר Scrapbook, 1956-1966 - מישהו מכם אולי במקרה יודע עליו משהו.

Chocoholic

New member
ה Scrapbook

הוא למעשה אלבום תמונות/מזכרות (יותר תמונות בעצם); הוא בנוי כאלבום שניתן לשלוף תמונות, קטעי עיתונות (משוחזרים), כתבי יד של בוב (משוחזרים) וכיו"ב. כל החומר שם מכסה את השנים 1956-1966 ב 64 דפים. יש גם תקליטור המכיל כ 45 דקות של קטעי ראיונות איתו, מכל התקופות, וכמה קטעים (אודיו?) מתוך NDH. אני יודע שהיה מבצע שאם מזמינים את הספר הישר מהמו"ל, מקבלים תקליטור שהוא בעצם "הוצאה מחודשת" של אלבום שלמעשה לעולם לא ראה אור, הופעה חיה ב Carnegie Hall מאוקטובר 63'. האלבום הזה (עם תמונה של דילן על הבמה, עם זרקור מכוון אליו) נגנז בזמנו. לא ידוע לי אם המבצע עדיין קיים. הוריי נתקלו בספר הזה באיטליה, ויכולתי כבר להיות כיום בעליו של ספר כזה, אלמלא הוא היה כתוב באיטלקית... (כבר הספיקו לתרגם אותו לכמה שפות).

אני מודה לכם !!

אני התכוונתי לסרט של סקרוסזה, את Don't look back שיש לי אותו על קסטת NTSC* (שרכשתי לפני כמה שנים טובות) יצר במאי אחר. אני לא יודע איך לתאר את ההרגשה שלי, אני מתרגש, אני מסוקרן... לראות את הסרט על וודי גאטרי לא פחות מאשר את הסרט על בוב דילן. אני מניח שאת החומר לסרט על דילן אפשר היה למצוא, אבל במקרה של גאטרי זה עניין אחר ולא שאני חלילה ממעט מערכם של אחד מהסרטים הללו. אני מקווה שאחרי שאצפה בהם אמצא במה להמשיך את הכתיבה על היוצרים הללו שאהובים עליי מאוד. * למזלי את הסרט הזה בניגוד ל"מסעדה של אליס" יכולתי לראות בוידיאו שלי, ואגב איך זה שהזכרתם את הקליפ שבהתחלת הסרט ולא הזכרתם את אלן גינזברג ז"ל.

Chocoholic

New member
החלטה נבונה ../images/Emo6.gif

גם אני "נשברתי" בשלב מסוים (למרות שיכלתי לרכוש אותו בארץ, אך במחיר מופקע...). למרבה ההפתעה והמזל, זה הגיע תוך שמונה ימים (לא דרך משלוח אקספרס או משהו כזה) ועוד לפני תחילת הלימודים כך שיכלתי לצפות בו ברצף (אם כי בינתיים זו הייתה רק פעם אחת, אני זקוק לעוד פעמיים כדי "להטמיע" אותו ולגבש עמדה).

למי שלא הזמין

היום כתבו ב"הארץ" שהסרט של סקורסזה ישדור בקרוב בערוץ 8. גם אני רכשתי אותו, סרט מצוין.

Yanchu

New member
גם אני רכשתי אותו ../images/Emo13.gif

תתחדש! אני אישית עוד לא הספקתי לצפות בכולו (3 שעות אמרנו?), אבל מהקטעים שראיתי עושה רושם מאוד מאוד טוב. לא הזמנתי את זה מאמזון או אתר אחר, קניתי באירופה (ושם גם ראיתי את דילן
)... מה זה הסרט על וודי גאטרי? לא שמעתי עליו...

לומר את האמת

אני לא יודע הרבה על הסרט שנעשה לזכרו של וודי גאטרי. קראתי עליו לראשונה בחוברת Mojo שצורף אליה בשעתו דיסק עם ביצועים לשיריו של דילן. מה שכן אני יודע וזה מתוך קריאה, מדובר בסרט שנעשה השנה לזכרו של וודי גאטרי. בילי בראג שהעז לקחת את גאטרי רחוק יותר ממה שדילן העז לעשות זאת בשעתו, ואומר יציאת השירים הלא מולחנים שלו בשם Mermaid Avenue, הוא מי שמלווה את הצופים לאורך כל הסרט. משתתפים בו ממיטב האמנים שהכירו את גאטרי היכרות אישית וכאלו מתוך כך שהושפעו מהמוסיקה שלו. מעבר לעובדה שיש בו קטע של פיט סיגר משנות ה-40', לפי מספר אמנים שכבר אינם בחיים אני מתאר לעצמי שמשובצים בסרט גם קטעים מהעבר. אורכו של הסרט הוא כמעט שלוש שעות, ואני מתאר לעצמי שכמי שאוהב את שיריו של גאטרי יהיה מרגש לצפות בו. אני מקווה מאוד שאני לא אתאכזב. אני מבקש לצרף בהזדמנות זו משהו שכתבתי ופרסמתי היום על ג'וני קש, יוצר נוסף שקשור לבוב דילן ונדמה לי (אתם כמובן מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה) שטרם דיברנו עליו בפורום.

Chocoholic

New member
לא היה איזכור

משמעותי לג'וני קאש בפורום, עד כמה שזכור לי. התמונה בקישור אכן לקוחה מאותו ערב "גורלי" ב 4.12.56 , הערב שבו ג'וני קאש, אלוויס פרסלי, קארל פרקינס וג'רי לי לואיס (ולמעשה עוד כמה) נדחסו לאולפן ההקלטות של חברת 'Sun' האגדית ופצחו ב Jam session ארוך. הכל התחיל למעשה מהקלטה רגילה של קארל פרקינס, שהגיע לאולפן מוקדם יותר כדי להקליט את הסינגל הבא שלו, יחד עם שני נגני הליווי שלו; להקלטה צורף ג'רי, נגן פסנתר מוכשר שעתיד בעוד מספר חודשים להפוך לכוכב רוק. במהלך ההקלטה נכנס ג'וני קאש, כנראה סתם קפץ לביקור, ונשאר שם. מאוחר יותר הגיע גם אלוויס, מלווה בחברתו; הוא כבר לא הקליט עבור חברת SUN מאחר ובעל החברה Sam Phillips "מכר" אותו לחברה הרבה יותר גדולה ומבוססת - RCA, אך עדיין שמר על קשרים עם אנשי החברה והאמנים שהקליטו שם. בשלב מסויים הרביעיה החלה בספונטאניות לשיר, וסם פיליפס החליט שעליו להנציח את הרגע בכל דרך אפשרית, לכן הוא הורה לטכנאי להפעיל את מכונת ההקלטה וגם הזמין את העיתונות. אני לא יודע כמה זמן ארכה החגיגה הזאת, אך אני מחזיק בעותק רשמי של קרוב ל 40 שירים, עותק שיצא רשמית ע"י אחת החברות ש"מייצגת" את כל מה שהוקלט ב SUN, שניתן לרכישה באולפן החברה, המשמש כיום כמוזיאון (אתר שהוא בגדר חובה לכל מי שנמצא בממפיס והסביבה). בהקלטה ניתן בבירור להבחין באלוויס, ג'רי וקארל ועוד כמה קולות פה ושם, אולם ג'וני קאש בוודאות לא נמצא בהקלטה וההנחה היא שהוא עזב לפני שהחלה ההקלטה. כך שסביר להניח שהם שרו עוד הרבה שירים, שכנראה (?) לא הוקלטו. ההקלטה היא בת 67 דקות, כאשר בחצי הראשון הם שרים בעיקר שירי גוספל; זהו חלק מעט משמים ומונוטוני, אולם לקראת האמצע המצב מתחיל להשתפר והשלישייה (כאמור, ג'וני עזב) עוברת לשירי קאונטרי ו R&B. החלק הכי אהוב עלי הוא כאשר אלוויס מבצע מעיין חיקוי של Fats Domino , של שיר שהוא למעשה מקורי של אלוויס - 'Don't Be Cruel' (פאטס הקליט גירסת כיסוי של השיר הזה מעט לפני כן). ואלה היו קצת יותר משישים שניות על "רביעיית (שלישיית) מיליון הדולר"

למעלה